Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zgagaaa

Straszne bóle nóg!

Polecane posty

Gość zgagaaa

Od początku wakacji do dziś mam bardzo uciążliwy problem. Nie mam pojęcia dla czego, ale w okolicach lipca pojawiły się u mnie bóle kości piszczelowych (w obu nogach). Wtedy jeszcze nie były tak uciążliwe, więc stwierdziłam, że od tego się nie umiera i nic sobie z nich nie robiłam. Bardzo lubię aktywny wypoczynek, zwłaszcza w wakacje, a więc nie miałam zamiaru zmieniać moich planów wakacyjnych przez jakieśtam bóle nóg. Kiedy byłam mniejsza, strasznie szybko rosłam, więc miałam także bóle stawów. Strasznie nieprzyjemna sprawa. Niekiedy przez kilka dni na przykład nie mogłam ruszać np. nadgarstkiem. Ale to było normalne - zbyt szybki i nagły wzrost, zdarza się - tak powiedział lekarz. Musiałam się jakoś do tego przyzwyczaić, a gdy to już zrobiłam, przestałam rosnąć i już nic mnie nie bolało :) było dobrze aż do tych wakacji. Nie zważając na niewielki ból piszczeli na dole, od wewnętrznej strony w czasie wakacji byłam na pielgrzymce, w Bieszczadach i w Pieninach (w takiej właśnie kolejności). W sumie na tych wyjazdach cały czas bolały mnie te piszczele, ale znowuż nie tak bardzo. Nie przeszkadzało mi to, bo nie bolało, że bolało - tylko po prostu czułam, że cośtam pobolewa. Tylko czasami ból był naprawdę uciążliwy, zwłaszcza w Bieszczadach. Szybko jednak przestałam na to zwracać uwagę, choć przez całe wakacje narzekałam, że jednak coś nie tak. Pod koniec wakacji jednak sprawa się pogorszyła. Piszczele zaczęły boleć o wiele bardziej - nawet podczas niepozornego podbiegania do tramwaju, wchodzenia po schodach. Niepokoi mnie też to, że ból towarzyszy mi właściwie trzeci miesiąc. Moja mama mówi, że być może jest to sprawa butów, bo ona także czasem miewa takie bóle jak długo chodzi w płaskich butach i zamieni je na wyższe. Ale te jej ‘bóle’ trwają kilka dni, tydzień. Mój tata z kolei mówi, że to sprawka glanów. Coś mi się nie wydaje, bo skoro bolą mnie od wakacji, a w glanach przestałam chodzić gdzieś w marcu jak skończyła się szarówka. W tym roku dopiero założyłam glany podczas roku szkolnego, bo pogoda się skiepściła. Jakaś przy kości znowuż nie jestem, bo generalnie moja waga jest w normie. Na 166 cm ważę 60/62, więc chyba nie jest to sprawa przeciążenia. Tak, że nie wiem co w ogóle mam robić :/ nie podoba mi się to bardzo, bo nienawidzę jakichś tego typu dolegliwości. Chwilami ból jest naprawdę BARDZO uciążliwy i bolą mnie te piszczele nawet jak siedzę. Boli mnie pół kości piszczelowej… tak od połowy w dół. Teraz jak po wakacjach chodzę na WF to jest naprawdę coś strasznego. Siatkówka nie, takie zwyczajne ćwiczenia nic mi nie przeszkadzają, ale jak biegamy truchtem (!) umieram. W ogóle w tym roku (jak co roku) czekają mnie biegi na 800 co znaczy około czterech takich biegów - dwa treningowe, jeden przygotowawczy i zaliczenie. Nie wyobrażam sobie tego. Zawsze z biegów miałam piątki, lubię biegać. Czuję się ułomna z tego powodu, że teraz nawet trucht jest dla mnie problemem. Mam osiemnaście lat. Mam iść do lekarza? Co ja mam w ogóle robić? Miał ktoś jakieś podobne objawy? Jeśli tak to jak poradziliście sobie z tym? Nie chcę mieć tego bólu piszczeli :( to jest okropne. Zwłaszcza, że nie wiem od czego. Jakbym wiedziała, że teraz mnie to będzie tak bolało, to nie poszłabym ani na pielgrzymkę, ani nie jechała w góry. A jeśli mi to coś nie minie? Kocham góry! Nie może mi to coś nie minąć! W ogóle jakoś mi się wydaje (być może już stałam się przewrażliwiona), że moje nogi są jakoś dziwnie rozchwiane… ciężko to opisać, ale w kostkach mam uczucie, że są niestabilne, takie chwiejne. Co się dzieje?

Gość czytam sobie
👋zawsze powinno poradzić sie lekarza...nie wolno bagatelizowac takich objawów, moze to przeciazenie, moze brak magnezu czy cos w tym stylu

Gość czytam sobie
możę może

Gość diablo*
koniecznie idz do lekarza! to moze byc wiele rzeczy

Gość 55555
Witaj.Ja niestety też mam takie bóle.Juz jakieś 4 lata :( Robiłam badania i jest ok,a jednak ciągle boli.

Gość diablo*
moze macie borelioze