Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blush bourjois

JAK WRECZYC NAPIWEK?

Polecane posty

Gość blush bourjois

czy daje napiwek bezpposrednio fryzjerowi czy w recepcji? moja poprzednia fryzjerka miala skarbonke na swoim stanowisku i to bylo najwygodniejsze. a teraz wybieram sie do nowej i nie mam pojecia, jak jej wreczyc napiwek. jak to robicie i ile dajecie?

Gość ioerjhrjkhihdciuyfdiustg
napiwek to 30% rachunku który płacisz!!!!!! i płacisz go razem z rachunkiem a nie wrzucasz do kieszonki jak napisał ktoś wcześniej :o

Gość blush bourjois
tak to jest chyba tylko w niektórcyh restauracjach. wydaje mi sie, ze nalezy zostawic napiwek fryzjerowi, by okazac zadowolenie z usługi. niekoniecznie wrzuce jej do kieszonki, bo moze nie miec;) ale chcialabym wreczyc jakos ladnie. mozna bezposrednio do reki?

Gość a ja a ja
A ja jak place za fryzjera w "recepcji" to mowi a to dla pani Kasi, Zosi...

Mowa jest o fryzjerze. Pierwsze słyszę żeby fryzjer dawał rachunek. Oczywiście że można dawać i 200%, a nawet 300% napiwku jak kto chce.

Gość blush bourjois
a pani z recepcji to przekaze? bo jakos one zawsze tak wilkiem patrza na przekazywane pieniadze;)

Gość Anus__a
ja zawsze wreczam napiwek weterynarzowi ktory specjalnie przyjezdza mnie odwiedzic. Gdy sie widzimy, zaklada swietna rekawice dluga po pache , ja wipinam sie swoim anusem, a on grzebie we mnie niczym mikser zelmera na najwyzszym obrocie. gdy dochodZe do analnego odjazdu, wyciagam 5zl w monecie z mojej rozjechanej ropucy i wkladam mu pod napletek

Gość a ja a ja
Wiesz w recepcji jest szefowa wiec ja jej place za usluge wiec ona jest zadowolona. A poza tym recepcja jest w salonie wiec gdyby ktos uslyszal ze takie jaja robi ze nie daje...

Ja daję do ręki albo do kieszonki wrzucam. A w recepcji nie daję bo może one dzielą napiwki. Ja daję dużo mojej pani i chcę żeby to było tylko dla niej.

Gość a ja a ja
Trzeba sie zorientowac co i jak. U mnie napiwkow nie dziela. Ona zapisuje 20 zl dla Pani Kasi np.

Gość blush bourjois
no chyba dam do ręki. ta recepcja mnie nie przekonuje. oczywiscie dam, jesli rzeczywiscie bede zadowolona z usługi. myslicie ze 15 zł bedzie ok?

Nie obraź się ale jesteś jeszcze dzieciak, skoro nie wiesz jak to załatwić. Pewnie do tej pory chodziłaś z mamą. Ale to nic złego każdy się kiedyś uczył.

Gość blush bourjois
dlaczego dzieciak? napisałam, ze zostawialam napiwek w skarbonce mojej poprzedniej fryzjerki. teraz wybieram sie do bardzo dobrego salonu i nie chce zrobic głupoty, dlatego sie radze. cudownie, ze Ty jestes taki/taka swiatowy/a:P

Ojej nie obrażaj się, nie ma o co. Ludzie ci dobrze radzą, a co do obycia w świecie to przecież nie każdy był od razu obyty.

Gość blush bourjois
nie obrazam sie, ale Twoja ocena jest malo sympatyczna. owszem jestem młoda, a gdybym miała mamę, to bym sie poradzila i nie musiałabym pytac ludzi na forum.

Gość a ja a ja
forum jest po to zeby zadawac pytania w razie niewiedzy a nie po to zeby obrazac innych. I to jest jedyna sluszna prawda.

Nie chciałam ci zrobić przykrosci, ale sama przeczytaj, nie ma nic niesymaptycznego w moim poście. Może troszkę jesteś przewrażliwiona. Pozdrawiam miłego poniedziałku.

Gość idz do szkoly ...
Nie jest przewrażliwiona ... RZECZYWIŚCIE obraziłąś ją ... ja w ogóle pierwszy raz słyszę o napiwkach dla fryzjerów :P Przecież płacę już za obcięcie ... to co jeszcze napiwek mam dać ?

Gość blush bourjois
byc moze jestem przewrazliwiona, ale nie przepadam za okresleniem dzieciak, bo wiele rzeczy sama załatwiam w zyciu i nie pomyslalaby tak o sobie. dziekuje za wszystkie opinie. rowniez zycze miłego poniedziałku. jesli ktos ma cos jeszcze do dodania, to zapraszam.

Gość Mr T
ale prooblem, daje sie osobiscie. jesli dacie komus innemu, to albo nie da, albo podzieli, wiec jaki tego sens. Nie raz spotkalem sie z tym, ze ktos wyzej kto kasowal tez dostal napiwem ktory byl dla pracownika, jednak wrzucil on do kasy jako zysk, bo stwierdzil ze pracownik i tak zarabia. reka w kieszen najlepiej, gdyz nie razi to osob ktore sa obok, patrzac ile tam jest. najlepiej dyskretnie, choc nie ukrywam ze jak praca jest profi, nalezy odpowiednio napiwkowac, bo nastepnym razem wiadomo, pracownik sie stara i wie ze jego praca jest szanowana i doceniona. pamietajcie ze ci wszyscy ktorzy dostaja napiwki, zarabiaja dosc slabo, bo wszystko targety zabiera szef!