Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mloda x

chce oddac dziecko do adopcji pomozcie mi

Polecane posty

Paulina dlatego lepiej załatw formalnosci przed porodem,unikniesz dodatkowego stresu.Jakbys chciała cos potłumaczyć to moge Ci pomóc jestem fil.czeskim ;)

dynia dzieki za pomoc jak bede potzrebowac cos to napisze czy moglabys mi napisac twoje gg lub mejla?

Gość Alice33
Paulina my jesteśmy rodziną która chce adoptować ze wskazniem. Proszę skontaktuj się ze mną a wyjaśnię Ci jak to wygląda. Mój nr gg 11165367 e-mail: alis33@gazeta.pl

Gość liama
przerazil mnie ten topik!!nigdy!!! nie oddalabym do adopcji wlasnego dziecka nawet jakbym to ja miala rodzine wybierac.nie wiadomo jaka to rodzina tak naprawde jakie czarne charaktery moga skrywac.niech tu sie nikt na mnie nie obraza.bylam w podobnej sytuacji tzn.wpadka. wybralabym aborcje.poplakalabym kilka tygodni po malenstwie ale potem by przeszlo.adopcja to okropnie ciezka decyzja i cale zycie do poznej starosci zastanawialabym sie co sie teraz dzieje z moim dzieckiem ktore urodzilam czy wszystko z nim w porzadku czy moze jest nieszczesliwe itp.wspolczuje pauline ja bym tego nie zrobila.postanowilam ze urodze i wychowam choc moja sytuacja zyciowa jest niezbyt klarowna.

Gość 18marzena18
paulinko nie rób tego .wroć do polski powiedz o tym mamie cz najbliższej ci osobie ,jestem pewna że cię zrozumieją i pomogą ci .Co ty na to.......Tym bardziej że powinnaś z kimś o tym porozmawiać ............Niezałamój się może uda ci się znaleść inne rozwiązanie

Paulina moj mail jest pod nickiem . Liama ,pozostawmy decyzje autorce!

paulinko dzięki takiej kobiecie jak TY zostałam matką.. adoptowalam bo nie moglismy miec wlasnych dzieci, nasza coreczke oddala kobieta w szpitalu, od razu zrzekla sie praw rpdziciel;skich, dotrzymala wszystkich terminow rozpraw i juz w wieku 8 tygodni nasza malutka byla z nami i jest juz ponad 3 lata! dzieki niej mamy sile zyc i sie usmiechac jest naszym promyczkiem, szczesciem i nadzieja na przyszlosc, nie sluchaj niektorych tu prymitywnych wypowiedzi, ze lepsza bylaby aborcja.. adopcja jest wielka miloscia zarowno twoja do tego dziecka ze chcesz mu zapewnic godne zycie w rodzinie jak i miloscia rodzicow adopcyjnych do niego.. zawsze bede dziekowac w modlitwie tej kobiecie ze nie usunela mojej coreczki... i jeszcze jedno, rodziny adopcyjne to nie zadne potwory ani dewiaci! nie sluchaj takich wypowiedzi, aby adoptowac trzeba przejsc powazne badania psychologiczne, prowadzony jest wywiad srodowiskowy oraz sprawdza sie tez warunki finansowe rodzicow. tak wiec mozesz byc pewna ze nawet w adopcji bez wskazania dziecko trafi do pragnacej go i kochajacej rodziny! zycze powodzenia! i duzo siły i zdrowia! 🌻

Gość Alice33
Liama ale właśnie po to by mama biologiczna nie martwiła się o swoje dziecko by wiedziała do kogo trafi , poznała przyszłych rodziców adopcyjnych jest adopcja ze wskazaniem. Osoby które adoptują poddawane są testom psychologicznym, sprawdzane przez sądy z każdej strony. Jeśli kobieta oddaje dziecko przez adopcję ze wskazniem zna ona nie tylko dane rodziców adopcyjnych ale i ich miejsce zamieszkania. pozdrawiam Alice

Gość hania_30
Paulinka, jesli planujesz oddac dziecko do adopcji-porozmawiaj moze np z pielegniarka lub lekarzem w szpitalu w kraju w ktorym jestes na temat ich procedury. pamietaj,ze masz na poczatku kilka tygodni/miesiecy czasu na podjecie decyzji,zanim podpiszesz formalne papiery. Moze byc tak,ze zmienisz zdanie jak zobaczysz dzieciatko. Skontaktuj sie tez z pracownikiem socjalnym-na temat swiadczen dla samotnych matek w obcym kraju.Zazwyczaj opieka socjalna na zachodzie dla matek samotnych jest bardzo dobra, i finansowo bedzie to dla Ciebie dobre wsparcie. A jesli pomimi tego nadal zdecydujesz sie na oddanie dziecka do adopcji-mysle,ze jest to o niebo lepszy pomysl, niz dokonywanie aborcji. Jest tyle rodzin, ktore nie moga miec wlasnych dzieci, a Twoje pokochaja jak wlasne i zapewnia mu cieplo rodzinne. Trzymaj sie!

paulinko napisz do mnie proszę oddanie dziecka anonimowo sprawia wiele bólu napisz a przekonasz się jak cierpią kobiety decydujące się na porzucenie dziecka. Ja juz przeszłam swoje i wiem że dzieki adopcji w której wskazałam rodziców mój ból był mniejszy i do dzis wiem gdzie jest moje dziecko

Paulino jeśli to prawda i masz męża to powinnaś wszystko co dotyczy dziecka najpierw uzgodnić z nim. Jeśli zostawisz dziecko w szpitalu bo go niechcesz to to nic nie zmienia ,że przed sądem będziecie musieli oboje zrzec się praw. Inaczej dziecko nie znajdzie tak szybko nowej rodziny. Trzymaj się Alice

cześć! paulino jestem zainteresowana adopcją ze wskazaniem będe wdzięczna jezeli skontaktujesz sie ze mną na emaila. powodzenia.

Gość adoption1
kochana odezwij się do nas : adoption1@tlen.pl

Gość liama
sandrine czemu uwazasz ze moja wypowiedz jest prymitywna???nigdy nie zrozumiesz obaw biologicznej matki bo nigdy nia nie zostaniesz!!!!napisalam to co czuje i tyle a tu juz od razu ze prymitywy itd.poza tym jesli nie to dziecko ktore ci oddano pod opieke to bylo by inne.

Gość no liama
teraz to naprawdę była prymitywa wypowiedź

Gość ninja
naprawde prymityw!!!!!!! jak można uważać aborcje lepszą od oddania dziecka do adopcji!? przez takich jak ty nikt nigdy nie został by rodzicem adopcyjnym jeżeli każdy podda się aborcji. lepiej dziecko nienarodzone zabić niż dać komuś szczęscie? straszne!!!!!!!!

Gość a jaaaaaaaaaa
ja nie usunelam ale termin mialam w sumie ustalony...jakos nie moglam ale tak samo nie wiem jak ja teraz bede zyc.

Gość liama
przeciez mozna adoptowac dziecko z domu dziecka prawda?

bo to co ty tu piszesz bardziej mnie przeraża niż to że dziewczyna chce dać dziecku rodzine

masz dziecko i nie widzisz dwóch stron- jednej gdzie dziewczyna już wie że sobie nieda rady(to jej historia), a z drugiej szczęśliwi rodzice którzy mogą mieć dziecko. tego ty nigdy nie zrozumiesz wiec twoje wypowiedzi tu są nie na miejscu

Gość liama
no nie ale mnie wkurzylas kamilok to ze kobieta mysli na poczatku o aborcji to nie znaczy ze zla matka bedzie.wiele kobiet rozwaza taka decyzje dla swego dobra czy dla dziecka.kazdy mysli inaczej jak czuje ja nie oddalabym do domu dziecka ani nikomu innemu.obcym ludziom??!! w zyciu.

no tak wszyscy sa madrzy ktorzy maja prace meza mieszkanie itd ale ten kto go nie ma nie ma innego wyjscia a ja jestem w takim polozeniu dalej nie wiem jak to bedzie co mam zrobic w polsce bylo by inaczej a tu to naprawde nie wiem co robic gdzie pojsc sie zapytac itd

Jeśli nie masz męża to kto napisał do mnie z Twojego gg te słowa ? \"ja jestem jej mezem nawet nie pomagaj jej bo cie zalatwie i nawet nie pisz uwazaj \"

nie mam meza to pewnie kolega z ktorym jestem wynajmujemy mieszkanie z kolezanka i oniu sa przeciwni zebym pisala takie rzeczy bo nie chca zebym oddala przepraszam z gory jezeli ktos ci tak alicja napisal korzystam z kompa poki nikogo nie ma a jest to trudne bo przewaznie ktos jest w domu

Paulina a może oni mają rację ! Oddanie dziecka to bardzo poważna decyzja. Ja niestety w Czechach Ci nie pomogę . W Polsce ,tak jak pisałam, znalazłabyś dużo szybciej pomoc . Jak by co to moje gg znasz. Trzymaj się ! Alice

Gość ja 21
przeciez to lepiej jak odda dziecko do adopcji niz po pol roku mialo by dojsc do jakiogos nieszczesnia tyle sie o tym slyszy:/ nie znacie powodu dla ktorego chce oddac dziecko do adopcji, nie osadzajcie jej MIO ZDANIEM NAJLEPIEJ W SZPITALU ZOSTAWIC DZIECKO TAM BEDZIE BEZPIECZNE ONI SIE NIM ZAJMA...POWODZENIA!

to ja pisze anonimowo jednak nie oddalam dziecka zostalam z jego ojcem mimo ze jest ode mnie duzo starszy kocha mnie dzidzie tez ja nie jestem w stanie ale mam spokoj tesknie za swoim bylym chlopakiem ale trudno klamka zapadla kocham moje dziecko i tylko ono sie liczy dzieki za mile slowa i pomoc

to ja pisze anonimowo jednak nie oddalam dziecka zostalam z jego ojcem mimo ze jest ode mnie duzo starszy kocha mnie dzidzie tez ja nie jestem w stanie ale mam spokoj tesknie za swoim bylym chlopakiem ale trudno klamka zapadla kocham moje dziecko i tylko ono sie liczy dzieki za mile slowa i pomoc

Gość to juz bylo ma forum
gratuluje decyzji zycze duzo szczescia