Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maciszka

jak mam sie malowac?

Polecane posty

Gość maciszka

mam bardzo jasna karnacje a opalanie sie powoduje (zawsze!) poparzenia słoneczne, a po kilku dniach i tak skora schodzi. Probowalam solarium i tez tylko sie spalilam... Mam okrągłą twarz ( okropne!) i do tego malutkie oczka.... moje pytanie jest takie: jak w zwiazku z tym powinnam sie malowac... dodam, ze mam since pod oczami ( nie zaleznie od tego ile spie). Podobno przy malutkich oczkach nie powinno sie malowac kresem pod oczkami? Ale z ty,mi kreskami to przynajmnie widac, ze mam oczy! a tak to... ehhh...

np. jasny cień nakładaj na powieki, tuszuj mocno rzęsy i maluj kredka, spokojnie;] Jaki masz kolor oczu? Na twarz jakis róż... Sińce to ciężka sprawa... Ja zawsze je maskuję korektorem lub jasnym pudrem.

Gość maciszka
dzieki ;] oczka mam niebieskie

Gość uugugfg
no właśnie róż niech pieknie wymodeluje twarz i nie będzxie płaska... jedna uwaga jasny cień i ciemna kredka bardzo źle wygląda tzn obciąza oko. radze poeksperymentpoweać z różnymi ciemnymi kolorami (np granatem albo innymi nasyconymi barwami) cienii... masz urodę królewny sniezki?? to atut! noś nasycone kolory (czerwień, biel, czarny, fiolet, nasyconą nie zgniłą zieleń, czasem w połączeni z szarym te kolory fajnie też wygladają)

No to w takim razie np. jasny beżowy cień, jasny różowy, jasny pomarańcz... perłowy... itp polecam. I ta biala kredka- optycznie powiększa oko.

Gość uugugfg
chyba jednak jesteś blondynką, jasne oczy jasna skóra - to moje rady były nie na miejscu, sorki

Gość twarożek light
a na boki twarzy jakiś puder brązujący by wyszczuplic policzki tusz do rzęs koniecznie taki wydłużający i pogrubiający

Gość maciszka
no tak jestem "ciemna" lokowana blandynka. Dzieki za rady, czyli jasne cienie + jasna kredka wyprobuje jutro :)

Gość uugugfg
do tego koniecznie róż i wytuszowane rzęsy...

Gość maciszka
a co myslice, zebym sie potraktowala samoopalaczem, nie bylabym w tedy tak blada jak scia i tych sincow az tak by nie bylo widac?

Gość baniakk
mam podobie do autroki tematu, jaki makijaz na wieczór?

Gość uugugfg
na wieczór możeci wybróbowac makijaz a'la famme fatale mocno i ciemny... ale radzeto wypróbowac na długo przed wyjsciem bo efekt może być różny!

Gość gadzik
chyba wszytskie naturalne blondynki tak maja... since zatuszuj jasnym korektorem,nigdy nie maluj dolnych rzes!!! bo podkreslisz te since... oczy brązowa kredka,nie czarna! jesli jestes blondynka...jesli nie lubisz mocnego makijazu,bez obaw uzyj brazowej kredki,podkresli twoj ladny kolor oczu,niebieski..do tego jasny roz,ale delikatnie,nie przesadzaj z tym rozem.aha,no i cienie do oczu najlepiej odcienie brazu lub fioletu.pozdrawiam

Gość uugugfg
owszem z różem nalezy uważać ale dzieki niemu nie ma soię płaskiej bladej buzi... owszem to nielatwe ale warto!

Gość maciszka
a co do różu do jak do tej pory to bywalo roznie czasem lepiej czasem gorzej... przy tak jasnej skorze "lekka" przesada rzuca sie na kilometr... kurcze ten roz ma byc bardziej rozowy czy ciemniejszy?

Gość uugugfg
myslę że jasny róż... ale to lp[eiej wypróbowac samemu na sobie... inglot ma sporo różów i fajnych odcieni mozna popróbowac popaćkać sie...polecam jednak na codzien mat i róż praswoany... na wieczór może być błyszczący w kremi ale trudno się go aplikuje

Gość jogurt ze zbozami
ja mialam zawsze problem z sincami, tez niezaleznie od tego ile spalam - zawsze podkowki pod oczami :( moja mama kupila sobie zel pod oczy z oriflame, soothing eye gel (zielony zel w takim malym przezroczystym kwadratowym sloiczku z rozowa nakretka), podbieralam jej, ale teraz kupilam swoj (chyba zmienili opakowanie, ale dziala tak samo). uzywam rano i since znikaja! A jak stosuje tez na wieczor to rano praktycznie sincow nie ma :) sprobuj, wiem, ze since potrafia sprawic ze kazdy makijaz wyglada zle, bo oczy wygladaja na zmeczone. Tak wiec polecam celem redukcji sincow :)

Gość uugugfg
a próbowałyscie okąłdów z silnej herbaty albo naparu świetlika lekarskiego?? a słynny poranny masaż skóry pod oczami owinientymi kostkami lodu czy żelowe maski do zamróżenia w zamrażarce i nałożenia na oczy??

Gość maciszka
jogurt ze zbozami jak tylko napisalas o tym zelu pobieglam szukac katalogu :) w num.13 jest na str. 15 jak kogos jeszcze to interesuje. Juz dzwonie do mojej konsultantki i zamawiam, jest tani (12,90) i mam nadzije, ze mi pomoze

Gość maciszka
stosowalam maske z lodowki i herbate... zadnych teruzltatów... myslalam nawet, ze moja skora poprostu jest tam fioletowa i nic jej nie pomoze, al mam nadzieje, ze ten zel z oriflame cos da...

Gość jogurt ze zbozami
a jak wyglada? bo ja mam taki w bialym opakowaniu, opakowanie jakby.. jajeczko. o, takie: http://www.oriflame-cosmetics.ru/small_img/4635.jpg a kiedys wygladal tak: http://www.bartek.sk/images/katalog/oriflame/4969s.jpg ja tam ne wiem, ale kiedys obejrzalam recenzje na wizazu i czesc dziewczyn w ogole nie widziala efektow, byly wrecz bardzo niezadowolone z niego :) u mnie dziala, probowalam wczesniej ten z aloesem, taki w zielonej tubce, ale zero efektow. A na swietlik to jestem chyba uczulona. tak wiec zycze wam zeby u was byly takie same efekty jak i u mnie (a, i trzymajcie go w lodowce, zimny dziala jeszcze lepiej) :)

Gość maciszka
a to ten to jest wlasnie ten w tubce, innego nie widzialam... http://www.oriflame.pl/prod/offers/CurrentBrochure.jhtml;jsessionid=HUZQEXA1MDUL4CWEBASRIZQ?%2Foriflame%2Fcommerce%2Fbrochure%2FOriPageBrowser.currentPageIndex=14&_D%3A%2Foriflame%2Fcommerce%2Fbrochure%2FOriPageBrowser.currentPageIndex=+&_D%3AflipRight=+&_DARGS=%2Fprod%2Foffers%2FCurrentBrochureMenu.jhtml

Gość maciszka
ten o ktory ci chodzilo to ten na str. 52 za 29.00 i wyglada tak jak to pierwsze zdjecie, ktore zalaczylas