Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamkaaaa

Dzis dostałam manadat 400 zł ile to punktów karnych ?

Polecane posty

Gość załamkaaaa

Ehhh tyle fajnych rzeczy można za to kupić - nie mogę przeboleć

cztery stowy ????????? to chyba na stopie sie nie zatrzymalas a ile punktow to sama powinnas wiedziec bo to policjant ma obowiazek powiedziec

Gość załamkaaaa
nie no zdjęcie dostałam z kwota ale bez punków - czy ja napisałam że na czerwonym nie stanęłam ?! to nie dorabiać proszę fabuły

Gość załamkaaaa
no dawaj bo to już mój drugi - dopiero mi sie punkty zresetowały :(

sposób 1 Naklejasz na jedną cyfrę z tablicy suchy liść tak, żeby była cała zakryta. Nie przyślą mandatu, bo tablica musi być czytelna. sposób 2 Specjalna nakładka polaryzacyjna - powoduje, że na fotce pstrykniętej pod kątem tablica jest rozmazana :classic_cool: sposób 3 Podobno nałożenie na tablicę zwykłej folii daje efekt podobny do poprzedniego ;)

Gość załamkaaaa
jesteś świetny (a) :) nie wiem czy to zastosuję ale poprawiłam sobie humor Twoją kreatywnością - zazwyczaj jak łapią mnie Policjanici to nie płacę bo zawsze coś wymyślę (ulubiony spoosób Policjantów : "na idiotkę" - np przekroczyła Pani szybkość - ja - taaaak ? oj dopiero go przygazowałam ... oni - koledzy mówili, że juz raz zatrzymywali granatowego passata - to chyab Pani ? a ja - taaak? --- puuszczają - ale ze skrzynką nie pogada :(

Gość z tym lisciem to znalazlbym
Cie szybko prawdopodobienstwo 1-10 tylko 10 aut do sprawdzenia no i wykluczam ze znalazly by sie 2 o podobnym nr i w tym samym kolorze ;) ten sposob odpada

5 lat prawko 0 mandatów tylko niech zlicze te tysiące kilometrów przejechanych

z tym lisciem to znalazlbym ---> to oczywiste. Ale przepisy są takie, że jeśli tablica jest nieczytelna (musi być czytelna cała), to nie wysyłają mandatu.

nadeldzie dzien ze unia europejska dobierze sie do waszych spasionych zmotoryzowanych dup kiedy kazdy samochod bedzie monitorowany przez satelite, albo w kazdej tablicy rejestracyjnej bedzie RFID

Gość załamkaaaa
Przekroczyłam 57 km wymaganą prędkosć - ale prawda jest taka że jakbym chciała jechac przepisowo to jechałąbym z 2 h dłużej ( ale pewnie taniej ...). Trudno - tylko martwię się tymi punktami.

Gość załamkaaaa
Wiem gdzie zazwyczaj są fotoradary - nie jeżdzę też bezmyślnie szybko - przyśpieszam tam gdzie mogę na to sobie pozwolić - najgorsze są teraz te przenośne fotoradary - nigdy nie wiadomo skąd padnie zdjęcie - swoją drogą uważam że stanowią duże zagrożenie - naprawdę ośplepiają - mocny błysk, efekt oślepienia błyskiem wiać nawet po grymasie na mojej twarzy na zdjęciudokładnie tj przy ośplepijacym zdjęciu

Gość załamkaaaa
moja też nie ;)

czsami ktos na jakimś odcinku drogi mnie wyprzedza a potem ja go doganiam rozumiecie nie na nic takie darcie

Gość załamkaaaa
donataa - a często poruszasz się na dłuższych trasach czy tylko jeżdzisz po mieście - bo gdybyś miała do pokonania dużo km też śpieszyłabyś sie

Gość dlatego anglicy
nas wyprzedzają fotoradar robi zdjecie tylu auta

Gość załamkaaaa
Kirus - co Ty Policjantem jesteś ?

dużo jezdziłam od września już nie posługiwałam sie mapą radarów ale serio jeżdziłam raczej wolno

Gość załamkaaaa
no na swoje usprawiedliwienie mam tylko to że jeżdzę naprawdę bezpiecznie - mam 12 lat prawo jazdy codziennie za kółkiem od kilku lat pokonuje setki km na weekendzie ok 1000 i na szczeście nigdy nie miałam wypadku i naprawdę się śpieszyłam

Gość załamkaaaa
Kirus - bo dobrze sie orientujesz

w UK sa tez kamery ktore czytaja numery rejestracyjne z przodu, najbardziej parszywy jest system gdzie obliczaja przecietna predkosc, unikam tego jak ognia tam gdzie mieszkam jest sporo kamer, a oprocz tego policja ustawia sie z radarem jakies 300 m od stalej kamery aby zlapac tych co zwiekszaja predkosc po minieciu kamery

Gość załamkaaaa
oj teraz coraz więcej tych przenośnych kamer - każda gmina zaopatruje sie w nie bo pieniąki z kar i mandatów mogą zostać w gminie bez obowiązku oddawania do powiatu i tak przycinają obywateli w imię polepszenia swojej małej mieścince