Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Salchicha

Halluxy-ma ktos?Jakies rady?

Polecane posty

Go艣膰 darek99
Ja chyba mam Halluxa. Narazie nic nie robi臋, bo jestem na wakacjach, ale id臋 od nowego roku do lekarza, bo musz臋 co艣 z tym zrobi膰. Ca艂e 偶ycie mia艂em problemy ze stopami - p艂askostopie, p贸藕niej mia艂em brak czucia w palcu, teraz wrastaj膮cy paznokie膰 i onycholiz臋. :(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Moja Mama stosuje jakie艣 specjalne plastry na haluksy i troch臋 przynosi Jej to ulg臋. Tak偶e polecam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej, a wiecie mo偶e jakie teraz s膮 sposoby radzenia sobie z t膮 chorob膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a bylas z tym u ortopedy? ja tez mam wlasnie wkladki z www.wkladkiortopedyczne.com i troche mi lepiej, w sensie ze wygodniej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak dla mnie na halluxy nie ma rady, trzeba usun膮膰 operacyjnie. Sama d艂ugo si臋 zbiera艂am bo 2 lata, ale uda艂o si臋 wykona膰 poprawy zabieg i jestem bardzo zadowolona.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agnieszkha86
A gdzie wykonywa艂a艣 zabieg? Szukam kogo艣 godnego polecenia bo mam juz powa偶ne problemy z chodzeniem ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zabieg wykonywa艂 mi dr J臋drzej Kosmowski, zdecydowanie je艣li chodzi o halluksy to mog臋 Ci go poleci膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja Ci mog臋 poleci膰 doktor贸w z poradni chor贸b stopy. Sama si臋 u nich operowa艂am i jestem bardzo zadowolona. Min臋艂o kilka tygodni od operacji a ja chodz臋 w normalnych butach, bez b贸lu. Z czystym sumieniem ich mog臋 poleci膰.

Udost臋pnij ten post

je偶eli lekarz nie zdecydowa艂 si臋 na zabieg, mo偶e to jest bardzo straszne, w takim wypadku polecam aparaty korekcyjne "Marcin", ich mo偶na kupi膰 w aptece, tam i ci doradz膮 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Operacja to najlepsze rozwi膮zanie. Sama jestem po i po halluksach ani 艣ladu :) Je艣li mieszkasz w Poznaniu lub okolicach, to udaj si臋 do dr. J臋drzeja Kosmowskiego. Na pewno pomo偶e. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zgadzam si臋 z Wami, 偶e rozwi膮zaniem jest tylko operacja. Ja ju偶 jestem po i wiem, 偶e za d艂ugo z tym zwleka艂am. Teraz mog臋 za艂o偶y膰 ju偶 normalne buty z w臋偶szym czubkiem. Lekarze z Poradni Chor贸b Stopy dokonali cudu na moich st贸pkach. Nie tylko halluxy znikn臋艂y ale te偶 uporali si臋 z moimi palcami m艂otkowatymi. Zdecydowanie polecam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Oooo, to super, ja bardzo t臋skni臋 za w膮skimi czubkami :) Jestem ju偶 po operacji, by艂am w HalluxCenter i potwierdzam, lepiej za d艂ugo nie czeka膰 na usuni臋cie :)

Udost臋pnij ten post

Mia艂am haluksa w jednej nodze. 11 grudnia zdoby艂am si臋 na odwag臋 :D i zoperowa艂am haluksa. Podczas zabiegu zosta艂am znieczulona w kr臋gos艂up, ale r贸wnie偶 dosta艂am zastrzyk usypiaj膮cy, wiec wi臋kszo艣膰 czasu przespa艂am :D B贸l po zej艣ciu znieczulenia by艂, ale zno艣ny. Nog臋 wsadzili mi w szyn臋. Oczywi艣cie 28 grudnia mia艂am kontrola i zdj臋cie szw贸w. B贸l by艂 ca艂y czas, najgorzej podczas wstawania z 艂贸偶ka, musz臋 codziennie przyjmowa膰 zastrzyki przeciwzakrzepowe w brzuch i bra膰 tabletki przeciwzapalne. Do 19 stycznia musz臋 jeszcze pochodzi膰 w szynie :/ Stopa dalej jest spuchni臋ta, ale mniej ni偶 po operacji. Sk贸ra ze stopy z艂azi jak op臋tana, ale lekarz twierdzi, 偶e to normalne. Ok. Szcz臋艣cie w nieszcz臋艣ciu to to, 偶e mam prosty palec, wiadomo, lepiej b臋dzie wygl膮da艂a stopa jak zaczn臋 ni膮 rusza膰 po rehabilitacji :)| Dziewczyny, nie ba膰 si臋 i lepiej wzi膮膰 si臋 w gar艣膰 i odwa偶y膰 si臋 na ten zabieg. Bole膰 b臋dzie bola艂o, ale przecie偶 co my nie robimy, 偶eby dobrze wygl膮da膰:D

Udost臋pnij ten post

Proponuj臋 napisa膰 maila do HalluxCenter. S膮 w Poznaniu, wi臋c nie wiem czy Ci odpowiada taka lokalizacja, ale nawet je艣li nie to warto mailowo si臋 skonsultowa膰. Lekarzy maj膮 naprawd臋 cudownych. Ja nie by艂am ich pacjentk膮, ale zwr贸ci艂am si臋 do dr Kosmowskiego o porad臋 mailem, bo rany po operacji nie chcia艂y si臋 u mnie goi膰 a w szpitalu twierdzili, 偶e widocznie taki mam organizm. Dr Kosmowski kaza艂 mi przes艂a膰 zdj臋cia (RTG i normalne stopy), po czym poleci艂 mi co mam robi膰. Bardzo si臋 zaanga偶owa艂, kaza艂 co 2, 3 dni wysy艂a膰 zdj臋cie goj膮cej si臋 rany. Nie wzi膮艂 za to 偶adnych pieni臋dzy. Warto spr贸bowa膰

Udost臋pnij ten post

Ja usun臋艂am i musz臋 powiedzie膰, 偶e wreszcie moje stopy wygl膮daj膮 sexy. By艂am u kilku lekarzy i te偶 mi odradzali lub kazali robi膰. Operacj臋 wykona艂 mi dr Paradowski w Krakowie w klinice Sport-med.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tak - operacja, w sumie zabieg, w takiej sytuacji jest konieczna. mi pom贸g艂 dr Marcin Popow, kt贸y operacj臋 przeprowadzi艂 sprawnie i teraz chodz臋 bez b贸lu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
u mnie zabieg te偶 przeprowadza艂 dr Popow. By艂am u niego w Hallux Center i by艂am mega zadowolona z jego podej艣cia. Wiadomo, pobyt w szpitalu do przyjemnych nie nale偶y, nawet z prywatnej kliniki chce si臋 jak najszybciej wyj艣膰. Doktor bardzo si臋 mn膮 interesowa艂, wszystko dok艂adnie t艂umaczy艂 i dzi臋ki temu by艂am na bie偶膮co i rozumia艂am co si臋 ze mn膮 dzieje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania005
Kiedy艣 te偶 sobie kupi艂am podobne skarpety na haluksy, opis mnie skusi艂 偶e lekarz nie b臋dzie potrzebny i samo si臋 wyleczy. A guzik prawda, nic nie pomog艂o. Posz艂am po rozum do g艂owy i pojecha艂am na zabieg do doktora Ko艂odziejskiego w Warszawie. Nie wiem czego si臋 ba艂am, zabieg prosty i bez komplikacji. W ko艅cu ma proste paluchy, jak mnie to cieszy!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
S艂ysza艂am, 偶e lekarze operuj膮c halluksy, cz臋sto powa偶nie okaleczaj膮 kobietom stopy, a jak operacja si臋 uda to i tak nogi cz臋sto bol膮 jeszcze bardziej ni偶 przed operacj膮 i halluks szybko odrasta jeszcze bardziej zdeformowany.Operacje halluks贸w s膮 zdecydowanie przeciwwskazane, zw艂aszcza u kobiet nosz膮cych codziennie szpilki, nie tylko z powodu ryzyka powa偶nego okaleczenia stopy, ale r贸wnie偶, 偶e po wyci臋ciu, 艣ciosaniu halluksa stopa nie znajduj臋 ju偶 dobrego wsparcia w szpilkach.

Udost臋pnij ten post