Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marzena1985r.

REGULON

Polecane posty

Gość Marzena1985r.

miesiac temu odstawilam tabletki antykoncepcyjne (po roku zazywania), poniewaz mialam bardzo meczace dolegliwosci, ktore sie nasilaly (bole brzucha, bole i skurcze nog, widoczne naczynka na udach, zawroty głowy itp.). teraz czuje sie dobrze, postanowialam ze nie bede juz brac zadnych tabletek antykoncepcyjnych... ale jednak teraz mysle ze byly tez kozysci (wieksza przyjemnosc bez prezerwatywy). czy jesli przy jednych tabletkach mialam az tyle dolegliwosci to moge liczyc na to ze ktores beda dla mnie odpowiednie?

mysle, że tak, wiele jest przypadków że dziewczyny fatalnie sie czują przy jednych tabletkach a przy innych super.

Gość Marzena1985r.
a jakie Ty stosujesz?? i jakie mialas ewwentualne skutki uboczne??\

ja biore mercilon, przez pierwsze trzy miesiące troche mnie męczyły zawroty głowy, ale potem przeszły i do teraz (14 miesięcy biore) juz nic sie nie dzieje... odpukać

najlepiej popros swojego ginekologa o skierowanie do poradni endykrynologicznej na zbadanie poziomu hormonow, krzepliwosci krwi i zrob tez proby watrobowe i na podstawie tych wynikow lekarz powinien dobrac odpowiednie dla Ciebie tabletki:)

Gość Marzena1985r.
chyba glownie jest problem w tym ze trafilam na nieodpowiedniego ginekologa, pierwsze co zrobie to pojde do innego lekarza... ten do ktorego trafilam nie poinformowal mnie o tym ze przed zapisaniem tabletek powinnam zrobic badania (a ze to byla moja pierwsza wizyta to sama o tym nie wiedzialam). teraz to jestem dobrej mysli, ze znajda sie dla mnie tabletki

dokladnie, idz do lepszego specjalisty, moja ginekolog tez nie powiedziala mi o tym ze lepiej jest po prostu zrobic badania... w zasadzie wypisala je ot tak sobie:O poszlam do innej gin i ta od razu dala mi skierowanie na wszystkie badania, przeprowadzila doklady wywiad i oczywiscie dobrze zbadala:) i to jest rzetelny ginekolog a nie ktos kto robi wszystko na szybko i na \"odwal sie\" i mysle ze uda sie na pewno dobrac odpowiednie:)

Gość Marzena1985r.
moja zrobila dokladnie to samo, a przy drugiej wizycie (po pol roku) powiedziala ze te skutki uboczne w koncu mina i wypisala mi druga recepte na regulon). nie wiem, moze na kase chorych zawsze tak jest.... tym razem pojde prywatnie. i o wszystko dokladnie wypytam.

wiesz, to zalezy na kogo trafisz... ja chodze tez na fundusz:) ale jestem bardzo zadowolona z tej ginekolog ktora polecila mi z reszta moja mama:) moze popytaj wsrod przyjaciolek? moze ktoras poleci kogos zaufanego i dobrego?

Gość Marzena1985r.
wlasnie jutro mam zamiar umówic sie na wizyte. a powiedz mi jeszcze czy te badania o ktorych pisalas sa na fundusz czy trzeba samemu je oplacic. jesli tak to mni9ej wiecej jakie sa koszty

wszystkie badania robilam przez skierowanie od lekarza, czyli byly calkowicie bezplatne :) dodatkowo mialam usg (dopochwowe i jamy brzusznej), badanie cisnienia i poziomu glukozy i wogole wybadala mnie wzdluz i wszerz:D bylam zachwycona ta gin, bo pierwszy lekarz \"tak sie mna przejal\":)

Gość Marzena1985r.
dziekuje Ci bardzo. uspokoilam sie bo wiem ze ta ginekolog do ktorej mam zamiar sie wybrac jest dobrym lekarzem (tylko dowiedzialam sie o niej po czasie). pewnie gdybym tu nie zajzala nadal mialabym uraz do tabletek i nie chcialabym juz probowac innych

ciesze sie ze moglam pomoc:) i tak jak mowie, wypytaj dokladnie o wszystko lekarza, popros o skierowanie na badania jesli to konieczne i na pewno pomoze to dobrac odpowiednie tabletki:) zycze powodzenia:) milego popoludnia🌼

Gość Marzena1985r.
jeszcze raz dziekuje. wzajemnie zycze milego popoludnia i wieczorku. po wizycie dopisze cos tutaj