Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

antonina123

Ureoplazma w ciąży

Polecane posty

Czy któraś z kobietek miała to coś w czasie ciąży??? co to może oznaczać?? to podobno jakaś bakteria czy coś takiego:/ do tego dochodzi jeszcze CRP 13 :( proszę o wypowiedzi wszystkich osó które to miały :( dziękuje.

Gość to bakteria
ktora powoduje zapalenie cewki moczowej i wymaga leczenia. Jestes pewna,ze to masz?

nie nie, nie ja, moja siostra :( jest w 24 tygodniu :( czy wiesz co to moze oznaczac dla dziecka?? cos mu to szkodzi? toprawda ze to jakas bakteria jest??

Gość to bakteria
Najlepiej jak Twoja siostra pojdzie z wynikami do swojego ginekologa, on juz pokieruje leczeniem. To na pewno sie leczy.

wl;asnie chodzi o to ze moja siostra caly czas jest w szpitalu:( prawie od 6 tygodnia non stop, z przerwa miesieczna :( ciagle cos zle wychodzi :( najpierw miala krwiaka, wiec ciagle krwawienia, potem po miesiacu pobytu w domu zaczely jej sie saczyc wody plodowe, i tak od 17 tygodnia ponownie lezy w szpitalu :( raz jej sie sacza potem przechodzi i nic sie nie leje, ale te wyniki jej nie najlepsze wychodza :( a czy to jest mozliwe ze ta ureoplazma wyszla po przez badanie wymazu z pochwy??? bo mi sie nie wydaje a tak powiedziala mi siostra :/ wiem ze to jakas bakteria tak jak powiedzialas ale boje sie ze moze miec wplyw na dzidziusia :( bo ono juz tyle przeszlo ;( teraz na kazde wyniki czeka sie jak na wyrok :( i jeszcze jedno, czy to CRP takie wysokie tez moze o tej bakteri swiadczyc?? bo przez to ocenia sie stan zapalny w organizmie chyba prawda??

Gość to bakteria
Wiesz ja robiłam sobie to badanie przed ciążą(lekarz mi zalecił jako jedno z tych "przed") i na szczescie wyszedl mi wynik negatywny. Mozna je bylo zrobic albo poprzez wymaz z cewki moczowej, albo przez wymaz z pochwy (tak jak u twojej siostry). To bakterie, ktore powoduja zapalenie cewki moczowej. Wydaje mi sie, ze na tym etapie ciazy raczej nie zaszkodzi maluszkowi. Mi lekarz mowil,ze to jest niebezpieczne w I trymestrze.Nie martw sie, w szpitalu na pewno zadbaja o twoja siostre. Moja siostra tez lezala w szpitalu w ciazy i wszystko skonczylo sie dobrze.

mam wielka nadzieje ze bedzie tak jak mowisz :( strasznie sie boje, bo od poczatku moja siostra jest na lekach, antybiotykach i wogole, bywalo ze wody plodowe za duzo sie ulaly, pomimo ze zawsze bylo ich malo to jednak wystarczajaco, ale to przeciez zawsze dziecko odczuwa te jakies braki zwlaszcza wod plodowych, przeciez bez nich nie ma jak sie poruszac :( no i zawsze sa jakies konsekwencje :( tyle sie juz naczytalam na roznych stronkach, jakie tragedie sie dzieja nawet po narodzinach dzieci jak wszystko przez cala ciaze bylo ok ze teraz tak strasznie sie boje :( siostra mi mowila jak byla w 23 tygodniu czyli dokladnie tydzien temu ze dzidzius malutko wazy, bo zaledwie 380 gram a powinien okolo 450-500 :( wiadomo ze sa jakies tam granice, ale moja siostra ciagle jest zdenerwowana, z nerwow malo wogole je bo nie ma apetytu :( to napewno nie pomaga, wszyscy jej to tlumacza :( ale to moze byc tez skutkiem ze tych wod nie jest tyle ile powonno :( ciagle jest pod kroplowką bo ostatnio czesto ma jakies dziwne skurcze ;( wiadomo ze napewno ta ciaza nie bedzie utrzymana do 40 tygodnia, bo okolo 28 do 30 powinni cos z tym zrobic, jesli dotrzyma do tego czasu ..... ;(

i mam nadzieje ze wtedy juz beda duze szanse na to ze dzidzius przezyje ;( bo jak narazie nie ma wogole szans na to, chyba :( boje sie :( ona juz jest w tak zlym stanie psychicznym przez to wszystko ze szkoda gadac;(

Gość to bakteria
Mysle,ze twoja siostra teraz najbardziej potrzebuje od was wsparcia psychicznego. Moja siostra kilka razy poronila, potem cala ciaze miala zagrozona, jadla mnostwo lekow, dlugo lezala w szpitalu a malutka urodzila sie bardzo zdrowa. Teraz jest juz duza roczna dziewczynka, przesliczna. Pomoz siostrze psychicznie, jak masz czas to z nia posiedz w szpitalu.Nie mow jej o tym co wyczytalas, bo to ja dodatkowo zdenerwuje a jej najwiekszym wrogiem jest stres.

nie mowie... zawsze twierdze ze nic nie pisalo :( zalamala by sie niesamowicie :( ehhh... juz tak niewiele brakuje :( mam nadzieje ze to wszystko wytrzyma te pare tygodni jeszcze, tazn wiem ze wytrzyma,,, musi :( ale co potem?? boje sie ze dzidzius bedzie chory :( strasznie sie obawiam, za duzo ingerencji w to zeby bylo dobrze zeby przezylo, aby nie pozostawilo to po sobie zadnego sladu ;(

Gość mania28
witam urodziłam w 26 yc jak sie okazało miałam tą bakterię... lekarz wytłumaczył mi że właśnie ona powoduje wcześniejszy poród. Nie "uszkodziła" dzieci miałam blizniaki, ale wskutek skrajnego wcześniactwa Patryczek zmarł... natomiast Kamilek jest tak jak inne wczesniaczki pod stałą kontrolą specjalistów - okulista rehabilitant itd itp... ma być zdrowy, tzn jak do tej pory nic mu nie jest. Bakterię tą leczyli mu antybiotykiem, dla matki nie jest ona groźna - nie miałam zapalenia dróg moczowych niczego, nawet nie wiem skąd ją mam lekarz wyjaśnił, że jest "ogólnodostępna" basen itp. Leczy się antybiotykiem razem z partnerem, bo żeśmy sobie ją przekazali. Mam już dwójkę zdrowych urodzonych o czasie dzieci, więc byłam w szoku, że cokolwiek takiego miałam. Pozdrawiam...

o jejku ;( czy to mozliwe ze wlasnie przez ta bakterie to wzzystko tak od poczatku wisi na wlosku?? te krawienia, itp??? mojej siostrze nic nie powiedzieli. niby ma ten stan zapalny ale to chyba od tej wlasnie bakterii ale mam nadzieje ze bezxie dobrze :( a czy Ty tez mialas takie wysokie CRP??? ona juz od dluzszego czasu ma wysokie ale teraz przekroczylo juz granice :( ogolnie siostra czuje sie dobrze...

do tego dali jej dzis jakis antybiotyk po ktorym strasznie wymiotuje :( to tez nie dobrze bo moze sie odwodnic :( juz nie mam sil myslec ciagle tylko o zlych rzeczach jakie sie dzieja :(

Hej nie martw sie, Ja miałam ta bakterie w ciąży. Robiłam badanie dwukrotnie i wynik wyszedł pozytywny. Moja bakteria reagowała tylko na jeden antybiotyk doksycykline która niestety uszkadza układ kostny płodu. Lekarze zalecali wziąśc. Straszyli wczesnym porodem, zatruciem noworodka przy porodzie itd. Jednak ja mimo tego nie zdecydowałam sie wziąśc tego antybiotyku. Urodziłam 7 dni po terminie, zdrową córeczke. Dziś mała ma 13 miesiecy i biega jak szalona a niewiem czy jakbym wzieła to coś by jej nie było. Nic jej nie jest. Wiec kazdy organizm jest inny. Ponoc ma ta bakterie co 3 kobieta w Polsce i nawet o niej nie wie bo w standardowych badaniach u kobiet w ciązy tego badania sie nie wykonuje.

Gość badanie kosztuje 40zl
na mykoplazmy i uroplazme. 80 zl na chlamydie. Lekarze tego nie zlecają, bo ich to nie dotyczy. Jak ktoś chce ryzykować życiem swojego dziecka,to jego sprawa. CRP to stan zapalny, możliwe ze przez te bakterie.

a wymioty i biegunka ktore pojawily sie dzisiaj po zastosowaniu antybiotyku?? podobno, niewiadomo czynapewno przez to?? potem go odstawili ale dostala inny w zamian, najpierw byly same wymioty a teraz jeszcze biegunka... :( co to moze oznaczac?? ja wiem ze lekarzami nie jestescie ale moze ktoras z was miala cos takiego w ciazy?? czytalam ze biegunka moza zapowiadac porod, ale to przeciez jeszcze za wczesnie, no i te wymioty :( mam nadzieje ze to nie zagrozi dziecku??