Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekam na wasze opinie

BARDZO PROSZE O RADE DT KREMU DO TWARZY...

Polecane posty

mam bardzo trudna cere.. Niby jest mieszana bo swieci sie w partii T, ale tez sie luszczy czasem mam takie skorki wiec jest sucha..borykam sie tez z problemami zaskornikow i pryszczy.. potrzebuje dobrego kremu do twarzy. Zdecydowalam sie na firme AA, jako ze juz wiele firm przetestowalam.. Nie nastawiam sie optymistycznie bo tak sie nastawialam do vichy czy la roche posay i mnie uczulily:| Zastanawiam sie tylko czy wybrac ten krem aa help czy moze te w sloiczkach ? Spotkalam sie z opiniami ze ta seria help nie zachowuje sie korzystnie na normalnych skorach..tylko na atopowych bo do takich wlasciwie jest.. Stosowalyscie moze kremy AA, jesli tak to ktore.. i jakie macie wrazenia, opinie.. dziekuje.

ja mam taka sama skore i stosuje teraz krem Nivea do cery mieszane i tlustej. krem nie jest drogi. jestem z niego zadowolona

Czesc. dziekuje za odpowiedz, tez mialam ten krem, mialam wszystkie 3 ten do cery suchej normalnej, mieszanej i nic:(

Gość ja tez*
Migota mam pytanko,uzywasz moze toniku z tej serii?zastanawiam sie nad jego kupnem

Tak, uzywam toniku Nivea (jest taki zielonkawo-niebieski) w przezroczystej butelce. Goraco polecam. Moje ciagle pryszcze zniknely... Ale zaskorniki to juz sprawa nie do pokonania...

up

Gość z polecenia
polecam Dermike mat

up

Gość ohfohfrjuu
a spróbuj popytać aptece o próbki avene albo dermedic... mi osobiście dermedic effectival dobrze służy. ale na noc... bo na dzień używam filtrów w przepisowej (czyt. duzej) ilości (pryszczy nei mam prawie wcale a cera nawilzona). Mówię o próbkach bo przy tak wrazliwej cerze warto testowac krem, zwłaszcza drogi, zanim się go kupi. napewno nei żaden matujący bo tylko silikony - czyli g....- cerę ci doprowadzą do ruiny! Musisz też sama obesrwować co ci dobrze słuzy, ja np wiem że moja cera dobrze toleruje masło shea i glicerynę a parafinę wogóle... i kupując krem zwracam na to uwagę!

czyli pozostaje mi metoda prob i bledow? mowisz ze kremy matujace nie sa dobre? Siet..a ja tyle tego uzywalam:(

czekam na wasze - przede wszystkim proponuje zbadać stan skóry u kosmetyczki, bo prawdopodobnie masz cerę mieszaną i w strefie T odwodnioną jesteś wrażliwa na kremy? jakieś uczulenia, coś?

mam zbadana cere.. mam mieszana Jestem wrazliwa bo np po vichy i la roche tak mnie pieklo, mialam ogromne czerwone placki masakra:| Juz tyle tego wytestowalam ze sama nie wiem.. Az mi sie odechciewa.

Gość ohfohfrjuu
wiesz pewnei są jakieś dobre!! kremy matujące, ale ja osobiście takich nei widziałam... matują na zasadzie dużej ilości silikonów - efekt? skóra po silikonie jest ładna, promienna i wygładzona, ale silikon nei nawilża a wysusza bardzo, więc po zmyciu jest tragicznie... Niestety każda skóra jest inna i metoda rób i błedów jest bardzo dobra... jesli nei znasz się na skąłdach to może warto przestawic się na natruralne kosmetyki?? dla tak wrażliwej skóy mogą być wybawieniem ... albo targedią... niestety skąłdniki roslinne są czasem silneijsze niż te syntetyczne i moga podrażniać mocno. ale i tak uważam że wyciągi roslinne są napr\ewneo lepsze niz konserwanty, peg, sls itp trucizny dla naszej cery... neistety z tymi naturalnymi tez trzeba ostroznie. jesli chodzi o prawdziwie naturalne kosmetyki polecam lekturę topiku: natura górą - tam dziewczyny sa mocno obcykane i maja dużżżżżżżżą wiedzę na ten temat

Gość ohfohfrjuu
nie załamuj się tylko proś zawsze o próbki... cyztja o tym testuj zanim coś kupisz... dasz radę - to w końcu tylko krem! poza tym nei jesteś uczulona czy wrażliwa na krem jakies konkretnej firmy, nawet nei na ten konkretny krem tylko!!!! konkretny składnik konkretnego kremu - ważne dlatego żeby obserwować co działa na nas dobrze a co nei bardzo i nabycie chocby pobieżnej wiedzy na ten temat... warto Ale żeby się załamać z takiej błahostki?? sorki - ale to śmeiszne

czekam na wasze - cóż, musisz próbować, dla mnie też wiele kosmetyków to gówno, niezależnie od marki. porpróbuj też kosmetyki salonowe - ostatnio miałam próbkę kremu firmy Gerard\'s - dla mnie super, ale nie wiem, jak jest z dostępem do nich do próbek również

Gość ohfohfrjuu
Aże się tak zapytam, kosmetyki salonowe?? jakie to marki?? gdzie mozna cos się o nich dowiedzieć i gdzie kupic?? mi starczy chocby skład inci (choćby ;-)))) na początek co by stwierdzić mneij więcej moja skóra zareaguje i jakiej mniej wiecej jakości to jest krem... gdybym miała szerszą wiedzę pewnei wogóle już bym nei pudłowała z doborem kosmetyków... a takto jeszcze bywa różnie

dziekuje wszystkim za rady.. na wizazu jestem czesto..ale jak to z kosemtykami:) jedne dziewcyzny polecaja inne nie:) kazdy jest inny, wiec nie kazdemu wszystko odpowiada.. Wiec neistety to nie jest takie proste jak sie wydaje:)