Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bobbi

mój opis

Polecane posty

Gość bobbi

157cm wzrostu zaawansowane łysienie, pomimo bardzo mlodego wieku zez barki węższe niż biodra nieświeży oddech, oględnie mówiąc (wali mi z japy, jak z kociej kuwety) ogryzione paznokcie wykształcenie- OHP, monter instalacji sanitarnych brak pracy (na utrzymaniu mamusi)

Gość tez sie smieje jak Manuela
Musisz byc ekstra;)

Gość rerere
jesteś do mnie taki podobny........Normalnie druga połówka

Gość jaka ja zaspana
zalisz sie czy chwalisz ?? bo nie rozumiem tematu..

Gość rerere
on poprostu kocha opisy

Gość wbanie
Osobom cierpiącym na łysienie dziedziczne zaleca się mycie głowy codziennie. Nie jest to lekarstwo, ale jest istotne, gdyż część hormonu DHT może być wydalana przez gruczoły łojowe i umieszczone na skórze głowy. Jeśli głowa nie jest myta regularnie, ten DHT może ponownie wnikać w mieszki włosowe i kurczyć korzenie włosów jeszcze szybciej. Niektórzy fryzjerzy uważają, że nie powinno się myć włosów codziennie, ale eksperci twierdzą, że w przypadku łysienia dziedzicznego jest to zalecane. Niektórzy pacjenci sądzą, że podcinanie lub golenie włosów czyni je silniejszymi. Niestety nie jest to lekarstwem na utratę włosów i nigdy nie powstrzyma produkcji DHT. Bardzo ważne jest staranie się aby pory były cały czas otwarte. Dlatego używanie żelu nie jest wskazane. Niektórzy pacjenci używają dużych ilości żelu i nawet śpią z żelem na głowie. Nie jest to praktyka godna pochwalenia, ponieważ pory są blokowane i korzenie włosów się „krztuszą”. Minimalna ilość żelu powinna być używana, lub wcale. Zmywaj żel przed pójściem spać i zawsze dbaj o czystość skóry. Jedz dobrze i wysypiaj się. Jeśli masz słabe paznokcie, może to oznaczać, że potrzebujesz witamin A, D i E. Materiałem, z którego są zbudowane zarówno paznokcie jak i włosy jest keratyna. Tak więc, witaminy A, D i E pomogą wzmocnić słabe włosy, ale nie powstrzymają ich przerzedzania. to pochodzi z artykułu http://www.handsomemen.pl/wlosy,lysienie,lysienie_dziedziczne.html

Cześć! Jestem tu pierwszy raz. Przerzedzenie się włosów spotyka mnie nie poraz pierwszy. Pierwszy raz natomiast sytaciłam prawie połowę włosów w dwa miesiące. I nadal wypadają. Są takie słabe, że za każdym razem gdy lekko pociągnę lub przejadę po nich ręką wyjmuję po 2-3 włosy. Wypadają grube długie i maleńkie 2-3 centymetrowe. Są bardzo słabe. Coś takiego spotyka mnie poraz pierwszy. Po każdym wcześniejszym przerzedzeniu włosy odrastały, nie musiałam nic robić. Tym razem nie chcą przestać wypadać. To trwa już od lutego. Niedługo nie będę miała z czego zrobić fryzury Jeszcze w styczniu miałam piękne długie włosy. Nagle dostałam potwornego łojotoku, włosy zaczęły się elektryzować i wyłazić garściami. U mnie powodów może być bardzo wiele. Tarczycę już zbadałam, jest ok. Hormony będę dopiero badać. Anemii nie mam, zbadałam. Chorowałam na depresję, rok temu odstawiłam leki ale czuję się dosyć dobrze. Schudłam 12 kilo w ciągu 3 miesięcy. Miałam w listopadzie ogromnego stresa bo nie wiedziałam czy będę miała pracę ale to już minęło. Nosiłam koński ogon ale zmieniłam fryzurę. Ok, nie będę więcej pisać. Wydaje mi się, że wymieniłam już wszystkie czynniki, które mogły u mnie spowodować wypadanie włosów. Jest jeszcze jeden - wszystkie kobiety w rodzinie tracą z wiekiem włosy, jednak nie w takim tempie i raczej w późniejszym wieku, po 50 a ja nie mam nawet 40. Tragedia, już dawno naukowcy powinni coś wymyśleć na ten problem. Podobno pracują nad czymś. Na razie robią eksperymenty na zwierzętach. Zanim ludzie to będą mogli stosować to ze sto lat upłynie. Już nawet miałam sen, że wyłysiałam.Oby się nie sprawdził. ____________________________________________________ Od dwóch tygodni biorę Priorin Bayer\'a (kuzynce pomogło po 2 miesiącach, włosy przestały wypadać, ja jeszcze muszę poczekać). Dodatkowo smaruję łepetynę Alpicort E. Alpicort zawsze mi pomagał na swędzenie. Właśnie, zapomniałam, strasznie swędzi mnie skóra głowy, szczególnie jak włosy są już przetłuszczone ale jak są czyste też. I to mnie niepokoi. Czy ktoś z Was ma lub miał takie objawy? Zastanawiam się, czy to nie jest czasem od demodexu. Może powinnam zbadać skórę pod tym kątem. Będę wdzięczna za odpowiedź i rady.