Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczynalat24

PROBLEM Novynette-Yasmin-Yasminelle? POMOCY!!!

Polecane posty

Gość dziewczynalat24

Z powodu silnych bółow brzucha podczas okresu,lekarz ginekolog zalecił mi branie tabsów anty(novynette)miałam wtedy ok17lat,brałam te tabsy regularnie przez 6lat -bylam z nicxh bardzo zadowolona.do czasu..aż wziełam dwa opakowania pod rzad(nie robiac przerwy)i ...po tym sdarzeniu zauważyłma,ze przytyłam w ciagu brania tabsów i to jakies10kg(!)było to mniej wiecej w okresie wchodzenia na rynek yasmin,ktry był super rozreklamowany i mimo,ze estrogenu miał wiecej nis nowynnette zdecydwalam sie na niego,ze zwgledu na mozliwosć spaku wagi.I to był szok:bóle piersi,nudnosci,bóle głowy-tak było przez pierwsze 3tygodnie-nic-stwierdziłam,ze moze organizm tak reaguje na nowe.Teraz biore juz 3opakowanie Yasmin-i co?waga stoi w miejscu,czuje sie dobrze,oprócz tego,ze mam zawroty głowy i mdłosci...podejrzewam,ze to moze od zbyt duzej ilosci estrogenu? JAKIE TABLETKI MAM BRAĆ?zostac przy Yasmin mimo ubocznych?wrócic do novynette?moze przezucić sie na Yasminelle? Jetsem po badaniach hormonalnych,oprócz małej ilosci progesteronu wszsystko jets w normie...

Gość D-Stokrotka24
Hejka!! To dziwne ja co jakis czas biore 2 opakowania Novynette pod rzad ale moja waga stoi w miejscu!! Mysle ze co do tabletek to powinas zapytac swojego gineklologa jakie beda najlepsze dla Ciebie i opisac jakie skutki uboczne masz stosujac te tabletki!! Pozdrawiam