Olinek 0 Napisano Wrzesień 13, 2007 hey Zakładam ten topik choc nie wiem czy znajdzie On swoje zwolenniczki. Mimo ze na Kaffe jestem juz dlugo i mam tez \"swoj\" topiki jakos nigdy nie rzucil mi sie w oczy topik ktory zajmowalby sie tym zagadniem -ta przypadloscia.... Moja histroria po krotce jest taka . Jestem juz mam 8letniej Oli.Małą przyszla na swiat w wyniku CC. Połtora roku temu zapadla decyzja o rodzenstwie... Do tej pory Go nie ma Po polrocznych staraniach zaczelam juz czuc lekki niepokoj gdyz przy Małej niebylo zadnych problemow. Finalnie trafilam do kliniki leczenia nieplodosci-tam po koleii eliminowalismy roznosci. Przeszlam badanka hormonalne wszeslkiej masci ktore byly ok. Wykryto u mnie podczas wymazow urealpazme ktora zaleczylam. M robil badanie nasienia -l Mialam tez 2 nieudane inseminacje i badanie Hsg po ktorym zdecydowalam sie na laparoskopie. Jestem tydzien po zabiegu-i wiesci nie sa dobre. Owszem niby wszystko jest ok.Ale moje jajowody sa z uposledzona droznoscia...cos tam niby przełazi-wiec lekarz nieobstawia zrostow .Ale bylo kilka malych ognisk endometriozy ktore skoagulowano i podejrzewa ze to ona moze blokowac te jajowody... Zaproponowal leczenie Dipherelina... Czyli zatrzymanie miesiaczkowania tzw. sztuczna menopauza na okres kilku miesiecy.( i to mnie wląsnie przeraza) Potem mamy sie starac tez max do pol roku.Jesli sie uda to zostaje tylko ivf.Dodam ze oboje z M jestesmy na to przygotowani-przynajmniej mentalnie. Mam pytanie do dziewczyn ktore przeszly lub przechodza taka \"droge cierniowa\" Jak to u Was wyglada? albo wygladalo? Czy uwazacie ze warto podejmowac to leczenie? czy przynosi efekty? -chodzi mi glownie o starania. Nadmienie ze ja nie mialam wczesniej podejrzen o te chorobe.. Mialam robiony marker CA125 i byl w dolnej normie... Zadnych bolesnych miesiaczek .Nic.Ale i ognisk bylo zaledwie kilka... Ale te jajowody Bede bardzo Wam wdzieczna jesli podzieliscie sie swoimi doswiadczeniami ze mna i z innymi. Moze jesli nas wiecej-ten topik kiedys posluzy rada dla innych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariola19761 Napisano Wrzesień 13, 2007 Tutaj na kafeteri dziewczyny nie bardzo wiedzą co to jest Endometrioza ! Pod tym linkiem jest nas bardzo dużo ! Zapraszam !http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33396 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariola19761 Napisano Wrzesień 13, 2007 Nie wiem co się dzieje ! Link nie wchodzi ! Wpisz sobie w Googlach ENDOMETRIOZA i wejdz na 3 link ENDOMETROOZA -NIE JESTES SAMA . Gazeta .forum .Pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olinek 0 Napisano Wrzesień 13, 2007 Dziekuje za info.. Nawet chyba juz przeczytalm kilka historii u WAs:) Dziwne ze tak malo osob cos o tym wie.. Bylam tez na Bocianie cos przeczytac i tam jest mnostwo na ten temat..myslalam ze moze u nas na kafe tez sa osoby z tym problemem.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariola19761 Napisano Wrzesień 13, 2007 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3130885 .Na kafeteri jestesmy tutaj ,ale chyba już czytałas. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariola19761 Napisano Wrzesień 13, 2007 A Ty masz zdjagnozowaną endometrioze - czy lekarz tylko ją podejrzewa ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olinek 0 Napisano Wrzesień 13, 2007 Mariolko.. Hmmmm. nikt mnie wczesniej o to niepodejrzewal ani ja siebie tez nie. Wszystkie wyniki byly dobre.Łacznie z tym CA125. Dopiero podczas laparo okazalo sie ze bylo kilka ognisk i ze je wypalono. Ale kontrast mimo dwkrotnego podania nie chce przejsc ...cos tam bulka jak to powiedzial ginek-ale to tyle co nic.Podejrzewa ze to ogniska w jajowodach blokuja swobodny przeplyw.... ale nie umie mi powiedziec czy to leczenie przyniesie jakas poprawe czy nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olinek 0 Napisano Wrzesień 13, 2007 aha i dziekuje za lineczka..Poczytam Was troszke:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach