Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

optym15

blueconnect - opinie użytkowników

Polecane posty

Zastanawiam się nad zakupem tej usługi (ostatnia oferta z laptopem nie wygląda najgorzej mimo drogiego abonamentu). Ale uwiąza się na 3 lata po 200 zł.miesięcznie? Napiszcie, proszę jak wygląda praktycznie korzystanie - jak z zasięgiem, szybkością i \"przerwami w działaniu\".

Gość mnie tez
kusi...

Gość TroC
Blueconnect to jedynie mizerna namiastka internetu. Kupiłem toto miesiąc temu i srogo żałuję. Skusiłem się na oszukańczą promocję "blueconnect za darmo przez 30 dni" (do przetestowania)... Blueconnect nadaje się co najwyżej do czytania poczty (większe załączniki do maili nie przechodzą) i sporadycznego oglądania stron www. Do niczego więcej ! Przez blueconnect nie można pobrać żadnego większego pliku, przy czym nie chodzi tu o jakieś duże pliki z filmami ! Blueconnect blokuje transfer po przesłaniu jedynie 6-14 MB banych.... Nie ściągniecie przez blueconnect żadnej aktualizacji oprogramowania, żadnego większego pliku graficznego, projektu itd... (nie chodzi tu wcale o jakieś blokowanie p2p, blueceonnect blokuje pobieranie dowolnych plików z dowolnych stron po przekroczeniu kilku-kilkunastu Mb... Tragedia ! Nie da się tego zwrócić i zrezygnować z abonamentu ! To co reklamuje era "blueconnect za darmo przez 30 dni... możesz zwrócić terminal i rozwiązać umowę" to jedno wielkie oszustwo ! Na prawdę nie da się zrezygnować z umowy !!! Jak podpisujesz umowę, to okazuje się, że dają ci inną umowę niż chciałeś, niby troszkę droższą i lepszą "bo za dodatkowo 4 zł ma pan dodatkowe 500 MB transferu", na pytanie czy to też można zwrócić, " tak, tak oczywiście, to jest wszystko to samo". Potem jak przychodzicie oddać ten niedziałający złom blueconnect, to okazuje się, że niestety, ale umowa, którą wam podsunęli nie jest objęta możliwością zwrotu !!!! Prokurator powinien zająć się Erą za tak bezczelne oszukiwanie klientów !