Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tofffffik

internet w laptopie

Polecane posty

Gość tofffffik

Hej! Możecie mi polecić jaki jest dobry internet do laptopa?Blue Conect czy jakieś inne cudo?I jaka jest cena miesięczna

Gość tofffffik
up up

Też niedawno się o to dowiadywałam. Mówią, że ciężko chodzi i często się zacina, rozłącza, itp.Cenę sprawdź sobie na stronie Blue Connect.

Gość tofffffik
mieszkam na stancji gdzie nie ma internetu a mam laptopa i internet mi jest potrzebny...

Gość a jakie ceny
a jakie ceny?

Każdy net z sieci komórkowej pozostawia wiele do życzenia :p Sygnał jest lepszy im bliżej jesteś nadajnika, zatem proponowałbym zorientować się z której sieci nadajnik jest najbliżej miejsca, w którym będziesz najczęściej korzystać z netu 🖐️

Gość tak to jest
ja mam przenosny internet w laptopie z Orange. jest oferta za 60 zł miesiecznie, odpowienie urzadzenie dostaje sie tak jak telefon "za złotówke" trzeba tylko podpisac umowe na 2 lata

No właśnie, ja wiem, co będzie za dwa lata? Teraz będę coś wynajmować bez stałego łącza i taki net mi potrzebny, a w ciągu tych dwóch lat wiele może się zmienić. Trzeba by sie dowiedzieć ile kosztuje zerwanie umowy.

Gość tak to jest
kosztuje na tyle duzo ze sie nie opłaca zrywać... to tak jak z telefonem komórkowym:o trzeba by sie raczej dowiedziec czy np mozesz podpisac umowe tylko na rok a urządzenie do odbioru internetu kupic samemu za normalna cene

No ja szukam mieszkania do wynajęcia i się zorientowałam, że właściciele nie bardzo sie kwapią do zakładania stałego łącza. Dla niektórych to jakieś fanaberie. Boją się, że za jakiś czas ja się wyprowadzę, a oni z ten net będą musieli płacić. A następnym najemcom net nie będzie potrzebny i tylko będzie podnosił koszt najmu. No i sobie poszukają tańszej chatki. Itp., itd.

No właśnie, te urządzenia są drogie. Przy komórce mam pewność, ze będę z niej stale korzystać, będzie mi potrzebna, a jeśli chodzi o ten net to za Chiny nie mogę mieć takiej pewności. Szkoda wywalać kasę, jeśli sie nie jest pewnym, że to dobra inwestycja. A jeśli się okaże, że net do tego ciężko chodzi...

Gość tak to jest
z internetu tez pewnie bedziesz ciagle korzystać, po prostu jak bedziesz chciała zmienic mieszkanie to poszukasz takiego w którym netu nie bedzie w ogóle albo bedzie taki z ktorego bedziesz mogla bez problemow zrezygnowac. 60zł oplaty miesiecznej to nie jest tak duzo, oczywiscie taki internet jest wolniejszy niz kablowe stałe łącze

No tak, ale jeśli mi będzie nawalał? I szlag mnie będzie z tego powodu trafiał, bo będę miała już możliwość podłączenia porządnego netu, a tu się jeszcze będę męczyć z tym. Wątpię, czy będzie mnie stać na opłacanie i takiego i takiego. No chyba, ze zerwę umowę z jednym i już. Właśnie mi się życie zmienia diametralnie i nie wiem jak będzie wyglądało dalej. Niczego nie jestem pewna. Net powinien być bezprzewodowy, darmowy i nieawaryjny :D.