Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niuninka1

Wymioty od placzu

Polecane posty

Moja dwuletnia coreczka czesto, ostatnio coraz czesciej, jak mocno placze to zaczyna sie wrecz zmuszac do wymiotow i w koncu zaczyna zwracac. Jak mam na to reagowac??? Czy to jest u niej na tle nerwowym??? Dzieki za wszelkie informacje!!!!!

Moja córeczka poszła do przedszkola i tam tak płakała, aż zwróciła... za wymioty odpowiedzialne jest pobudzenie nerwu błędnego, który biegnie też w okolicy gardła. Dlatego, zwłaszcza u małych dzieci, które wszystko maja \"blisko siebie\" wymioty może spowodować czkawka, płacz, krzyk, kaszel...

nie tylko dzieci tak mają. ciężarne też. ja jestem tego przykładem

Gość nic sie nie dzieje
A ja uwazam ze dzieci robia to specjalnie! Kiedy placz juz nie pomaga probuja nawych metod wywarcia na rodzicu wrazenia!!!! Nie reaguj na to1 powinna znow cos nowego wymyslec:-)

Gość a moja ma tak ze
moja ma 5 miesiecy i jak jej daje do buzi cos innego niz mleko np roztrata ugotowana marchewke albo ziemniaczki ( tak na koncu łyzeczki) to ma odruch wymiotny. Wczoraj zwymiotowala taka iloscia mleka ze az sie boje podawac dzis jakies nowe produkty.

Gość moniamonia
a może jest źle roztarta ta marchewka??ja też jak małej sama cos przetrę to czasem jak trafi na jakiś grubszy kawałek ma odruch wymiotny.ale jedzenie ze słoiczków jest dużo dokładniej przetarte i przy nim mała nigdy nie ma takiego odruchu.spróbuj jej dać najpierw coś ze słoiczka

Gość rthgyj
dzieci nie powoduja wymiotow specjalnie, ja jak placze histerycznie np. kiedy zmarla mi babcia wymiotowalam od placzu kilka razy dziennie, nie wymuszalam wymiotow, srednia zabawa.

Moja córa w tym wieku robiła identycznie, jak wpadła w histerię, to tak zanosiła się od płaczu że w końcu wymiotowała. Jedyna rada - nie dopuszczać do napadów histerii - unikać takich sytuacji, odwracać uwagę. Po jakimś czasie przejdzie.