Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fatima_Cairo

Ramadan Mabruk! wszystkiego dobrego z okazji Ramadanu!

Polecane posty

Gość Fatima_Cairo

🖐️

Gość tak się zapytam
?

Gość Fatima_Cairo
ktoras z Was bedzie poscic przez cały miesiąc? ja mam nadzieje ze z pomoca Najwyzszego wytrzymam inshallah! Pozdrawiam!

Gość Fatima_Cairo
zadna siostra nie robi Ramadanu w tym roku??

Gość zalozylas podobny topic
wczoraj :) Pozdrawiam Ja akurat katoliczka, ale moj facet muslim :)

Gość Fatima_Cairo
będę pościć, ale kawałka stolca nie jestem w stanie sobie odmówić:) Allah jest wielki:classic_cool:

Gość Fatima_Cairo
wczoraj nic nie zakladalam. a powinnas wziac przyklad ze swojego mezczyzny i robic ramadan, to zblizy Cie do prawdziwej wiary

Gość niewierna_beatka32
a ze tak sie spytam, co to jest Radaman?

Gość zalozylas podobny
ale on nie obchodzi Ramadanu :) poza tym my jestesmy innych wyznan, ale religia nie stanowi dla nas problemu :)

Gość Fatima_Cairo
jak to nie obchodzi Ramadanu? to znaczy ze nie jest muslim

Gość frk-099
Dla przypomnienia: a.D. 732 a także a.D. 1683 :classic_cool: ;)

Gość Fatima_Cairo
beatka32 - Ramadan to swiety miesiac islamu w ktorym nalezy poscic i oddawac sie modlitwie

Gość niewierna_beatka32
aha, nie mam o tym pojecia, mialam kiedys chlopaka muzulmana ale nie wiem czy on byl religijny i czy poscil

Gość Fatima_Cairo
kazdy porzadny muslim posci wiec jesli Twoj chlopak byl porzadny a zakladam ze tak, to na pewno poscil. dobrze sie znaliscie? z jakiego byl kraju?

Gość Fatima_Cairo
w czasie ramadanu wpycham sobie w kiszkę stolcową półksiężyc i podcieram się kartkami z koranu🖐️

Gość frk-099
On zapewne jest tak samo muslim jak wielu katolików jest katolikami. Po prostu wywodzi się z kutury islamu i już niewiele więcej. Dzięki takiej postawie jest mniej konfliktowy. Gdyby większość muzułumanów taka była, nie byłoby TAKICH napięć, jakie obserwujemy. Pewna bliżej mi znana Pani, sympatyzująca z kulturą Bliskiego Wschodu twierdzi, że liczebność proroków w tymże rejonie (w tym prorok Mohammed) jest wynikiem gorącego klimatu :classic_cool:

Gość Fatima_Cairo
ktos brzydko bluzni podszywajac sie pod moj pseudonim. prosze tego wiecej nie robic.

Gość frk-099
A Ty podszywaczu przekraczasz granice dobrego smaku. Kpiny z czyjejś religijności, w takiej formie są nie do przyjęcia. Mnie to RAZI :p

Gość Fatima_Cairo
a napiecia o ktorych piszesz to nie wina islamu tylko cywilizacji amerykanskiej

Gość Fatima_Cairo
nie wolno jesc pic uprawiac seksu od wschodu do zachodu slonca

Fatima nie przesadzaj. Przy całej sympati do islamu - to nie amerykanie organizują zamachy terrorystyczne.

Gość frk-099
Napięcia te są głównie wynikiem zapóźnienia cywilizacyjnego islamu, odmienności w strukturze społecznej (w stosunku do zachodu) i co za tym idzie odmienności systemów politycznych. Co tu dużo gadać pokaż mi chociaż jeden, z prawdziwego zdarzenia demokratyczny kraj islamski. Problem leży w nikłych zdolnościach adaptacyjnych kultury islamu do wymogów współczesnej cywilizacji, wymyślonej, zaprojektowanej na zachodzie ale przyswojonej już w znacznej mierze i z dużym powodzeniem przez kraje dalekiego wschodu. Dlaczego Japonia, Korea, a teraz Chiny jakoś potrafią, a od Mauretanii do Pakistanu proces adaptacji nie wychodzi? Zwróć uwagę, że jedynym krajem islamskim, w który proces adaptacji do współczesności przebiega bez aż tak wielkich napięć, Indonezja. Dlaczego? Bliskość kultury Dalekiego Wschodu sprawia, ze islam nie jest w wydaniu Indonezyjskim tak ortodoksyjny. Polityka amerykańska jest często niezręczna ale zwalanie na USA całej winy jest ślepotą. Chcę, zeby było jasne, że ja nie oskarżam o terroryzm islamu, zdaję sobie sprawę, ze wszędzie są ekstremiści. I wiem co nie co o historii i kulturze krajów muzułumańskich, Sallah ad Din to moja ulubiona postać z historii tychże krajów

Gość Fatima_Cairo
dlatego ze ani Korea ani Japonia ani Chiny nie byly tyle lat pod okupacją kolonialną zachodu

Gość frk-099
Marny argument. Porównaj sytuację Pakistanu i Indii. Kiedyś jako całość, te kraje były brytyjską kolonią. Indie najpierw przyswoiły sobie sensowny i dobrze skonstruwoany brytyjski system prawny a od 20 lat odnoszą również znaczące sukcesy ekonomiczne. Po prostu idea świeckiego państwa jest obca kulturze islamu, jest wręcz niezgodna z Koranem. Przed krajami islamskimi podobna droga, jaką przebyły niegdyś religijne na wskroś państwa Europy.

ja nie napisalam, ze moj byly facet, tylko ze moj facet OBECNY!!! Jest muzulmaninem, ale nie az tak praktykujacym. Pochodzi z Turcji.

Gość frk-099
Zapomniałem o Turcji! Proszę o to przykład modernizacji, całkiem udanej, mimo ze opartej na armii. Gdyby na zachodzie religia, była tym czym jest teraz w krajach islamskich, to wątpię czy Twoja konwersja (bo jak rozumiem, nie jesteś muzułumanką z urodzenia) mogłaby w ogóle zaistnieć. Popatrz jakie jest podejście do konwertytów z islamu, w krajach muzułumańskich (jasne, jest Arabia Saudyjska i jest Syria).

Fatima a jestescie juz malzenstwem???