Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cholercia20

tyjecie po antykonceptach?

Polecane posty

Gość cholercia20

Gość cholercia20
bo ja tak :( biore Diane 35

hormony hormonami a my to my :) ja biore hormony od dawna z przerwami bo tak trzeba i wiem juz z autopsji ze to czy tyjemy bedzie zalezalo tylko od nas :) organizm dostaje na dzien dobry spora dawke hormonow do ktorych nie jest przygotowany a co za tym idzie zmienia sie nasza gospodarka wodna, hormonalna a co za tym idzie matebolizm :( zauwazylam ze nawet teraz jak zaczelam brac yasmin (od stycznia) zaczelam miec smaki, ciagle mialam ochote na cos slodkiego na cos dobrego i trudno bylo mi opanowac sie w miedzy czasie rzucialam papierosy (palilam od 8lat) pokusa na rzarcie byla straszna ale postanowilam ze nie poddam sie bylo ciezko ale organizm przyzwyczail sie do hormonow i po jakis 3 paczkach napady skonczyly sie :) mam nadzieje ze i wam uda sie opanowac swoj oragnizm :) zapraszam na swoj topik>>link na dole stopki (postu)

a ja bralam diane35 prawie rok i nic:) teraz mercilon pierwszy listek skoncyzlam i poki co (odpukac) tez nic;P

ja biore novynette od dwoch lata i jakos nie przytylam ani grama po nich. przez pierwszy miesiace moze 2-3 kilo ale wnisoskuje ze to raczej woda. wszytko zalezy czy tabsy sa dobrze dobrane. pozatym warto poczytac o dzialaniu tabletek. onepodowuja stan permanentnej ciazy. przynajmniej organizm tak to widzi. dlatego niektore dziewczyny moga wlasnie miec smaka na to czy na tamto albo nie miec ocohoty na ukochana czekolade. reszta zalezy od nas samych. a od diane35 tyja wlasciwie wszyscy. moja osobista kuzynka chyba z 20 kilo. na szczescie pozbyla sie dzieki nim tradzicku a jak tabsy odstawila to zaraz schudla ladnie.

Gość cholercia20
tzn bo to jest tak ze ja dopiero kończe pierwsze opakowanie i dziś sie zorientowałam że chyba przytyłam troche i faktycznie brzuszka dostałam i waga w górę.Cholercia ja tak nie chce a moze to tylko na początku tak jest?Albo musze mniej jeść żeby do tego nie dopóścić Zamiana tabletek nie wchodzi w gre bo te przepisał mi dermatolog w innym celu ( wypadanie włosów)

idz do innego dermatologa czym predzej wiec. jest duzo innych sposobow na leczenie lojotoku bo zgaduje, ze od tego wypadaja ci wlosy. to raz. a dwa po prostu zmien zywienie. nic tak nie pogarsza stanu zdrowia jak zle jedzenie i stres. na wypadanie moge ci polecic olej rycynowy. wyczytalam to w jakiejs ksiazce i chwycilam sie jak tonocy brzytwy. zaswiadczam, ze po miesiacu widze efekty.mam bardzo duzo krociutkow wloskow i nie widac juz lysych plam na glowie. jesli masz lojotok to sa tez dostepne rozne ziola i zaszkodzi ci to mniej niz diene35. lekarze twierdza, ze powinno sie je stosowac nie dluzej niz 3 miesiace bo maja kilkunstokrotnie wyzsza awkehormonow niza awet tabsy starszej generacji.

Gość QuQiełka
Dwa razy w życiu dałam sie namówić na tabletki antykoncepcyjne (nazw nie pamietam, raz przed ciążą , drugi raz po ciązy), brałam po ok pół roku i zdecydowanie TO NIE DLA MNIE!!! PRZYTYŁAM ZA KADYM RAZEM a do tego doszły jeszcze zmiany nastrojów, kłótliwość, drażliwość i zupełne zniechecenie do seksu :( Teraz mam tzw.spiralkę i wszytko wróciło do normy :D Tak więc róznie bywa, bo znam i takich, którym z tabletkami jest ok

Raz w życiu dałam się namówić na tabsy, i o jeden raz za dużo. Rok brałam harmonet, przytyłam jedynie może ze 2 kilo, ale nijak nie dało się ich zrzucić. A jak odstawiłam, nabrałam 6 kg w miesiąc i nabawiłam się wzorcowego cellulitu, jak u kobiet na reklamach Vichy. Teraz schudłam, ale kalafiory zostały. Do tego w trakcie brania zmienne nastroje, kłótliwość, płaczliwość, jednym słowem jędzowatość pospolita. Plus nawracające grzybice, średnio co miesiąc. Zawroty głowy, napady gorąca, duszności, senność itd. Brak ochoty na sex, łóżko kojarzyło mi się tylko i wyłącznie ze spaniem. Omal mi się związek nie rozwalił:) Nawet boję się próbować z innymi tabletkami, taką mam traumę.

Ja tez bralam diane35, chyba 5 miesiecy. Przytylam duzo (ok.9kg), ale nie jestem do konca pewna czy to wina tabsow. Po ok. 2 miesiacach brania robilam kopenhaska, schudlam na niej jakies 6kg, a po nabralam 9, wiec to mogla byc rownie dobrze wina jo-jo. Teraz tez sie odchudzam wiec poki co temat antykoncepcji hormonalnej dla mnie nie istnieje, ale nie wiem co bedzie po, czy zaryzykuje branie tabletek... Na pewno nic tak silnego jak diane, ale w ogole... Nie mam pojecia. Jestem ciekawa jak wyglada sprawa hormonow w plastrach albo w krazkach domacicznych, tzn. czy tez tak latwo sie po nich tyje... Bede liczyc na to, ze zanim schudne, pojawi sie na rynku tabletka dla facetow ;) Moj jest szczuplak i dodatkowe kilosy by mu nie zaszkodzily ;) Ale jestem wredna @

Gość cholercia20
chyba musze zacząć sie w takim razie odchudzać powoli :) a wypadanie włosów mam faktycznie od łojotoku:(

Ojjjj to ja chcem Diane!!!!!!!!! Jaki koszt miesięcznie? Bo i tak muszę zmienić tabsy....:) a usilnie próbuję ZGRUBSC, bo mam dosyć kościotrupa, któremu mąż obija się jajcami o kości! :)

Gość cholercia20
moge Ci troche ciałka oddać no problem :)