Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hymmmmmmmmmmm

Mogę wykąpaćmałego kotka?

Polecane posty

Gość hymmmmmmmmmmm

Znalazłam go i przygarnęłam, ale strasznie jest brudny i śmiedzi. Czy mogę wykąpać go?

Gość tretgert
w ostateczności tak ale tylko jeśli nie wychodzi na dwór, w mieszkaniu nie ma przeciągów, wytrzesz go dobrze i zapewnisz ciepłe miejsce do doschnięcia małe kocię nawet przez cały dzień nie powinno potem wychodzić na zewnątrz

Gość tretgert
najlepiej byłoby gdybyś wcześniej poszła z nim do weterynarza, sprawdziła stan zdrowia, zaszczepiła, i przy okazji dopytała czy można go wykąpać

pewnie, ze go wykap. cieplutka woda szampon dla dzieci jak masz-i owin w recznik. juz widze jak sie bedzie trzasl..:) moja kocurke to kapie raz na tydzien nauczyla sie od malego i juz sie nie wykreca

Gość hymmmmmmmmmmm
dziękuje za pomoc zrobie tak jak Tretgert radzi. Pójdę z nim dziś do weterynarza :)

Gość tretgert
Ja też kąpałam swojego ale trafił do mnie jako 4-miesięczny podrostek.. A ten może jest maleńki, nie wiadomo co mu jest (może był wychłodzony, może przeziębiony, może jest chory na coś), nie wiadomo jak wrażliwy ma organizm, kiedy coś jadł... i bo ja wiem... kąpiel wtedy jest trochę ryzykowna... No chyba że widać że kocię zdrowe, w humorze, to można spróbować, tylko z zachowaniem ostrożności.

Gość tretgert
powodzenia 🌻🌻🌻

Gość hexa79
jak jest bardzo brudny to go wykąp. nam małego kazał wet wykąpać. ale ten raz wystarczy - po co prać kota ciągle? to już zkarawa na jakąs paranoję, no chyba, że kot jest jakiejś szczególnej rasy i wymaga kąpieli (różne dziwy się zdarzają na tym świecie ;) ) przede wsyztskim trzeba jechać z nim do weterynarza, żeby go odpchlił, odrobaczył, ew. dał jakieś lekarstwo i moze zaszczepił (jak mały jest wystarczająco duży) a teraz takie ogólne spostrzeżenie (nie żaden przytyk specjalny w stronę autorki) a tak swoja drogą zastanawia mnie coraz częsciej jacy ludzie tutaj wchodzą :o zamiast udać się do specjalisty tro zadają pytania na forum, :o pomijajac wątpliej jakości rady, jakie można spotkac na forum, to z nowym zwierzem trzeba od raazu pędzić do lekarza - nie chodzi tylko o jego zdrowie, ale tez nasze. pomijam to, ze czasem mam wrażenie, ze większość z ludzi pytających się o zwierzęta nie powinna ich w ogóle mieć.