Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wciążpuchnę

Jakie ciuchy w ciąży?

Polecane posty

Gość wciążpuchnę

Jestem w 5 miesiacu ciąży - powiększam sie ciągle ,pracuję i mam następujący problem. W moje ciuchy już nie wchodzę , a typowo ciążowe są na mnie jeszcze za wielkie. Kupiłam 3 większe bluzki - ale dochodze do wniosku że bez sensu kupowac na 2 miesiace ubrania. Ajak wy sobie radzicie????????

ja wciąż zakładam tuniki...teraz w sprzedaży jest mnóstwo bluzeczek bawełnianych, nawet na zwykłym targu, takich dłuższych...ja takie własnie kupuję:) A sweterki robię sobie sama:) Spodnie ciążowe kupiłam sobie w lumpeksie za całe 5 zł:) No i kilka rzeczy pożyczyłam od Mamy:)Typowo ciązowych rzeczy nie noszę, bo mi się nie podobają i są za drogie...nie podobają mi się ogrodniczki i sukienki...ale są teraz fajne spodnie ze sznureczkiem w pasie, dresy:)

ja na ciąze kupilam tylko 2 pary spodni- rozmiar xs i teraz w 7 miesiacu robią mi sie dobre, do tego 2 bluzki z krótkim rękawkiem, takie tuniki nie typowo ciążowe, jakiś większy na brzuszku sweterek i jest ok. Nie ma sensu więcej kupować, przecież ciąża tak krótko trwa.

Gość bziczek
mam dokładnie to samo :O z typowo ciązowych nie miałam na co zaciągnąć tego golfa, nawet teraz mi odstaje, a jestem w 8 miesiącu. Szukałam po prostu ciuchów w normalnych sklepach, spodnie i spódnice biodróweczki na szerokiej gumie albo troczkach, o rozmiar wieksze, bluzeczki to samo, często odcinane pod piersiami albo mocno elastyczne, sprawdzają sie tuniki, kupiłam sobie w CA pas ciązowy jak bluzeczki robią sie za krótkie by brzuch goły nie wystawał Rodzę w połowie października, a z typowo ciążowych ciuchów kupiłam jeansy w hm i spódnicę czarną (na wyjscie). Zamówiłam sobie na allegro rybaczki i 2 kiecki ale leżą w szafie nieużywane.

Ja kupowalam ciuszki ciazowe. Sa przeciez spodnice i spodnie z elastyczna tasma na brzuch, wiec pasuja zarowno na mniejszy brzuch, jak i na wiekszy. Nie musisz kupowac nie wiem ilu ubran, wystarczy pokupowac takie, zeby pasowaly do siebie. Wtedy bedziesz mogla je ze soba kombinowac. Jak nie chcesz wydawac duzych sum na ciazowe ciuszki, poszukaj na allegro lub w lumpeksie. Mozesz znalezc tam wiele fajnych rzeczy i w super stanie. Na razie moze ci sie wydawac, ze to zbedny zakup, bo tylko na pare miesiecy, ale wkrotce brzuch zacznie naprawde rosnac i wtedy chcac nie chcac bedziesz musiala kupic ciazowe ubrania.

Gość wciążpuchnę
Bziczku - a jak sie zakłada ten pas ciążowy -kupiłam na alegro - ale jakoś dziwnie w nim wyglądam - może źle zakładam? Albo to jest jakis oszukany pas ciązowy?????????

Gość wciążpuchnę
No ja mam taką "kiszkę" elastyczną ;) ale nie marszczoną. No ten twój chyba lepiej wizualnie wygląda przez te marszczenia - moze zakupię nowy ;) . Tylko że mój biust jest dwa rzomiary większy hiihih i ciasno w dotychczasowych bluzkach pozdrawiam

Gość Taka jedna babka jestem__
Hej:) U mnie było tak. Przez długi czas chodziła w "swoich" ubrankach. w 5 miesiącu zaczęły uciskać spodnie, kupiłam dwie pary spodni ciążowych, z tym, że dobre są w zasadzie teraz (poprzednie nie do końca typowo ciążowe), te drugie typowo ciążowe super wygodne - dobre są teraz, a teraz to 26 tc. Sweterki są na mnie dobre, te które miałam, bluzki w lecie dwie kupiłam ciut większe. Obecnie kupiłam dwie tuniczki i bluzę, welurową, a la dresowa. Reszta ta co była. Podsumowując. Kupiłam 2 pary spodni, dwie tuniki i bluzę + 4 pary wygodnych antybakteryjnych ciążowych fig. Więcej nie potrzebowałam i albo dokupię jeszcze jedne spodnie, albo już nic. Pozdrawiam

Gość bziczek
mój biust urósł z małego C do solidnego D :O I w tyłek mi poszło, wiec niestety pomiędzy 4-5 miesiącem musiałam odstawic swoje ostatnie spodnie i kupić nowe :O

Przez całą ciążę miałam dwie pary spodni ciążowych i jedną sukienkę an wyjścia i służą mi one do tej pory, bo jeszcze nie wróciłam do poprzedniej formy. Także uważam że warto zainwestować w te kilka rzeczy. Biust niestety bardzo mi urósł więc bluzki i swetry muszę nosić większe ale prawie nic nie kupiłam, bo trochę poszperałam po rodzinie i znalazłam ciocię która nosi większe rozmiary i chętnie pożyczyła mi parę fajnych bluzek na te pare ostatnich miesięcy.

Gość wciążpuchnę
Ja zawsze chciałam mieć duży biust. teraz w 18 tc z 75B doszłam do bombiastego 80D. Moim zdaniem troche śmiesznie wyglądam hiihihihi. Termin porodu mam na 14 lutego - więc musze całą zimę przechodzć - latem jednak łatwiej z ubraniem ( bawełniane bluzki , spodnie lniane itp) niż zimą ( ciepły swetery, kurtka, spodnie ciepłe) i napewno taniej. A do pracy niestety w dresach nie mogę pójść..... Ja narazie przytyłam 3 kilo ( do konca trzeciego miesiaca bardzo wymiotowałam) więc biodra mi jeszcze nie poszły. Czekam co będzie dalej....;)

Gość Taka jedna babka jestem__
Ja też normalnie mam 75 B i co ciekawe biust mi nie urósł (może pod koniec urośnie), tak, że z biustonoszami i bluzkami nie ma problemu. Ja mam termin porodu na trzecią dekadę grudnia, na plusie 4 kg. Myślę, że w zimie to może nawet łatwiej. Przejściową kurtkę pożyczę od mamy, bo ma skórzaną kurtkę troszkę namiocikową, na wielkie mrozy obszerny kożuch. Myślę, że łatwiej, bo jak sama zauwazyłam więcej obcisłych ciuszków mam na lato, a one robią się za krótkie na brzuszku, natomiast sweterki super:) Pozdrawiam

Gość wciążpuchnę
No ja z moimi "balonami" to sie własnie nie mieszcze w swetry zimowe....a jesli juz, to są tak obcisłe ze wyglądam jak w piance do nurkowania......

Gość bziczek
ale humor przynajmniej Ci dopisuje :D :D chodzę dopiero w pierwszej ciąży wiec nie mam doświadczenia :P, rodzę w październiku, ale cieszę sie ze akurat na "taką" porę roku trafiłam. Od niedwana siedzę w domu więc lato przechodziłam fajnie, a teraz nie potrzebuję jakiś extra ciuchów. Też mi sie wydaje, że zimą byłoby mi trudniej dobrać coś na "moje gabaryty"... ze swojej strony polecam jeszcze allegro.

dziewczyny w niemeickim c&a byla przecena odzeizy ciazowej na 2,50e.. moze macie jakas rodzine, ktora mogla by wam cos kupic i wyslac? byly super rzeczy: dlugie spodnie, do lydki, sukienki, tuniki, bluzki

Gość who cares
ale to była przecież przecena letnich ciuchów ciążowych? na zimę są do bani

Gość wciązpuchne
Witam W HM znalazłam fajną kopertową bluzie - polecam. Nie jest gruba nie bardzo obcisła więc mozna pod ubierać Tshirt w różnych kolorach. Kosztowała 69 zł. Nie było to na dziale z ubraniami ciążowymi - swoją drogą to te wszystkie ciązówki sa dwa razy droższe niz normalne bluzki.

Gość masskulka2
Odswieżając wątek, aby nie zakładac nowego mam pytanie, czy mozecie polecic jakies fajny sklep www w którym mozna kupić fajne ciuszki zimowe oczywiscie ciążowe ?

Gość Novaline
Problem z ubiorem w ciąży ma chyba każda z nas.. :( Ja też nie ma się już w co ubierać. Na allegro nic fajnego nie znalazłam. Ostatnio przeglądałam strony www ze sklepami internetowymi i natknęłam sie na www.sweetmama.pl dość fajne ciuszki i niedrogo. Korzystał już ktoś może?

Gość PWojciechowska
Tak, ja skorzystałam z oferty sklepu www.sweetmama.pl. Oferta rzeczy dla przyszłych mam jest bardzo atrakcyjna i bogata. ponadto ceny nie są zbyt wygórowane. Zapewne każda z Was znajdzie tam coś dla siebie, jak i również dla swoich obecnych, jak i długo oczekiwanych dzieci. Polecam z całego serca.

Gość gość
a ja mam w cholerę ciuchów łącznie z tym że koleżanka mi oddała komplet gdzieś za 500 zł który miała 1 raz na weselu cieszyłam się strasznie bo zima to wiadomo ubrać się trzeba i co się okazało że mam niewydolność szyjki do końca ciąży muszę leżeć i ubrania też będą leżeć w szafie będę musiała komuś oddać jedne spodnie mam nawet raz nie zdążyłam ubrać

Gość nosleep27
ja kupuje na stronie www.sweetmama.pl :-)

Gość Beatrizze
mam dużo sukienek ciążowych okazyjnych - wesel/do pracy. Dajcie znać jakbyście coś potrzebowały - ciuchy znanej brytyjskiej firmy. Nie wyglądają jak namioty, rozmiary od 34 do 48

Ja chodziłam w luźniejszych tunikach, albo po prostu większych rozmiarach bluzek, teraz jest tego bardzo dużo, choćby w h&m-ie. I w szmateksach też znajdzie się sporo tego...