Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Isaaabelll

cesarak czy porod naturalny?

Polecane posty

Gość panikary z was i tyle
nie oceniam tylko stwierdzam fakty to jest różnica:)a to że wybór nalezy do każdej z nas to też fakt,każda zrobi co zechce,po prostu uważam że kobiety stały se teraz strasznie wygodne,za 100 lat wogóle nie będzie czegos takiego jak poród naturalny,bo po co się męczyć.uważam że tak samo jak kobieta w ciąży powinna liczyc się z "urokami" macierzyństwa które niedługo poznasz tak samo powinnabrać pod uwage że dziecko trzeba urodzic jeśli chce się je mieć.:)nikogo nie obrażam

Gość agaww
panikary----> po to zachodzimy w ciąże żeby mieć dziecko to chyba logiczne cc to (przynajmniej moim zdaniem też poród) przecież dzieci mamy takie same jak wy tj kobiety po sn Też jest szczęscie też są łzy wzruszenia i też sie tego nie zapomina z ta różnica ze nie ma bólu

Gość bukaa
Dużo zależy od przebiegu porodu. Jeżeli ktoś trafił na niesympatyczny personel, a poród trwał 3 dni, to raczej nie będzie miał dobrych wspomnień. U mnie poród trwał 4 godziny, bolało fakt, ale po porodzie było już świetnie. Szybko wstałam, mogłam chodzić, tylko trochę bolało przy siadaniu. Obok mnie leżała dziewczyna po cesarce i strasznie cierpiała - w końcu to operacja. Moja siostra przy pierwszym dziecku miała cc. Przy drugim starsznie panikowala, bo czekał ją sn, ale po wszystkim stwierdzła, ze sn jest jednak dużo lepszy. Moja rada - zdecydować się na sn z opcją, że jak będzie bardzo bolało, to poprosicie o znieczulenie. W moim przypadku okazało się, że można sie obejść bez znieczulenia, bo jednak ból nie jest az taki straszny. Myślę, że w wielu przypadkach złe wspomnienia z porodu to wina lekarzy, którzy na siłę upierają się przy porodzie, zamiast zadecydowac o cesarce. Stąd potem chore dzieci i koszmarne wspomnienia.

Aga w-obydwie mamy dzieci ale moje ja urodziłam a twoje zostało wyciągniete z brzucha taka różnica.bolało ale co z tego,pobolało i przestało,od bólu się nie umiera.na pewno duzo zależy od personelu,ja miałam świetny personel, nie mam żadnych niemiłych wspomnień,może dlatego jestem za porodem sn.gdybym trafiła na jakąś wredne położne na pewno myślałabym inaczej.

Gość *olik
ja tez mialam super personel przy cc sama dobieralam :)

tak bardzo chcecie dzieci a nie potraficie się dla nich znieść tego bólu?zresztą o jakim bólu ja mówię,można sobie zażyczyć znieczulenie

olik-przy sn tez mozna sobie wybrac personel:)

Gość ZASTANOW SIE
do przedmowczyni.. taka madrala.. to skoro chcesz sie tak oddac to po ci Ci znieczulenie... trzeba byc pustakiem i bardzo ograniczonym czlowiekm .. zeby kogos obrazac za to ze woli miec cc... zastanow sie kobieto co piszesz........... mJedne decyduja si ena znieczulenie przy SN ...a drugie na cc... wolnny kraj... a nie sredniowiecze!!!!!!!!!!! PACANIE

Gość *olik
sluchaj moje dziecko jest najbardziej oczekiwanym i kochanym dzieckiem na swiecie :) poswiecilam mu jak narazie cale 3 lata mojego zycia bo wszysko doslownie wszystko jest dopasowane do jego potrzeb... wiec nie zarzucaj mi ze kocham mniej swoje dziecko niz ty swoje tylko dlatego ze urodzilam je przez cc

Gość dziewczyny zastanowcie sie
chyba natura wie lepiej jak ma sobie radzic.............dawniej nie bylo cesarek a ludzkosc trwala

zastanów się-hmmm pacan??hehe niezłe określenie dawno nie słyszałam.jestem za sn a znieczulenie po to żeby nie bolało,po co maja mi rozcinać bebech???potrafię urodzić dziecko!!!z bólem czy bez

Gość *olik
swwniej nie bylo naprzyklad lekarstwa na raka i ludzkosc tez przetrwala ale teraz dla ludzi jest jakas szansa i tak jest moim zdaniem zdecydowanie lepiej kiedys nie byol telewizji telefonow komputerow ale nie jestem przekonana do tego ze bylo lepiej

Gość NASTEPNA MADRALA
DO DZIEWCZYNY ZASTANOWCIE SIE...---> HEH.. KIEDYS NIE BYLO TABLETEK PRZECIWBOLOWYCH, a przeciez je zazywasz... antybiotykow tez nie... aaa... i samochodow tez nie bylo.... a dupe pewnie se teraz wozisz??? i smiesz pisac cos takiego... ze cc kiedys nie bylo i kobiety sobie radzily>?? zastanow sie...

olik-ja nie mówie że ty swoje dziecko mniej kochasz ale jakbyś zniosła i ból żeby je urodzić to też byłoby super

Gość *olik
ok ja juz koncze i zycze dobrego wyboru bo juz tak sie spiesze ze nie wskakuja mi te litery co trzeba :) pozdrawiam

nie porównujcie porodu do wynalazków dzisiejszej techniki,poród to nie samochód czy komputer,to wydanie na świat dziecka!!!co am piernik do wiatraka.

Gość *olik
nie moge sie powtrzymac ... :) a do tego ze ludzie ulatwiaja sobie zycie i nikt im tego nie ma za zle

ok musze lecieć do pacanowa powiem tyle róbta co chceta!!!nie potraficie rodzić dzieci,wybierajcie cc:)

Gość posladki
witam moje dziecko bylo ulozeone posladkowo, mialam zdecydowac czy cc czy naturalny jesli nie bedzie zadnych przeciwwskazan i powiklan i wybralam naturalny! teraz nie zmienilabym tej decuzji mimo ze bylo ciezko i rodzilam bez znieczulenia, dzis maly ma roczek i jest zdrowym pogodnym dzieckiem

Gość *olik
ale to nie ma co potrafic to fizjalogia to tak jakbys powiedziala nie umiecie sikac to wlozcie sobie cewnik trzeba sobie zapewnic komfort w zyciu jezeli ktos ma taka potrzebe to dlaczego nie....

Gość etammm
DZIEWCZYNY POROD TO NIE WYNALAZEK!!!!!!!!TECHNIKI CZY MEDYCYNY!!!!!!!!OD WIEK WIEKOW ISTNIAL!!!!!!!!!!TRAKTUJECIE CESARKE JAKO COS NATURALNEGO ATAK NIE JEST!!!!!!!!!!!!!TO INGERENCJA CZLOWIEKA W NATURE!!!!!!!!!!!!!

Gość *olik
no i co z tego ?

Gość do pacankik
:D a ja lece ... do szpitala... moze mi jakas operacje zafunduja na przewodzie pokarmowym... ez bez znieczulenia... a co tam... w koncu sobie kiedys tez radzili... 🖐️

antybiotyki maja bardzo duzo skutkow ubocznych!!!!!! a samochody zanieczyszczaja powietrze!!!!!!! a cesarka niesie ze soba duze ryzyko powiklan % duzo wiecej od naturalnego porodu!!!! TO DO OSOBY NASTEPNA MADRALA!!!!!!!!!

Gość posladki
pewnie co z tego jak wolicie sie ciac zeby nie bolalo, wstawiac implanty bo nie uroslo, poczytajcie ktory porod jest lepszy i dla matki i dla dziecka, to nie ma byc dla wygody

Gość *olik
tylko co by bylo gdyby nie wynaleziono antybiotykow i innych lekow padalibysmy jak muchy wietrz trzeba troche ingerowac w nature niestety :) przy porodzie sn jest wiecej dzieci uszkodzonych

Gość nie ma jak SREDNIOWIECZE
;)

Gość *olik
dziewczyny zastanowcie sie gdyby nie te wszystkie wszpolczesne leki nie mam pojecia czy wogole bym tu jeszcze z wami pisala wiec tym mnie nie przekonasz :)

niestety nie masz racji!!!!!!!!przy cc istnieja duzo wieksze powiklania poczytaj a zobaczysz!!!!!!!!!!!uwazam ze cesarka o.k ale gdy ma podstawe uzasadnienia a 70% cc jest dla wygody bez uzasadnienia za pieniadze>tyle.