Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrospaczonawlosamni

straszne przetlucszczanie wlosow, az to stopnia nieprzyjemnego smrodu! buu

Polecane posty

Gość zrospaczonawlosamni

codziennie myje, a nawet 2x dzienne, ale juz dluzej tak nie moge, to strasznie meczace. rano myje glowe, a juz po jakichs 3,4 godzinach.... sa przetluszczone- to nie najgorsze, znacznie gorszy jest...... ten smorod... nie moge go zniesc!! ani myc glowy na uczelni!! co robic? to strasznie uciazlliwe. Moze macie jakis dobry przepis????

Gość Ca
wypróbuj nizoral:)

Gość kasiulenka2121212
kiedys mialam podobny problem,mylam wlosy wieczorem a rano byly juz tak przetluszczone,ze musialam myc znowu...bylo to bardzo meczace i kolezanka poradzila mi "przetluscic"wlosy,tzn nie mylam w ogole wlosow przez 2 tygodnie(sama nei wiem jak to wytrzymalam,ale bardzo mi zalezalo,wybralam na to czas ferii szkolnych)i pomoglo-teraz myje 2,3 razy w tygodniu,czego tez tobie zycze..pozdrawiam

Gość po 20tce
nie myj tak czesto bo to tylko pogarsza sprawe! najlepiej myj co 2 dni i uzywaj kosmetykow do wlosow przetluszczajacych

kup sobie serie seboradin niger do włosów przetłuszczających się (dostępne tylko w aptekach:P)...

Gość lewa noga z rana
ja tez slyszalam,ze nalezy przez jakis czas nie myc wlosow i pozniej nei beda sie juz tak przetluszczaly - tylko jak toprzetrzymac... ale zyzcze powodzenia

im wiecej myjesz włosy tym wiecej beda sie przetłuszczac, skora głowy musi uzupelniac to co zmywasz ( jak sama piszesz kilka razy dziennie) Masz problem nie z wlosami ale ze skora, prponuje kuracje nizoralem, lub inny szampom dostepny w aptece ktory reguluje nadmiar przetłuszzcajacej sie skory. Moze uzywasz za mocnych szamponow, na pewno warto stosowac specyfiki apteczne zamiast tych z drogerii ktore wysuszaja skore na chwile powodujac efekt odwrotny do zamierzonego.

Gość jaasneee
przejdz sie do dermatologa bo o ile szybkie przetluszczanie sie wlosow jest dosc czesto spoptykane to smrod o jakim mowisz nie jest juz sprawa normalna, poza tym to mit ze kiedy przetlusci sie wlosy to potem bede wolniej sie przetluszczac...

Gość paulina111
Przede wszystkim nie uzywaj drogeryjnych szamponow. Ja ostatnio zaczelam uzywac fructis, bo plataly mi sie wlosy i glowa zaczelam mi sie przetlusczac po 2 dniach, kiedy normalnie myje co 4 dni. Polecam szampon Seboradin z wyciagiem z czarnej rzodkwi...