Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

luty19

sześć miesięcy starań i nadal nic

Polecane posty

już minęło szesc miesięcy odkąd staramy się o dziecko i nadal nic:(właśnie dostałam okres,jestem zalamana.czy są jakies sposoby które sprzyjają zajsciu w ciąże?

Luty nie załamuj się. Czasami udaje się za pierwszym razem a czasami dłużej.Idź do gin, powiedz ile się staracie może zaleci jakieś badania. Ale z tego co wiem, to nie należy sie martwić do roku starań. Ja staram się już 3cykl. Co do testów to różne są ceny. Sprawdź na internecie Pozdrawiam

Gość Anialisa
Nie przejmuj się, na pewno wam się uda. Ja też starałam się coś około pół roku. Teraz jestem od 17 tygodni w ciąży. Przeczytałam gdzieś, że tak jak kobieta przed zajściem powinna brać kwas foliowy, żeby się przygotować, to facet powinien brać i kwas foliowy (1 tabletkę) i cynk (też jedną tabletkę). Taka kombinacja poprawia jakość i ilość spermy o 75%. Wierzyć nie trzeba, ale spróbować można. Ja takim zestawem karmiłam swojego męża przez jakieś 3 miesiące i się wreszcie udało. Nie zostaje mi nic innego jak wierzyć, gdyż w zeszłym roku mieliśmy jedną nieudaną próbę skończoną poronieniem. Powodzenia!

Gość Taka jedna babka jestem__
Witaj Luty:) Koleżanka powyżej dobrze napisała. Wiem, że palenie i alkohol osłabia jakość spermy, my akurat nie palimy i nie pijemy, niemniej przed staraniami przeczytałam, że dziewczyny polecały super preparat witaminowy z cynkiem polecany specjalnie dla mężczyzn - SALFAZIN. Wiem, że brzmi to jak reklama, ale kupiłam te witaminy mężowi gdzieś w lutym, a po okresie w marcu zaczęliśmy pierwszy i udany cykl starań. Akurat tak się składa, że mąż bardzo dobrze się czuje po tym preparacie więc łyka to nadal, a mnie to cieszy, bo on w ogóle pała awersją do wszelkich witamin itd:), jak to facet. NIe martw się, napewno szybko Maluszek do Was zawita. Pozdrawiam

Gość tatatata
0 staran i jestem w ciazy:/ zycie jest niesprawiedliwe