Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość s0orijjj

zanieczyszczona cera, wagry, itd

Polecane posty

Gość s0orijjj

co - wg was, z waszego doswiadczenia - moze byc przyczyna zanieczyszczenia cery? poza dieta niewlasciwa, bo to wiadomo. jakie problemy zdrowotne? zaburzenia hormonalne? jesli tak, to jakie? co jeszcze??

zanieczyszczenia to przyczyna bardzo dużego produkowania sebum przez orgabizm, jeśli masz zmiany takie na dole policzków i brodzie to mogą być różnego rodzaju zmiany na podłożu hormonalnym :) a oprócz diety, niewłaściwie myta twarz i używanie pudrów itp bo to zapycha pory i bużka jeszcze więcej produkuje tego dziadostwa. a nawilżasz twarz-twarz która jest tylko wysuszana też \"tworzy\" taką maskę pod którą gromadzi się mnóstwo sebum-łoju, i nie ma jak ujść, dlatego są zaskórniki. :) pozdr...

Gość s0orijjj
no to ciekawe. problem nie dotyczy glownie brody i dolu policzkow. chodzi o cala skore twarzy - czolo, policzki, nos, broda. porozszerzane pory, duzo 'nieczystosci'.... skora nie jest przesuszona. ale nie uzywam duzo kremu. jesli - to malo i lekki bardzo (babydream). nie ma takiej potrzeby. nic mi sie nie luszczy. do mycia uzywam mydla dla dzieci. nie maluje sie zbytnio, choc czasem przypudruje buzie. nie wiem jednak czy to akurat moze byc przyczyna - kiedys tez pudrowalam i bylo o wiele lepiej. co moze byc przyczyna tego stanu? moze jakies klopoty zdrowotne wew?....

Gość d0ro0dfod0d

Gość winona_forever
a ja odzywiam sie wzorowo, kosmetykow uzywam naturalnych i tez nie mam efektow - zaskornikow pelno- najlepiej sie czuje po mikrodermabrazji Ziaji przez pierwszy i drugi dzien (ten kosmetyk akurat nie jest calkiem naturalny ale uzywany raz w tygodniu)