Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaveeee

komputer moj wolny jest

Polecane posty

Gość kaveeee

co zrobic zeby komp szybcij chodzil - to laptop nowy strasznie woooolno chodzi co mozna poradzic bo sie nei znam?

Gość zacznijmy od tego że....
na poczatek odinstaluj wszystkie badziewia jakie sa instalowane razem z systemem (czyt.badziewia=zbedne programy)

- przeskanuj SpyBot\'em - naciśnij ctrl+alt+del, w lewym dolnym rogu okienka które wyskoczy będzie podana ilość uruchomionych procesów, powiedz ile ich tam masz

Gość kaveeee
nie wyskoczylo okienko tylko nna ekranie pare polecen ale nei to o czym piszesz- to jest windows VISTA... a skad mam wiedziec co wywalic? ja niewiem co jest badziewiem.. boje sie ze usune cos z systemu waznego :/ ech bez sensu sie nei znac - a chodzi mi naprawde strasznie wolno

Gość nic nie zrobisz...
To ze nowy o inczym nie swiadczy. Jak ma kiepska pamiec to i Kaszpirowski nie pomoze...

Gość kaveeee
a co zrobic zeby mial lepsza? dokupic? i wtedy bedzie szybszy?

Gość nop
Vista i laptop ? Jeśli nie zapłaciłeś zdecydowanie ponad 5 tys. zł, to raczej ... będzie wolno chodzić :(

To przepraszam, nie wiem jak to tam działa w Viscie. Ale przychylam się do powyższej opinii, ten system na lapa nie jest dobrym pomysłem :o

Gość nic nie zrobisz...
Wymienic pamiec w laptopie nie jest tak latwo, musi to zrobic fachowiec. A wiesz jaka ma pamiec i procesor? Zerknij do Configuracji --> System ...

Gość kaveeee
intel celeron - procesor440 1,86Ghz 533MHz !MB L2 cache 80 GB HDD 512MB DDR2

Gość kaveeee
coz nie zastanowilam sie wczesniej i kupilam a teraz sie wkurzam bo przymulony strasznie... kazde glupie okienko pare sekund ojj masakra, tak to jest jak sie czlowiek nie zna.... zreszta nie myslalam ze to jest roznica co za windows jest :/ myslalam ze one tylko pierdolami sie roznia dzieki tak wogole za pomoc :)

Gość nop
Przy tym sprzęcie to nawet XP nie będzie zbytnio śmigał, niestety. O ile masz możliwość, proponuję zmienić system ...

Gość Ten laptop
ma za słabą konfigurację na vistę... WinXP to najlepsze rozwiązanie. Uwierz.

Gość kaveeee
nie mam:/ a co zlego z tym sprzetem? nie potrzebuje przeciez kompa do niewiadomo czego - tylko do najprostszych czynnosci wiec sadze ze to chyba normalny wystarczajacy sprzet... chce tylko zeby mi szybciej chodzil ;(

Gość nic nie zrobisz...
Troche malo, przydalo by sie tak ze dwa razy tyle... ale i tak nie powinno byc tak tragicznie jak opisujesz. Spobuj oproznic "cookies" i pliki internetowe... i wyinstalowac "duperele" tak jak radzi "zacznijmy od tego że.... " Moze choc troche pomoze. POWODZENIA !!

Gość kaveeee
acha czyli jak zmienie na xp to powinno byc ok? to po co wkladaja viste do takich laptopow skoro nie chodzi spoko??

Gość kaveeee
dzieki :) to biore sie za szukanie dupereli hehe

Gość gość
Przy wolnym kompie pomocne jest usunięcie graficznych fajerwerków, takich jak np cienie pod menu. Tutaj opisane jak to zrobić www.przyspieszyckomputer.blogspot.com

Gość gość
czysc czesto historie

Gość spaślak_
no, po 6 latach na pewno troche sie tej historii uzbieralo :D