Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

benia2007

Alkohol przed zajściem w ciążę.

Polecane posty

Mam pytanie ile czasu przes zajściem w ciążę potrzeba dla organizmu, aby oczyścił się z akoholu, papierosów, leków i czy dotyczy to także przyszłego ojca?

Gość plaster
Mam ten sam problem z alkoholem tylko , że ja chyba nie mogę zajsć w ciążę. Nie zabezpieczamy sie od 3 lat i nic

Gość piwoszka12375
ja chyba też mam z tym problem (alkohol), a planuję ciążę. wiem ,że jak zajdę to pić nie będę bo gardzę takimi kobietami które rodzą pijane dzieci. uważam,że nie trzeba szczególnego czasu na oczyszczanie - przecież nie wszystkie planujemy ciążę, bywa że dzieci stworzone zostały po suto zakrapianych imprezach np. sylwester (znam 2 pary), a dzieci zdrowe. to kwestia indywidualna tak jak sama ciąża. jedni są zdrowi i rodzą chore dzieci, inni chorzy i rodzą zdrowe dzieci. trzeba być dobrej myśli, bez stresów i nerwów, ja tak do tego podchodzę.

nie macie się czym martwić, nawet gdybyście piły do upadłego to niczym to nie grozi- do 2 miesiąca zarodek ma właściwości regeneracyjne- pozbywa się zniszczonych komórek i zastępuje nowymi. :) Więc możecie być spokojne. Oczywiście nie znaczy to, że można pić do 2 miesiaca- dla zasady nie powinno!! Pozdrawiam i naprawde nic się nie stało n:)

Gość agnieszka80
pije piwo prawie codziennie i czesto w duzych ilosciach, mam stresujaca prace i to dlatego, chce zajsc w ciąże. czy to cos wpłynie jakbym zaszła w ciąże, moje życie przed zapłodnieniem?

Gość agnieszka80
ładniej to sie nie da powiedziec? nie ma to jak sie człowiek kultury nie nauczy

nie znosze pijaków i tyle dla mnie alkoholik to chlejus co przepija wszystkie pieniadze,bije rodzine i kopie psa i tyle wiec jak taki człowiek mze chciec dzieci bardzo przepraszam ze czujesz sie dotknieta ale mojego zdania to nie zmieni a teraz juz mozesz sobie pouzywac na dziecku alkoholika

Gość funatyczka
jak zajdziesz w ciąze po pijaku to nie szkodzi - POŁ POLSKI TAK ZASZLO LOL

wiesz pisząc pije piwo prawie codziennie i to w duzych ilosciach ...no jak miałam to odczytac? nie rozumiem po co pijesz? może odstresujesz sie inaczej?jakies porty,wspinaczki ale pic?to bez sensu niszczysz sobie zdrowie a musisz zdrowa byc jesli chcesz miec dziecko b nawet sie nie spodziewasz ile trzeba iec do takiego malucha i siłi i cierpliwości A stresu bedziesz miała litrami..więc lepiej przestac ;)

Gość agnieszka80
tylko sie zapytałam czy to zaszkodzi, juz tego nie robie ale sie martwie czy to w jakims stopniu wplynie, a ty mi z pijakami wyjerzdzasz i z biciem psa!

Gość podnoszęgfhf

Gość gfhjdgkdkkliu

Gość tez codziennie pije piwo
planuje ciaze, wtedy pic nie bede. Ale w necie trudno znalezc info o tym jaki wplyw na plod ma picie przed zaplodnieniem. Ja nie wiem, czy to jakies tabu, ze takich informacji nie ma? :O