Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość korniszonek

od jakiego wieku dla dziecka pieczarki?

Polecane posty

Gość korniszonek

Gość korniszonek
dziekuje Ci bardzo! a jak jest z tunczykiem? chodzi mi o salatke z tunczyka i jajka

pieczarki są bradzocięzkostrawne a przy tym nie mają wartości odżywczych, nie podawałabym dziecku wcześniej jak w drugim roku życia. Moja ma 1,5 roku i jeszcze nie jadła. Tuńczyka też nie polecam to jedna z najbardziej zanieczyszczonych ryb o wogóle nie powinno się jej podawac małym dziecim, nawet dorośli powinni jeśc ją rzadko.

pieczarki poza wartosciami smakowymi nie maja nic do zaoferowania;).Poza tym podsypywane sa roznymi swinstwami,ktore w wiekszych ilosciach sa szkodliwe.

Gość korniszonek
moje dziecko na dniach skonczy 2 lata, tez jeszcze nie jadla pieczarek, ale mysle ze dzis sprobujemy. Z ryb podaje sole, lososia

Tuńczyk jest bardzo zdrowy! Ja go bardzo lubię i często jem,moja 1,5 roczna córeczka też czasami skosztuje.Lekarka pozwoliła,powiedziała nawet,że to dobrze,iż mała lubi ryby. Trzeba tylko kupowac te dobrych firm-niestety nie na wszystkim można zaoszczędzic:(

jak dwa latka kończy to spokojnie możesz dać troch pieczarek, oczywiście bez przesady, nie za dużo na raz. Co do tuńczyka to z tą jego zdrowością to nie zgodzę się za bardzo, tzn. no może i jest zdrowy jak nie jest rtęcią zanieczyszczony, nasza dietetyczka kazała unikać jak ognia tego kupowanego u nas w sklepach http://www.swiatkonsumenta.pl/testy.php?action=showtest&category=56&id=&story=2&topicid=768 http://www.nhsdirect.nhs.uk/languages/Download.aspx?id=11670

Gość korniszonek
robie zupe warzywna i dodalam kilka pieczarek, nie powinno zaszkodzic, a z tunczykiem sie wstrzymam