Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

N_A_S_T_K_A

STUDENCI !!!

Polecane posty

ja idę na germanistykę do Torunia i też mam obawy.. Maturę zdałam b. ładnie z języka, ale nie wiem:O b. chciałabym pracować w przyszłości w jakiejś szkole językowej, w liceum a potem może w jakiejś firmie?? Sama nie wiem:) Mam obawy, czy moje umiejętności wystarczą do tego, żeby sobie poradzić na studiach..

Gość taka sobie małą pirla
też miałąm isc do torunia ,ale na chemię jednak wycofałam papiery i wolałąm romanistykę :) znam angol dobrze ,ale nie chciałąm się uczyć ich historii i kultury ,to byłaby w moim wykonaniu kompletna porażka :P będę miałą 2 języki francuz i włoski z francem to co innego :D

wiecie co ,ale ja mam zamiar robic drugi kierunek bo niemca więcej osób się uczy niz frana ,zobacze jakaś turystyka albo jak bozia da stosunki

Paradies a jezdzilas gdzies do Niemiec?Szlifujesz jezyk? Ja tez ladnie zdalam,ale to zapewne nie wystarczy...:(

Gość klaudynka***
ja na Kulturoznawstwo na Uniwersytet Śląski :)

Gość oliweczkaaaa
o witam kolezanke z "mojej" uczelni:P ja jeszcze nie napsialam na jaki kier sie wybieram-a wiec jest to pedagogika specjalna:) tak samo jak Nastka chcialam isc na anglistyke ale w koncu zostala ta pedagogika no i ciesze sie:P moja kol bedzie z Toba pewnie na wydziale bo ona wlansie na anglistyke poszla tez do Nysy:)

Gość klaudynka***
osoba wyżej to byłam ja - Klaudynka :)

oliweczka a akademik masz czy mieszkanko ? :)

w Nysie podobno bardzo dobrzy są wykładowcy,solidni,ale nei wiem jak wygląda calokształt...A znacie kogos z fil germanskiej??

Gość Liz*
ja na germanistyke na Uniwerystecie Łódzkim, zreszta jestem z Łodzi :D jestem rocznik 85, 3 lata studiowalam na prywatnej uczelni i czas spelnic swoje ambicje, wiec trafilam na uł ;)

Liz to Ty masz juz w sumie najorsze za sobą,bo juz poznalas co to te wszystkie stresy i zarwane noce..Powiedzcie mi,czy to fakt,ze aby dac sobie rade na filologii germanskiej trzeba bywac w Niemczech i znac juz dosc dobrze język,czy to tylko mit??

byłam raz w niemczech na wycieczce:D hehehe i daj spokój:) wcale nie musisz być po wyjeździe.. Na pewno znajdą sie lepsi od Ciebie czy ode mnie, ale to normalne, jakoś damy radę. Znam kilka osób, które wcale nie miały rodziny w DE ani nie jeździło tam przed studiami i dali sobie radę:D ja zdałam na 90 proc R a Ty?

Gość Paradies się może doczekać
acz deutsche sprache jej brak;) Nastka, czemu wybrałaś germę:D🖐️??

Gość czerwona pelargonia
siema studenci:) ja też do tego zacnego grona będę się zaliczać od października:) wybieram się na stosunki międzynarodowe na Uniwesytecie Warszawskim:) w planach mam prawo ale dopiero za 2 lata:) pewnie też dostałabym się na moja italianistykę, ale na szczęście język włoski znam perfekt:P dziwne, uczę się go od 3 lat, a zdałam z niego maturę rozszerzoną i teraz czekam na wynik certyfikatu:P a nagielski - dobrze mi szedł, ale dopiero teraz jakoś się do niego przekonałam:) i jak nauczyłam się włoskiego, to jakoś mi się umysl na ang. otworzył.... Pozdr.:)

Gość Paradies się może doczekać
ja o mało bym nie wylądowała też na UW ale nieee :D:D:D:D czy ktoś widział Instytut Germanistyki na UW?:D nie? t o n i e m a c z e g o żałować:D:D:D🖐️

Gość czerwona pelargonia
widziałam...heh. Nie ma czego żałować:P

dokładnie tak;) :P:P:P pamiętam, że jak tam byłam i przyjechali ludzie z rodzicami, żeby oddać papiery to ich starsi mówili, żeby się od razu zapytali czy to tutaj będą się odbywać zajęcia:P:P nie dowierzali jednym słowem. swoją drogą to wstyd, że instytut tak szanownego uniwerku tak się prezentuje:O

Gość czerwona pelargonia
niestety cały uniwerek jest niezbyt urodziwy... mój kierunek ma siedzibę przy Placu 3 Krzyży, więc ładna okolica:) ale niestety budynek...taki nieładny:P Dlatego na to prawo to pójdę do Koźmińskiego - piękna szkoła i najlepsza prywatna w Polsce:) Nigdy nie uczylam się niemieckiego, ale jakoś ten język mnie nie urzeka...przepraszam:)

Gość Lawendaaa
Od 1 pazdziernika bede 100% studentką weterynarii :):):)

Gość czerwona pelargonia
jak byłam mała to chciałam studiować weterynarię:) ale niestety, mam alergię na koty i króliki...tzn. na ich siersc. A gdzie?:)

Gość leniwe kwoki z was i tyle

ja od października zaczynam studia 2 stopnia ale niestacjonarne kierunek Ekonomia Specjalność: dystrybucja i sprzedaż na rynkach krajowych i międzynarodowych