Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ayea

roztocza kurzu domowego- one są wszędzie!

Polecane posty

Gość ayea

na wielu forach wyczytałam że najlepszym sposobem na pozbycie się w/w roztoczy kurzu domowego jest jak najczęstsze mycie/pranie powierzchni na których osiadają... ale jeśli ktoś po prostu nie ma tyle czasu bo np pracuje? na tych samych forach wyczytałam także że wiele osób stosuje i poleca preparat allergoff... czy któraś z Was to już stosowała? co o nim sądzicie?

Gość ayea
co o nim sądzicie?

Gość bin
stosowałam piankę alergof do materacy na łóżko, wygodne i skuteczne. Na stałe używam odkurzacza rainbow- można kupic z serwisu na allegro za niecałe 2000 (nówka kosztuje ok. 10 000). Skuteczność 99,99%. Polecam

Gość bool
ja używam tego preparatu już od kilku dobrych miesięcy z powodzeniem:) czuję się lepiej, od razu chce mi się życ! wystarczy spryskać niewielką dawką allergoffu poszewki, dywany, firany, zasłony i to wszystko! preparat nie zostawia plam na spryskiwanych powierzchniach, nie drażni nosa, ponieważ nie zawiera propanu butanu, i ma neutralny zapach - ale tylko dla ludzi i zwierząt... dla rozoczy jest bezlitosny!! polecam!

Gość ewqa2
Naprawde Allergoff jest tak skuteczny? Pomoze na katar sienny?

Gość karo 13
A ja robiłam remont, wyrzuciłam jedną szafę, jej zawortość- co niemodne!, dywany, narzuty....mam sterylnie, szybko się sprząta. Wilgotnym mopem przecieram podłogi, nie odkurzam, bo jeszcze bardziej kurz sie unosi, staram się ograniczac chemię w mieszkaniu. Kołdry kupuje tylko dla alergików, można prać. Odkurzacz wodny jest super. Pamietajcie,żeby nie moczyć podłóg i mebli, bo roztocza rozwijają się w wilgoci.

Gość ayea
ewqa jeśli katar spowodowany jest alergią na roztocze kurzu domowego to jak najbardziej powinno pomóc! i co warte uwagi: niedawno szukając pewnego wyrazu w słowniku, natrafiłem na wyraz "roztocz" i okazało się że poprawną formą liczby mnogiej od tego mianownika są "roztocze" a nie "roztocza" jak wszyscy do tej pory myśleliśmy. dziękuję za uwagę i zachęcam do stosowania poprawnej naszego "utrapienia" :)