Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mojanessa25

pomozcie dobrzy ludzie

Polecane posty

Gość mojanessa25

mam pieska ma 1,5 roku moja kochana Nessa-pies ray shih-tzu. w ostatnim roku przeprowadzalam sie 3 razy. teraz juz mieszkam na wymarzonym mieszkanku od 3 miesiecy. chodzi o to ze dzis dowiedzialm sie ze sasiedzi strasznie sie skarza ze ona wyje jak ja jestem z mezem w pracy, wyje czesto szczeka,ujada. nie wiem co robic nigdy wczesniej tego nie bylo. jak sie przeprowadzilismy pierwsze 2 tyg wogole nie chciala z domu wychodzic, jakby sie bala czy cos:( musialam ja ciagnac za smycz. ponadto duzo sika w domu a nigdy tego nie robila. ale z tym sobie jakos poradze. najgorsze te wycie, co sie skarza. tak na prawde ja nigdy nie slyszalam jak ona wyje i nie wyobrazam sobie tego. to miniaturka psa, malutki. nie wiem czy ona ma nerwice czy dlaczego sie tak dzieje. boje sie zeby nas z mieszkanie nie wywallili bo je wynajmujemy. nie wiem czy sasiedzi przesadzaja czy to jest prawda czy jacys zlosliwi czy co... jak poge sobie poradzic z moim pieskiem, to juz jest 3 miesiac w nowym mieszknaiu wiec juz powinna sie przezwyczaic:(

Gość mojanessa25
nikt nie ma jakiejs porady:(

Gość j.w.
hmmm... spróbuj ją wymęczyć zabawą i spacerem przed twoim wyjściem (tylko żeby zdążyła się trochę po zabawie uspokoić!), potem daj jej jeść (może będzie senna), zamknij ją w pomieszczeniu odseparowanym od drzwi na korytarz i okien (hałasy jej nie niepokoiły) i z wygodnym spankiem (nawet niektrórzy radzą nastawianie muzyki psu, żeby nie czuł się zupełnie sam oraz żeby nie przeszkadzały mu dźwięki nagłe z zewnątrz) i postaraj się o coś do nagrywania dźwięku wielogodzinnego, żebyś wiedziała czy sąsiedzi naprawdę coś słyszą czy są po prostu wredni

Gość porozmawiaj z psem tylko
tak szczerze i wytlumacz ze tak nie wolno, ze sasiedzi sie skarza itd

Gość mojanessa25
j.w dziekuje bardzo!!! nie pomyslalam z tym nagraniem, bo mowie ci nie chce mi sie wierzyc ze ona tak przerazliwie wyje ze oni ponoc nie moga w domu pracowac!! w poprzednich mieszkaniach nigdy nie mialam takiego problemu- i teraz nie wiem czy nie wyla czy sasiedzi byli inni:( dodam tylko ze jestem strasznie przywiazana do niej i ona do mnie, ale bardzo dlugo pracujemy z mezem. od 8.00 do 18.00 tyle godzin jest sama. zostaje zamykana a srodkowym pokoju wiec nie od strony klatki, ani od sasiadow. zawsze po pracy i przed snem idziemy z nia na dlugi spacer. ciekawe czy weterynarz cos poradzic moze- jakies leki??? :(

Gość j.w.
Nie wiem jak jest z czymś na uspokojenie ale spróbuj najpierw co radzę, męczący spacer, smaczne jedzonko wypełniające brzuszek, włączone radio ze spokojną muzyką... Co do sąsiadów, może nawet walą kijami w sufit lub stukają w kaloryfery, to i pies się denerwuje. Musisz się dowiedzieć o co chodzi. A tyle czasu ile ona jest sama, suczka w tym wieku z powodzeniem może wytrzymać, więc i twoja potrafi, musi tylko nauczyć się że jest na swoim, może czuć się bezpieczna, że wrócicie... :)

mojanessa25 - wierz mi, pies, nawet malutki, potrafi ekstremalnie wyć, a po jakimś czasie to naprawdę uciążliwe :O twój piesek prawdopodobnie jest wystraszony - wyje, bo was nie ma szczerze mówiąc, to wybacz, ale posiadanie psa w takich warunkach jest niekoniecznie najlepszym rozwiązaniem - ale cóż, już go macie :O

Gość mojanessa25
zastosuje sie do tych wskazowek i zobaczymy, oj matko nigdy sie nie spodziewalam ze bede miala takie problemy z tak malym i kochanym pieskiem, lub kto woli z takimi upierdliwymi sasiadami:(

Gość mojanessa25
ale jakie warunki, to chyba normalne ze mam 25 lat i pracuje, a za co mam jej kupic jesc? to znaczy ze psa moga miec tylkjo osoby na emeryturze czy bezrobotni?? :( ;(

Gość j.w.
Trzymajcie się! Pozdrowienia dla Nessy!

Gość mojanessa25
ktorzy sa 24h na dobe z psem. przeciez to nierealne:( a jeszcze do tej pory nie wymyslono etetow w pracy trwajacych np 3 godziny- ze wzgledu na samego psiaka w domu:(

mojanessa25 - ja cie nie atakuje ;), aczkolwiek cóz, mam zdanie takie, jakie mam, nie wzielo sie z ono z powietrza :) mam nadzieje, ze sie twojemu psu odwidzi wreszcie wycie :D

Gość mojanessa25
wiem ze mnie nie atakujesz a najgorsze jest to ze w bloku polowa staruszkow wiec powinni niedoslyszec chyba z recji wieku a tu taki wyostrzony sluch:(

Kiedyś na Animal Planet był program, jak przyzwyczaić psa do nieobecności właścicieli. To metoda małych kroczków i trwa jakiś tydzień. Rano wyjście z psem na spacer, powrót, napełnienie miski i wyjście z domu,. Na początku na kilka minut - czekacie za drzwiami. Wracacie i sprawdzacie - jak pies był cicho i nie narobił- to dostaje nagrodę. Za dwie godziny - powtórka z wyjsciem z domu na jakieś 20 minut. Odczekać, wrócić i sprawdzić. Jak pies dobrze sie zachowywał - znow nagroda, jak wył - nie ma nagrody, ale należy go wygłaskać i wypieścić, zeby znowu poczuł się bezpiecznie. Tak powtarzać po 3-4 razy dziennie wydłużając pobyt poza domem. Niektórym zajmuje to więcej niz tydzień, innym krócej - wszystko zależy od psa, byle być cierpliwym i nie rezygnowac. Pies musi zdać sobie sprawę z tego, ze nie został opuszczony, a jedynie zostawiony na jakiś czas, po którym jego właściciele zawsze wracają :-)

Gość mojanessa25
mowie wam ja nigdy w zyciu nie slyszalam jak ona wyje a tu dzis taki telefon. moze nas po prostu sasiedzi nie lubia czy co:)

Gość mojanessa25
figazmakiem dziekuje tylko ze chyba bede mogla to wyprobowac w 2 dni weekendu bo caly tydzien musze byc w pracy, albo o wolne sie postaram nie wiem:(

I jeszcze jedno - skoro piesek zaczął sikać w domu, a do tej pory tego nie robił - to moze warto wybrać się do weterynarza i wykluczyć zapalenie pęcherza u zwierzaka, zanim spróbujesz metody wychodzenia z domu????

Gość mojanessa25
ja bylam u lekarza-zapalenia nie ma,dreczy mnie to czy ona tak naprawde wyje i musze cos pomyslec zeby nagrac pare godzin jak jest sama w domu. zeby miec dowod ze na prawde wyje

Gość ECHOECHO
JESLI WYJE TO SLYCHAC WSZEDZIE.JA NIE PRACUJE WIEC I JESTEM RANO W DOMU I TU GDZIE MIESZKAM LUDZIE SPRAWILI SOBIE PSIAKA MALEGO I JAKBY JAMNIKA I JAK ONI WYSZLI DO PRACY TO TEN PIESEK WYL PRZEZ CALY CZAS OD RANA I PO POLUDNIU - PO PROSTU PLAKAL I PLAKAL I TO BYLO MECZACE W TEN SPOSOB DLA MNIE ZE BYLO MI SMUTNO I OKROPNIE JAK JAKIES STWORZENIE TAK PLACZE.TO TAK JAKBYM SLYSZALA WOLANIE O POMOC I NIEMOGLAM NIC ZROBIC.CODZIENNIE CALY CZAS. MOZE OGLADAJ Z PIESKIEM FILMY A POTEM ZOSTAWIAJ TELEWIZOR WLACZONY.ON MOZE SIE BOJI BYC SAM W NOWYM OBCYM DOMU WIEC MOZE Z TELEWIZJA GO ZOSTAWIAJ

Gość ECHOECHO
JAK JESZCZE SZCZEKA I UJADA - TO NA CO SZCZEKA I UJADA ? MI SIE WYDAJE ZE SIE BOI BYC SAM

Gość mojanessa25
moze radio i muzyke jej sprobuje puszczac:(

Gość mojanessa25
tez tak mysle ze boi sie byc sama, ale ma zawsze swoja bude pelna zabawek, kosci miski:( przeciez musialam kiedys pojsc do pracy

Gość mojanessa25
zaraz koncze prace i lece do niej:) bede pisac co nowego w temacie i pozdrawiam Wszystkich no i dziekuje za porady