Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

imposibble

telewizor,komputer-tak czy nie?

Polecane posty

Moje dziecko jest jeszcze w wieku zerowym ;), ale mam brata z tego samego rocznika, co Twoje dziecko (99) i patrząc na niego uważam, że tak, ale ograniczać i pilnować co ogląda. Moja mama z braku czasu zrobiła z telewizora niemalże opiekunkę do dziecka. Co przyszłam do nich - to albo cartoon network albo jakaś bajka na dvd. Nie wspomnę jakie horrendalnie głupie bajki są na CN, bo to chyba wszyscy wiedzą. Teraz jest trochę lepiej, bo młody więcej na dwór sam wychodzi, ale nadal telewizja jest jego główną rozrywką.

Wszystko z umiarem. Nie można dziecka całkowicie odciąć od telewizora i komputera, bo: po pierwsze - czegoś tam się z niego nauczy, po drugie - nie może stać jak d* z uszami, kiedy jego koledzy omawiają programy telewizyjne czy komputerowe. Trzeba jednak odpowiednio dozować tę rozrywkę i kontrolować, co dziecko ogląda.

Ok,to wiadomo jak z tv. A co z komputerem? Przyznam się,że nie jestem w stanie cały czas pilnowac Julii,a nie chcę,żeby wchodziła na nieodpowiednie strony...

Są śjakieś programy blokujące takie strony. Poza tym na poczatku jak się nie bedzie tak znała, to część rzeczy możesz wyłapać w historii. Myślę, że komputer owszem. Są ciekawe gry, które pomagają w poznawaniu świata i doskonaleniu różnych umiejętności.

Jeżeli dziecku zabronisz całkowicie, to tym bardziej będzie je ciągęło. Pójdzie do koleżanek. Niestety, takie czasy. Trzeba tłumaczyć dziecku i liczyć na jego zdrowy rozsądek.