Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w ciąży

Wybór wózka

Polecane posty

Gość w ciąży

Pytanie do wszystkich aktualnych i przyszłych mam: Jaki wózek polecacie dla meleństwa? Na co zwracac uwagę przy wyborze wózka? Z jakim kosztem trzeba sie liczyc? Jaka bylaby optymalna cena do jakosci i wyglądu wózka? Przede mną jeszcze 6 miesięcy ciąży:) ale czasem sie juz nad tym zastanawiam a nie mam zupelnie doswiadczenia.... Ogólnie - wszystko o wózkach!!:)

Ja kupiłam wózek firmy Jedo - model Bartatina Classic. Kierowałam się głównie wygodą dziecka, trochę wyglądem. Wózek ma gondolę i spacerówkę, pompowane koła, jest na szerokich pasach. Mnie się bardzo podoba - jest funkcjonalny, ma ruchomą rączkę. Jedyna jego wada to waga - jest ciut przyciężkawy. Za całość z parasolką do spacerówki zapłaciliśmy ok. 9tys.

tez mam swira na punkcie wozkow,ale 9tys w zyciu nie:-o Dla mnie to juz snobizm

Gość na allegro sa po
900 zl

Gość minik
znam te wozki chodzilo pewnie o 900 zl a nie 9 tys nie ma takich drogich wozkow swoj kupilam za 2,5 tys (gondola, spacerowka, stelaz, torba, folia) - firma bebcar a najdrozsze jakie widzialam to 2,8 tys...

wow! a ja myślałam że Moje Kochanie oszalało jak uparł się i kupił Buzza ;) ale z nim, jak z facetem - na temat 4 kółek lepiej nie dyskutować ;) ale widze że są lepsi ;) pyt. możesz podać jakiegoś linka bo aż mnie ciekawi co to za cudo za taaaaką cene..

ewka marchewak musiala sie pomylic bo JEDO BARTATINA CLASSIC (polecam polecam i jeszcze raz polecam bo od 3 miesiecy uzytkuje i jestem mega zadowolona) koszuje w ersji gleboki + spacerowka ok 870zl my kupilismy wersje 3 w 1 tzn jeszcze z opcja montowania fotelika na stelazu i zaplacilismy niecale 1100zl. tutaj znajdziesz duzo informacji dotyczacych roznych wozkow http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462 (w razie jakby sie pojawila jakas spacja w tym adresie to przekopiuj go do przegladarki i usun spacje)

eee to jednak Moje Kochanie jednak jest normalne ;) ja nie mam takich problemów w mojej metropolii najdroższe wózki to tako za ok 1000zł ;) ten ostatni jak dla mnie ciekawy, choć mam jedno ale: czy tym wózeczkiem da się jeździć po śniegu? bo tak \"na oko\" co chyba może być trudno.. ja za radami koleżanek kupiłam najpierw tańszy wózek - kolumbryne na pasach, a potem lepszą spacerówke. tak na marginesie to ww kolumbryna kosztowała 600zł więc tyle co sama gondolka do markowych wózków.. teraz z doświadczenia to ja szukałabym skrętnych, pompowanych kół, takich które poradzą sobie i w parku i w lesie, ale jeśli mieszkasz w \"cywilizowanym mieście\" z równiutkimi drogami i alejkami to tylko pozazdrościć - ja mam \"drogowy surwiwal\" ;)

Gość kleszcz101
www.mutsy.com

Gość ja mam taki
Blondyna dobrze pisze te wozeczki - pliko i rversus nadaja sie raczej do miasta gdzie chodniki sa rowne - jak masz wokol "gory i doliny" to wybierz wozek na duzych pompowanych kolach

Gość w ciąży
posiedzialam troche na stronach no i jednak ten mi sie podoba caly czas: http://swiat-malucha.pl/?p=productsMore&iPro duct=423&sName=PLIKO-P3-MODULAR-SYSTEM-ONTRACK-Lightblu&PHPS ESSID=ae28d9f35a65404cafed9fd2483eff46 Natomiast jest drogi.....niby razem z fotelikiem samochodowym ale jednak... Zastanawiam sie wobec tego nad tymi Jedo -Bartatina, one kosztują wlasnie w granicach 900 zł a nie 1950 zł.... Różnica ogromna a ciekawe jak w uzytkowaniu i wyglądzie- mial ktos moze jeszcze te wózki Bartatina albo w tym predziale cenowym -ok 1000 zł???

ja mialam i mam... dla mnie super wozek, przy corce mialam chicco no i niestety kolka nie zdaly egzaminu... teraz smialo moge chodzic po plazy lesie czy nawet wysokiej trawie na lace... wozek daje sobie swietnie rade i w zwiazku z tym ze ja mam na kolach pionkowych to wazy tylko 11kg :) bylismy niedawno na wakacjach nad jeziorami no i powiem tylko tyle ze byly dziewczynky z roznymi wozkami (graco mclaren xlander) no i niestety przy podejsciu pod piaszczysta gore dziecko pod jedna pacha a wozek pod druga... nie zawsze cena idzie w parze z wszechstronnoscia.. ja sobie nie wyobrazam juz teraz wozka na wahaczach czy amortyzatorach PASKI i jeszcze raz PASKI!!! dodam tylko ze polecam wersje z fotelikiem - swietnie zdaje egzamin gdy np musisz wyskoczyc n azakupy lub jedziesz cos zalatwic aha jakbys kupowala przez internet to najtaniej jest na: bobowozki http://www.bobowozki.pl/product_info.php?products_id=483&osCsid=c3cede2be00031faca0b8a1023428485 ja mam od sprzedawcy allegro o nicku guma41 - bardzo pozytywna transakcja jakby co ;)

chyba ewkamarchewka dodała o jedno zero więcej bo nie ma takich wózków za 9 tyś

Mi własnie zaczął się 8 miesiąc ciąży :) Już na dniach kupuje wózio.... Będzie to Mikrus alu sprint. Prawdopodobnie osobiście wybiorę się po niego do Częstochowy (a nie za pośrednictwem allegro), bo przy okazji chciałam wstapić na Jasną Górę w podziękowaniu za zdrowie mojego brzdąca. 1 maleństwo poroniłam, więc teraz jestem tak szczęśliwa ze wszystko jest OK. Polecam również wózek Titi triton!!!!!!!!! Podobna cena do mikrusa.

Gość nie kupujcie
wózków na małych kolach, bo nawet przy niewielkich opadach śniegu będziecie musiały zostać w domu. Użytkowanie parasolki w śnieżne dni kończyło sie tym, że ja ciągnęam wózek za sobą, a mój syn szedł obok. Po drugie - fajnie jest wybrać sie do lasu czy pochodzić w terenie. I tu tylko wózek z dużymi kołami. Dzięki temu mój syn zaliczył pierwszy górski szczyt mając pół roku. :)

Gość becik1000
ale to chyba tylko spacerówka...?

Gość ja powiem moze tak
z opinii kolezanek ktore uzytkuja xlandery (wersja spacerowa i do dokupienia gondola) - wozek super do miasta a zwlaszcza supermarketu, w teren niekoniecznie

Gondole trzeba dokupić osobno. No to mnie pocieszyłaś \"ja powiem...\" w takim razie sama już nie wiem jaki... Mam jeszcze dwa miesiące do końca ciąży więc pewnie i tak mi się gust zmieni i ten x-lander uznam za wstrętny (do tej pory chyba za cztery inne wózki poniosły taką śmierć) Pozdrawiam i zostaję z Wami czytając opinie - może mi się coś w głowie rozjaśni?

A ja Wam mówię, ze mikrus jest spoxik! :) Ostatnio jeździłam nim po mieście i przekonałam się do niego. Jest zwrotny - tylna oś skrętna! Chodzi zgrabnie i leciutko. Pieknie się prezentuje! Ogromna zaleta!!!! : fotelik montowany na stelażu wózka w komplecie - 1169zł ! :-)

Gość becik1000
ale co ja zrobie ze mi sie te tansze nie podobaja z wygladu....a te drozsze sa za drogie :) szukam OPTIMUM