Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinka00

Prosze o pomoc przy obliczaniu m2 pomieszczenia.

Polecane posty

Gość kalinka00
prosze🌻

Gość kalinka00
dokladnie 19.45 jesli nie chce wam sie agladac nalink to dla zaokroglenia dodam ze przedpokoj ma 2 m na 4 m i co 2x4x2,5 ?? pomylilam sie w linku i napisalam cm:(:O

chwilka... jak wysokie są te ściany... bo rozumie, żena to są tylko wymiary podłogi??!! Proszę o wyjaśnienie!!

Gość kalinka00
eheh a nie dobrze napisalam:D pomoze ktos?

Gość kalinka00
sciany jak w blokach wysokosc 2.5 m

Gość kalinka00
tak to jest rzut z gory na same podlogi:)

Gość kalinka00
:)

Zajrzę później... ale ja liczyłem tak : wysokość ściany x jej szerokość... x 2 bo są przeciwległe, ale też trzeba uwzględnić płaszczyzny, na których nic nie będzie... Pozdrawiam :-P

Gość kalinka00
okien tam nie ma bo to przedpokoj nie odliczalam drzwi ale jesli potrzeba to drzwi maja 82 cm szer i 201cm wysokosci na rysunku sa zaznaczone drzwi jest ich 7

Gość kalinka00
podnosze

Gość kalinka00
wielbiciel, nie nie jest scina hm to czemu mi wychodzi 20:(

cześć. Mnie przy obliczeniach (sam przedpokój bo tak zrozumiałem treść problemu) wychodzi 13,725 m2. ściana zachodnia: 3,925 (wysokość ściany [2,5 m] x jej szerokość ), natomiast ściana północna i południowa (zakładając, że są identyczne) co razem daje w rezultacie 13,725 m2

Gość kalinka00
hehe no to mamy trzy wyniki:)

Gość kalinka00
ta calosc to jest sam przedpokoj, podzielilam to na trzy razybo latwiej jest chyba obliczyc. hmm czyli co? a te wejscia to sa do pokoji i jedno jest wejsciowe a jedno z przedpokoju do przedpokoju bo mam luk

Ja liczyłem ściany we wszystkich trzech prostokątach. Sprawdziłem, wyszło 28,33 m2 (no za drugim razem wyszło 28,31 m2, ale pewnie gdzieś inaczej zaokrągliłem albo cuś ;) ).

Gość kalinka00
hehe no bo jak mam kupic paneli na 13 m2 a na 28 to jest roznica nie:D mi w ogole jakies kosmiczne powychodzily liczby.

powierzchnia drzwi = 1,6482 prostokąt lewy góra/dół (1,02 * 2,5 * 2) - (1 * 1,6482) = 3,4518 lewa/prawa (2,18 * 2,5 * 2) - (2 * 1,6482) = 7,6036 prostokąt środkowy góra/dół (1,96 * 2,5 * 2) - (1 * 1,6482) = 8,1518 lewa (1,57 * 2,5) - (1 * 1,6482) = 2,2768 prostokąt prawy góra/dół (0,96 * 2,5 * 2) - (2 * 1,6482) = 1,5036 lewa (2,18 - 1,57) * 2,5 = 1,525 prawa (2,18 * 2,5) - (1 * 1,6482) = 3,8018 suma = 28,3144 m2 :classic_cool:

Gość kalinka00
wielbiciel jestes niezastapiony:) 👄 widze ze poodejmowales drzwi:) super dzieku za pomoc:) 🌻

Gość kalinka00
hehe dobre dobre mierzylam dwa razy dokladnie:0 dzieki 🌻

Gość kalusienka
a kto chce mi pomoc? bardzo prosze o przetlumaczenie prosze... So 1,2,3, take my hand and come with me Because you look so fine And I really wanna make you mine I say you look so fine That I really wanna make you mine Oh, 4,5,6 c'mon and get your kicks Now you don't need that money When you look like that, do ya honey Big black boots Long brown hair She's so sweet With her get back stare Well I could see You home with me That you were with another man, yea! I know we Ain't got much to say Before I let you get away, yea! I said, are you gonna be my girl? Well, so 1,2,3, take my hand and come with me Because you look so fine And I really wanna make you mine. I say you look so fine That I really wanna make you mine Oh, 4,5,6 c'mon and get your kicks Now you don't need that money With a face like that, do ya Big black boots Long brown hair She's so sweet With her get back stare Well I could see You home with me That you were with another man, yea! I know we Ain't got much to say Before I let you get away, yea! I said, are you gonna be my girl? Oh yea. Oh yea. C'mon! I could see You home with me That you were with another man, yea! I know we Ain't got much to say Before I let you get away, yea! Uh, be my girl Be my girl Are you gonna be my girl?! Yea