Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vineet

Jedwab jeszcze raz.

Polecane posty

Gość Vineet

Juz wiem, jak stosowac i jakie daje efekty mniej wiecej, ale... czy mam jeszcze jedno pytanie: czy jedwab działa na elektryzujące się wlosy? Zapobiega elektryzowaniu?

Gość gdfg
dolaczam sie do pytania a poza tym jak stosujecie jedwab? na cale wlosy, na koncowki? i czy ta 1,2 krople wystarcza? czy sie to latwo rozprowadza?

Gość Vineet
jezeli chodzi o mnie to ja zamierzam stosowac na włosy oprócz tych u nasady, bo szybko mi się prztłuszczają. Włosy mam cienkie i delikatne, zniszczone końcówki... Ciekawe, czy pomoze cos... Jutro się przekonam. Ale odpowiedzcie nam proszę.

Ja uzywam na mokre albo suche wlosy. Czesciej na suche, np po uzyciu prostownicy czy suszarki. Wylewam kropelke na dlon, rozcieram na druga reke i przeciagam po wlosac, najwiecej daje na koncowki. Wlosy sa po nim naprawde miekkie i rozdwojone konce tak jakby sklejaja sie. Naprawde warto, bo jest bardzo wydajny.

1, 2 kroplem rozcieram delikatnie na dloniach i wsmarowuje we wlosy na calej dlugosci oprocz glowy poniewaz moje wlosy maja sklonnosci do przetluszczania. Poza tym mam cienkie wlosy i nie chce aby oklaply. Wlosy sie latwiej rozczesuja, nie elektryzuja, sa lsniace i gladkie :) i koncowki sie nie niszcza. Jednak robie przerwy w stosowaniu jedwabiu. Kiedys widzialam jak fryzjer wypowiadal sie, ze nie mozna uzywac jedwabiu caly czas. No i ze ladny efekt jest wtedy gdy sie go uzywa i nie nalezy mylic go z odzywka. On nie sprawia, ze wlosy staja sie piekne i zdrowe. Podczas stosowania na takie wygladaja. To jak makijaz. Ladnie wyglada jak jest. NIe mozna nosic go bez przerwy. Nie leczy problemow cery. pozdrawiam :)

Gość Vineet
a co z elektryzowaniem sie wlosow?

Gość Vineet
a tak w ogole jakiego jedwabiu uzywacie? Ja kupilam za jakies 5 zł w Naturze jedwab Natura Silk... Ale odpowiedzcie co z tym elektryzowaniem, zalezy mi na tym.

Gość gdfg
jak on wyglada? ten w naturze? ja kupuje biosilk

Gość Vineet
Normalnie wyglada. Ja nie kupilam Biosilk, tylko Natura Silk.

Gość gggghhh
ja na allegro, tylko trzeba u kogos pewnego, za 15ml 5zl

A na ile Wam starcza taka buteleczka? Sorki, że się tak dopytuję, ale zamierzam w to zainwestować :)

Zapłaciłam 7 zł za oryginalny z Biosilk Farouk. Używam po prostowaniu. Starczył na ok miesiąc. Mnie \"uspokaja\" włosy, są gładsze takie,.

Gość gggghhh
Mirka ile ml ten jedwab Twoj ma? po prostowaniu? slyszalam ze lepiej przed:)

Gość gggghhh
wow az na tyle? a co ile stosujecie?

Z tego co się orientuję u mojego fryzjera też coś takiego i też biosilk. Jak ostatnio czesałam się na wesele w tym zakładzie, to miałam takie super włosy po prostowaniu, właśnie chyba po tym specyfiku. Wiem, że sama się tak idealnie nie uczeszę, ale starczy mi namiastka :) Moje włosy po prostowaniu podkręcaja się na końcach, ten jedwab mi na to pomoże?

Gość fdsd
a nakladala Ci go przed czy po prostowaniu?

uzywam tylko kropelke badz dwie. codziennie na mokre wlosy. badz co drugi dzien na mokre bo nie co dzien myje wlosy. Buteleczka za 9zl 14ml starcza mi na jakies 6 miesiecy. Robie przerwy. np. miesieac stosuje caly czas a potem ze dwa tygodnie przerwy. Oprocz tego nie stosuje zadnych maseczek i odzywek. tylko zwykly szampon. Przestaly mi sie przetluszczac wlosy i gdyby nie to ze sa dlugie i z powodu upalu glowa jest przepocona to nie mylabym codziennie.

Na sam koniec, po modelowaniu i prostowaniu, potem spryskała lakierem i fryzura trzymała się idealnie przez całą noc, a czesana byłam o 11, więc jakieś 16 godzin.