patriszja88 0 Napisano Wrzesień 10, 2007 Może moje pytanie jest głupie ale przyszło mi do głowy niedawno a do następnej wizyty u ginekologa mam jeszcze parę tygodni...Mam 19 lat.Otóż chodzi o to,ze jakiś czas temu moja lekarka wykryła u mnie nadżerkę.Nie współżyłam jeszcze z moim chłopakiem ale chodzi o to że często on wkłada mi palce do pochwy,pieszcząc mnie w ten sposób.Bardzo to lubię ale przyszło mi do głowy że nadżerka moze byc tego wynikiem.Przy najbliższej okazji spytam o to moją lekarkę ale wczesniej chcialabym poznać Wasze opinie na ten temat bo trochę mnie to niepokoi. Poza tym chcialabym wiedzieć czy w moim wieku jest duże prawdopodobieństwo zachorowania na raka szyjki macicy,raka piersi?Muszę dodać że moja mama zmarła na raka piersi i gdzieś przeczytalam że mam 50% szans że też zachoruję.Od tego czasu to niemal moja obsesja,poprosiłam nawet lekarkę o skierowanie na USG piersi.Proszę o szczere odpowiedzi na moje pytania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hmmmtez mam Napisano Wrzesień 10, 2007 tez mam nadzerke, moze byc wynikiem wlasnie jakiegos uszkodzenia (spowodowanego chodzby palcem, tamponem itd) moze byc wrodzona albo spowodowana przebyta jakas infekcja. co do raka piersi i innych to wiadomo trzeba sie pilnowac badac ale mysle ze ryzyko wzrasta z wiekiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach