Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wodolot

czy

Polecane posty

Gość wodolot

Czy jesteś za czy przeciw eutanazji - uzasadnienie

Gość patrząc na życie mojego 85
letniego schorowanego wujka, zaczynam się zastanawiać, czy nie trzymać w kieszeni na przyszłość jakiejś specjalnej tabletki dla samej siebie...

Gość zdecydowanie za
uzasadnienie? proszę wybrać się np. do hospicjum - tam znajdziesz odp na pyt. dlaczego. Przeciw są zazwyczaj Ci którzy nie wiedzą co to jest STRASZNY PRZERAŻAJĄCY i PERMANENTNY ból którego nie da się niczym uśmierzyć. I zero nadziei na wyzdrowienie.

moja córka jest w hospicjum.....Czasem myślę,że dla niej lepiej byłoby,żeby umarła....kto tego nie doświadczył,nie wie o czym mówi.:(

Gość zdecydowanie za
faja - bardzo Ci współczuję - trzymaj się :) Dla swojej córci. Ona chyba tego najbardziej potrzebuje... Ciebie i Twojej obecności.

dzięki bardzo :) nigdy nie wiesz co cię w zyciu trafi.....możesz sie przez to nauczyć wiele pokory.

Gość zdecydowanie za
Też tak uważam. Czasami się buntujemy i mamy pretensje i pyt dlaczego ja, dlaczego moi bliscy... To takie trudne.... Wiem :( ale może to ma jakiś głębszy sens o którym nawet nie wiemy. Trzeba walczyć ale jeśli nie ma ratunku, szukajmy najlepszych rozwiązań.

Gość człowiek guma
jestem przeciw eutanazji w zinstytucjonalizowanej formie, tzn, takiej, kiedy decyzję może podejmować lekarz czy urzędnik - to jest pole do ogromnych nadużyć...

Też racja, wszystko może być polem do nadużyć.