Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Potrzebuje wsparcia

Potrzebuje wsparcia

Polecane posty

Gość Potrzebuje wsparcia

Nie mam znajomych,dlatego potrzebuje od was cieplego slowa.Jestem osoba niepelnosprawna zyjaca pod wspolnym dachem z rodzina,ktora sie mnie wstydzi.Nigdy nie slyszalam od nich dobrego slowa,ciagle byly tylko wyzwiska.Mam wrazenie,ze zaluja ze pojawilam sie na swiecie.Dzien w dzien daja mi do zrozumienia,ze jestem nikim.Przez nich zanizyla sie moja wartosc siebie.Nie wierze,ze cokolwiek powiedzie mi sie w zyciu.Oni stale mnie utwierdzaja w przekonaniu,ze jestem nikim.

Gość Asssia
hej, pocieszam jak moge :(🖐️ napisz cos wiecej. rodzina tzn. kto? rodzice, rodzenstwo, mąż, dzieci? jezdzisz na wozku? pracujesz/uczysz sie? bardzo to przykre i niesprawiedliwe :(

Gość 185645
Ja mam córeczke niepełnosprawną i kocham ja ponad zycie. Przykro mi ze Twoi bliscy tak Cię traktują. Wiesz to oni są do niczego bo nie potrafia Cię wesprzeć. Mam nadzieję że świetnie Ci sie w zyciu powiedzie. A ile masz lat???

Gość Potrzebuje wsparcia
Rodzice tak traktują mnie jak wyrzutka społecznego.Marze o spokojnym domu,z dala od nich.Ale to chyba mało realne.

Gość Potrzebuje wsparcia
Boże jak ja zazdroszczę ludziom,którzy wychowują się w kochającej rodzinie.Gdzie dzieci są ważne dla rodziców.Ja jestem nikim,chyba smieciem dla rodziców

Jeżeli to prawda, co piszesz, jeżeli nie żartujesz głupio a okrutnie, zapewne będziesz chciała znaleźć bliskich, choć wirtualnych przyjaciół. Proponuję założyć kółko \"wtajemniczonych\", ale zaczynając od korespondencji mailowej. O niektórych rzeczach trudno mówić tak bardzo publicznie. Adresy najczęściej znajdziesz w Preferencjach

przykro mi strasznie ale tak to jest, że z rodziną to się najlepiej na zdjęciach wychodzi :( ja też miałam w domu nie za wesoło, teraz dzięki temu mam nerwicę i czasem łapie takie doły, że przydałaby się terapia :( ściskam Cię mocno 👄

Nie rozumiem postępowania twoich rodziców. Pocieszę cię na pewno jesteś osobą inteligentną, czułą i wrażliwą( o matko piszę jak jakiś psycholog) Jestem pewna, że można ciebie szybko polubic, pogadac na wszelkie tematy. Trzymaj się :) wszystko będzie dobrze;)

potrzebuje wsparcia ... > jeśli można spytać , w jaki sposób jesteś niepełnosprawna . ?tzn , w jaki sposób masz ograniczony kontakt z ludżmi poza domem?

coś zniknełaś :( jeśli naprawde potrzebujesz wsparcia, napisz mój mail w profilu. teraz mykam spać, ale chętnie z tobą pomailuję :) dobranoc

Gość Potrzebuje wsparcia
Nie robie sobie sobie żartów.Naprawdę moje życie jest nieciekawe.Chciałabym założyć kiedyś swoją rodzinę,poczuć,że jestem dla kogoś kimś ważnym.Brakuje mi ciepła rodzinnego.Nigdy go nie miałam.Oni stale mi pokazują że jestem nikim,bezwartościowym człowiekiem,który powinien się cieszyć że ich ma

Gó..... prawda . sama decydujesz na ile cie stać . nie musisz wiecznie wisieć na ich łasce:( . dziewczyno , po pierwsze masz odwagę (bo musisz ja mieć ,żeby wywnętrzac sie na forum ) i to jest to -co daje ci możliwośći . postaraj się byc niezalezna . nie czekaj , nie pytaj czy możesz , . rób na co masz ochotę , porządnych ludzi na pewno spotkasz na tym czy innym forum . praca w miejscu zamieszkania , jest juz od 2 dni pełnoprawnym zajęciem , z ubezpieczeniem i wszytskim . korzystaj , zaczynaj od małych kroczków , wyślij CV0ki gdzie możesz . zareklamuj sie . zyskasz niezależność finansowa . pokażesz \"im\" . reszta pójdzie za tym . będziesz pewniejsza siebie🌼 i ściskam.

nie jestes nikim,jestes tak samo wartosciowym czlowiekiem jak kazdy...i nie daj sobie wmowic,ze jest inaczej nie wiem,czy jest to mozliwe bys w jakis sposob odseparowala sie od rodziny? czy masz szanse na samodzielne zycie?

Gość maluszekkk
przykro mi i wiesz to ci kturzy cie doluja sa NIKIM!!!!z pewnoscia nie jest latwo byc niepelnosprawnym ale to nie jest koniec dla cibie!Ty mozesz prowadzic w miare normalne i o wiele szczesliwsze zycie bez nich!Nie wiem w jakim sesie jestes niepelnosprawna i ile masz lat napisz cos wiecej o sobie jestem i ja i inni tego ciekawi!

mam córeczkę niepełnosprawną baardzo.....mam też drugą zdrową i powiem Ci,że inaczej je kocham. Chorą inaczej, bardzo inaczej. przykro mi,że tak źle się czujesz w rodzinnym domu, chętnie z Tobą porozmawiam. Niestety niektórzy ludzie to dno....

Gość 185645
EFUSISKO na co choruje Twoja córeczka??? mam też chorą dlatego pytam

Gość autorko odezwij sie jeszcze
co sie u ciebie dzieje ?????????????????????????????

Gość NO I CO Z NIĄ....

wiesz, tu na kafe jest dużo ludzi którzy mają problemy ze swoimi rodzicami, albo nie mieli partnera, marzą o rodzinie :) Życie czasami jest trudne, ale moja droga nie możesz czerpać poczucia własnej wartości z tego jak traktuje Ci erodzina, może to trudne ale trzeba być silnym.... napisz coś o sobie, czym sie zajmujesz, czym interesujesz... warto sie dzielić z ludźmi takimi rzeczami :) Trzymaj się cieplutko 🌼