Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Corel Photo paint

jak w Corelu zrobić fotomontaż?

Polecane posty

Gość Corel Photo paint

mam corela 12 w wersji angielskiej, znam ten język ale programu znam tylko kilka funkcji. chcę zrobić zabawny fotomontaż dla kolegi w prezencie urodzinowym, wstawić postać jego ulubionej aktorki obok niego na zdjęciu jako parę. albo tylko głowę zamiast głowy jego eks - co łatwiejsze. pytam poważnie.

Gość Corel Photo paint
nikt mi nie pomoże?? :(

Gość titina
nie robiłam tego dawno i nie bardzo pamietam, ale jesłi mogę coś podpowiedzieć to nacznie "prawdziwsze" wychodzą w GIMPie. Polecam, mozna go sciągnac z netu (polska wersja) oraz znaleźć w sieci potrzebne informacje jak z niego korzystac. Powodzenia - ja w gimpie zrobiłam pięny fotomontaż z wakacji:)

Gość hijijiji
to napisz jak to zrobic w gimpie

Corel 13 wstawić obie bitmapy w jeden dokument docelowy jedna robi za tło druga będzie obiektem nakładanym, czyli np postacią... zaznaczyć zdjęcie postaci kliknąc prawy myszy powinno być w funkcach EDIT BITMAP potwierdzasz lewym wchodzisz w edycję samej bitmapy z postacią, czyli nalezy ją wyciąć...największe obszary nie ingerujące postać usuwasz różdżką czyli magic wand, resztą lassem bądz zaznaczeniem...ewentualne niedoróbku gumkujesz...wychodząć z edytora spowrotem na docelowy dokument pownna się pojawić wycięta postac ze zdjęcia...ahah wczesniej w edytorze bitmapy możesz ustawić balansy kolorów, poziomy czerwieni bieli itd..jasnośc ble ble ble...aby postac jak najlepiej pasowała do zdjęcia docelowego... po zrobieniu tego wycięta postac w dokumencie docelowym możesz powięszyć ,pomniejszyć do potrzebnej wielkości...na koniec zapisac jako jpg...drobne detale można podmalować jakimś szerokim pędzlem w odpowiednich kolorach...np na krawędziach itd... to tak metodą chałupniczą prawdopodobnie są jakies funkcje jak w photoszopie do pozbwania się nierównych kraedzi itd ale na ten czas nie pamietam

Gość onazakochana25
wie ktoś jak zrobić fotomontaż żeby wyglądał jak realny, w kolorze bo na razie umiem tylko robić czarno-białe?

Gość gość
O1fKLIaXAyNOsRnPda4SAFnT