Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marceliona

cytologia,badania,nie wiem

Polecane posty

Gość marceliona

mam 22 lata.chodze regularnie do ginekologa.mialam rozne stany zapalne,mam mala nadzerke ale jest juz wszystko ok.regularnie mnie bada bardzo mila pani ginekolog.tylko ze nie mialam nigdy robionej cytologi.kiedy sie ja robi?i czy powinnam sama sie upomnac o te badanie?bo to prywatnie bo u nas w szpitalu to...szkoda gadac.bo np moja kolezanka poszla do innego lekarza pierwszy raz i jej od razu cytologie zrobil.a ja tyle czasu chodzilam i nie mialam tego badania i nie bardzo teraz wiem co o tym myslec

Gość bo nie qwiem
zrob koniecznie, mozesz sie upomniec, bo do 25 rz jest to platne badanie - 15 zl. zrob koniecznie

Gość marceliona
i nawet jak chodze prywatnie to mam sie upomniec tak?

Gość marceliona
wlasnie do niej zadzwonilam i mam za 2 tyg przyjsc bo teraz ona wyjezdza.a to cos boli te badanie(cytologia)

Gość a skąd
:) nic nie boli, bo ginekolog pobierze od Ciebie tylko próbkę wydzieliny do wymazu i to wszystko:)

Gość no ktora ktora
a w jakim dniach cyklu sie te badania robi??

Gość tenia
nie ma znaczenia w którym dniu,poprostu przy badaniu ginekologicznym

Gość a skąd
ma znaczenie, bo najlepiej jest robić cytologię tuż po miesiączce

Gość a skąd
ale jak zrobisz poóźniej to też nic się nie stanie:)

Gość tenia
nigdy mi ginekolog o tym nie mówiła,ze są jakieś wskazania co do dnia robienia cytologii a już trochę się do niej nachodziłam

Gość no ktora ktora
no mi kiedys wspominała ze miedzy 8 a 12 dniem!! ale ona dziwna jest i wiecej do niej nie pojde

Gość tenia
orientujecie się czy jest tu może kiedyś ginekolog?

Gość marceliona
bo ja mialam robione usg brzucha czesto,ogolne badanie zawsze a cytologie nie wiec teraz poprosze

Gość marceliona
i wogole kolezanka stwierdzila ze ta lekarka musi byc beznadziejna skoro sama cytologii nie kazala mi zrobic....no ale ja nigdy nie narzekalam na nia,zawsze jak cos mn dolegalo to zbadala,przepisala leki i naprawde bylo ok..i gada ze lepiej do faceta.ale to tez zalezy od osoby.kiedys bylam 2 razy u faceta i naprawde wole kobiete lekarza.nie chodzi o wstyd,ale lepiej po prostu sie czuje u kobiety a ta jest spoko,delikatnie bada,izawsze mila i usmiechnieta.

możesz zrobić cytologie sama w jakimś laboratorium - koszt ok 30 zł bo jak chodzisz prywatnie to raczej to badanie będzie też płatne

Gość a skąd
a mnei moja ginekolog mówiła, że właśnie najlepiej jest tuż po miesiączce:)

Gość Regulonka
Wlasciwie to nie wiem czemu Twoja lekarka Ci tego nie zaproponowala. Jest to na tyle tanie i malo klopotliwe badanie a do tego wazne ze trzeba je robic. Zmiany nowotworowe na szyjce macicy rozwijaja sie bez objawow, a tylko we wczesnym stadium mozna je wyleczyc. Codziennie umiera 5 kobiet na raka szyjki macicy a nie wszytskich stac na szczepionke 1500 zł. Do tego jak bierzesz pigulki USG piersi do 25 roku zycia co roku, pozniej co pol roku/ Jest na kase chorych