Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebujaca porady medycznej

jak dlugo moze spozniac sie okres?

Polecane posty

Od zawsze mam okres nieregularny, zwykle cykl trwal do 40 dni a dzis mija 47 dzien cyklu i okresu dalej nie ma. Moze to smieszne co powiem ale moj maz potrafil wyczuc ode mnie kiedy mi sie zbliza okres (jak twierdzil na podstawie zapachu) a teraz mowi ze nic takiego nie czuje. Czy moge podejrzewac ciaze? Specyficznych objawow nie mam. Jedynie wiecej sikam i mam powiekrzone piersi (czasem czuje klucie), ale nudnosci nie mam, czuje sie dobrze. Czy jest mozliwe ze jestem w ciazy?

Gość kawusia z koniaczkiem
a zabezpieczałaś się? w jaki sposób?

Gość sama ciekawa jestem
:) może ktos napisze?

Gość b.londynka
To moze tescik? Ja tez nie mialam zadnych nudnosci itp. a rodze za 3 m-ce:D

Nie zabezpieczalam sie. Jesem mezatka i wspolzycie bez zabezpieczenia bylo u nas decyzja swiadoma. Zamierzam zrobic test ale chce poczekac z tego wzgledu na egzamin w czwartek (dopuszczam mozliwosc ze moze to byc stres).

Okres teoretycznie moze sie wachac +/- 7 dni :) Mi np. kiedys spoznial sie prawie 2 tyg. wiec w sumie wiesz - najlepiej zrobic test i bedziesz miala pewnosc. Skoro masz egzamin to opoznienie jak najbardziej moze byc spowodowane stresem. A tak na marginesie: moj chlopczyk tez wie kiedy mam dostac okres .. robie sie wtedy strasznie sentymentalna (choc ja tego nie odczuwam) i twierdzi ze z daleka to ode mnie \"czuc\" :P

Wiesz jak i tak masz dlugie cykle i nieregularne, to moze Ci sie spoznic nawet o 2 miesiace.... przynajmniej ja tak mialam. Ale sieokazalo ze u mnie sa problemy z tarczyca i przysadka i dlatego tak jest -badalas sie czy masz hormony w normie?

Gość Odpowiedzialna...
To pewnie wina stresu, po egzaminie wszystko wróci do normy, nie martw się!

Gość moj maz tez wie kiedy mam
dostac okres bo od porodu zrobilam sie strasznie nerwowa w te dni :( bez kija nie podchodz hehehe do autorki hhmm zastanawiajace sa te powiekszone piersi... przy stresie piersi nie rosna no jedynie przed okresem:)

Zrobilam test ale wynik negatywny:((( Okresu nadal nie ma (to juz 50 dzien cyklu) na opakowaniu jest napisane ze jesli nie dostane okresu za tydzien to powtorzyc i udac sie do lekarza. Sama juz nie wiem co o tym myslec.

u mnie jest 44 dzien cyklu robilam wczoraj test wyszedl negatywnie ale co jest z okresem nie poojawia sie :/

witajcie dziewczyny tez mam problem długich cykli, ostatnią miesiączke miałam 26 lipca i do tej pory nic chyba trzeba będzie się udać do gin w czerwcu też miałam problemy i brałam luteine , która wywołała @ chyba powinnam zrobić pozom chormownów, bo ciąży raczej nie zakładam, zawsze kochamy się w prezerwatywie i nie zauwazyliśmy że by po było z nią cos ni etak, albo żeby się zsunęła pozdrawiam Was serdecznie

Gość Izabella9
Witam wszystkich...! Ja również chciałam sie z Wami podzielić na temat nieregularnego okresu. Ja miesiączkuje już od ponad 7 lat i nigdy jeszcze mój okres nie był regularny... Pewnego razu wybrałam sie więc do ginekologa w celu zbadania całej sytuacji i upewnienia się, czy może coś mi dolega, bo okres mam w różnych odstępach raz po 2,5 miesiąca raz dłużej raz krócej (sama już nie wiem od czego to może zależeć). Kiedyś jeszcze na dodatek miałam tak, że oprócz tych długich odstępów między okresami, to jak już dostałam go, to potrafił on trwać nawet cały miesiąc... (zapewne nawet wtedy miałam anemie, bo tyle krwi przecież straciłam w ciągu miesiąca). Obecnie odstępy między miesiączkami dalej mam tak długie, ale okres trwa już 7 dni, wiec to mnie cieszy, ze już nie jest tak jak kiedyś, że w nieskończoność...! Więc poszłam do lekarza: miałam robione USG przez pochwowe, skierowana też zostałam na badanie poziomu prolaktyny i zrobiono mi cytologię. Wyniki badań były w jak najlepszym porządku, a lekarz jak patrzył przez USG na monitorze pokazywał mi moja macicę, przydatki, mówiąc, że wszystko jest ok, że jestem zdrowa. Tzn nie do końca, bo wykrył nadżerkę, ale powiedział, że narazie nic z tym nie będziemy robić bo u młodych kobiet może ona sama zaniknąć. Być może ta nadżerka jest przyczyną mojej nieregularności...nie wiem . Lekarz też powiedział mi na pocieszenie, że w mojej miejscowości są 2 kobiety, które mają okres co pół roku (bo taki już mają organizm) i urodziły zdrowe dzieci i nie były na nic chore. Także nie zawsze miesiączka oznacza to, ze kobieta ma okres co miesiąc... Co prawda, aby zajść w ciążę, kobiety co maja tak długie przerwy maja rzadziej owulacje od tych, co miesiączkują co miesiac, ale to nie musi oznaczac od razu jakas chorobe czy tez niemoznosc zajscia w ciaze... Cieszę się, że mogłam sie z Wami tym podzielić! Pozdrawiam