Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

N_A_S_T_K_A

STUDENCI !!!

Polecane posty

Gość Lawendaaa
W Lublinie :) Ja mam kolezanke ktora jest uczulona na siersc chomikow( chyba rzadko spotykana przypadłość) a studiuje wete i juz jest na 3 roku...ale uczulenia to na pewno pewne utrudnienie.

Gość czerwona pelargonia
czemu leniwe kwoki??? to, że chcemy się uczyć i rozwijać intelektualnie to lenistwo? A Ty co takiego robisz, mając czelność nas tak nazywać, buraku?

O widze,ze topic nawet fajnie nam idzie ;) Ja wybralam germanistyke bo lubie niemca i bez trudu przychodzi mi przyswajanie tego języka.Mam zdolnosci po rodzinie ze strony taty-jezykowcy.Nie myslcie,ze sie chwale,trzese gaciami,ale uwierzcie mi-nie znalazlam zadnego innegokierunku.Tyle co ja sie naszukałam,nakombinowalam,to bylo az smieszne.Tak jakbym zawzięla sie na tą germanistyke,nie chcialam jej,az w koncu mnie oswieciło\"a co Ty innego mialabys studiować?\"Szkoda tylko,ze to bylo po wszytskich pierwszych naborach i mozliwosc mialam tylko do Nysy.Nie zaluje tego,bop moj chłopak tam studiuje ratownictwo medyczne.Pozdrawiam wszytskich studenciaczków,zeszyty pokupowane i piorniki? :D:D:D:D

Gość czerwona pelargonia
jeszcze nie:P mamy jeszcze sporo czasu... Ja też się boję... ostatnio tak mam, że obsesyjnie myślę o przyszłości itp. I obmyslam rozmaite plany, chociaż to prawo w przyszłości niedługiej już postanowione na 100%... cięzko będzie, ale dam radę:) potem już będzie fajnie:) Daleko macie od uczelni do rodzimego domu? tzn. gdzie dokłądnie mieszkacie itp. Ja np. z Warszawy jestem, więc na UW mam...10min. autobusem:P

Pelargonio ciesze sie,ze napisalas o tym rozmyslaniu,bo myslalam juz ze tylko mnie to dopadło ;) Ja rowniez mysle i mysle i boje sie,ale dam rade,bo chce byc kims,musze.Nie chce byc zadna kura domową,siedziec i bawic dzieci(nie myslcie,ze nie mam uczuc).Chce cos osiagnac,byc kims,a pora na dzieci i dom tez przyjdzie.Ja jestem z okolic Jeleniej Gory,do Nysy mam ok 250 km.Ciesze sie z tego,bo jednym z moich marzen bylo takze wyrwac sie z domu.

Gość czerwona pelargonia
daleko... z jednej strony chciałabym zacząć tak "od nowa" w nowym mieście, ale skoro mieszkam w Warszawie to nie ma takiej potrzeby. Jeść dostanę, pokój mam, książki, laptopa w pokoju, więc mi w domu dobrze:) Ja też chciałabym, tzn. muszę być kimś. Mam plany które chce zrealizować:) może wyjadę z Polski?:P ake napewno nie do Iralndii... może uda się z Erasmusa coś, liczę na moje Włochy:) ładnie by to potem w CV wyglądało... W dzisiejszych czasach to wszystko jest dosyc skomplikowane, niestety jeden kierunek nie wystarczy... i o prace cięzko i trzeba walczyć. W nocy nie mogę spać...a ciągle myślę o tym wszystkim. Też tak macie?

JASNE,ze tak mamy,bynajmniej ja.Tym bardziej,ze na koncie nie mam zbyt wiele,trzeba opłacic kaucje za mieszkanko,za cos zjesc,kupic potrzebne slowniki i ksiazki,to ksero to cos to cos i kasa sie rozpływa....Od rodzicow ni nie chce,oni wydaja na mojego brata-pasozyta i buraka.Skonczony idiota.Ale to nie to forum ;) Nie chce niczyjej łaski,dam sobie rade.Mam przy sobiemojego chlopaka.

ja jestem z Wybrzeża a do Torunia mam ponad 200 km. U mnie to z tą germą było tak, że mnie strasznie nauczyciel zachęcił, b.fajnie uczył języka niemieckiego, miał dobre metody, ale i świra na punkcie swojego przedmiotu;) i w końcu zdecydowałam na końcu drugiej klasy, że właśnie będę się całe wakacje a potem cały rok uczyć do matury rozszerzonej z niemieckiego. w dodatku mój nauczyciel wjechał mi na ambicję i również od ustnego podeszłam zaawansowanego;) chociaż nie musiałam. za 2 tyg wyjeżdżam do torunia i nie iwem jak to będzie. Nastka🖐️ ambitna jestes:) ..pelargonia.. masz fajnie :) o wiele wygodniej tak, ale nie zamieniłabym Wybrzeża na stolicę:P

Gość czerwona pelargonia
Nastka - podziwiam, że postępujesz tak po "dorosłemu", wiesz o co chodzi, prawda?:) i napewno Ci się uda:) Dobrze, że chłopak Ciebie wspiera..i że masz kogoś takiego. Paradies - ja mam lekkiego świara na punkcie włoskiego:P dlatego wiem o co chodzi:) zaczęłam się uczyć w liceum, klasa z rozsz. włoskim, trafiłam na świetną nauczycielkę Włoszkę, więc jakoś się potoczyło... I oczywiście wiąze przyszłość z Włochami (i krajem i hmm...facetami;) ). Zaczynamy nowy etap w życiu...

Pelargonio to jest moim celem juz od dawna,jakis 2,3 lat.A jak poznalam mojego mena ;) to juz iwedzialam co chce robic i z kim byc. jeszcze sie odezwe,teraz sie spiesze :*

Gość czerwona pelargonia
jaki wiedzmo to taki straszny kierunek?

Musze dokonczyc moja zaczeta wczoraj wypowiedz,bo sie bardzo spieszylam ;) Ciesze sie Pelargonko,ze tak to postrzegasz.To jest troche skomplikowane,bo w mojej miejscowosci i okolicach tez sa kierunki fajne,uczelnie,ale jak mowie,to skomplikowane.Wczoraj w nocy lezalam i obmyslalam jak tu najlepiej sie uczyc slowek,troche powymyslalam,musze zastosowac.;)Jutro jade z moim chlopakiem zobaczyc mieszkanie,ktore w ostatniej chwili udalo nam sie znalezc :OMam nadzieje,ze jakos to przezyje...;) pozdrawiam. Wiedzma,jaki kierunek??

ech, nauczycielka, Włoszka.. marzenie jeśli chce się uczyć języka kurrde:D ale nie narzekam, 3 lata uczył mnie ktoś, kto naprawdę znał się na rzeczy:) sama, jeśli uda mi się jakimś cudem skończyć studia:P też bym chciała być tak dobrym nauczycielem:) jesli chodzi o facetów, to na Hansów nie liczę:P większość dość paskudna chyba;] jak oglądam TV z Niemiec to widzę albo lalusiowatych prezenterów albo zwyykłych, nieciekawych Dojczów:O No na pewno się jacyś trafią fajni, ale pewnie mają różne korzenie:P:P:P dziewczyny:) myślę, że damy radę, na pewno trzeba będzie dużo pracy włożyć w naukę, ale jakoś powoli pomalutku i będziemy robić postępy w edukacji:P:P🌻 do pogadania, mam nadzieję, że topik nie zginie:D🖐️

Oj Paradies nie mow nie mow ;) Jak bylam raz u cioci na wakacje(tylko miesiac:() to poznalam takiego ratownika na basenie,ze ho ho ho.Mial 38 lat,a wygladal na 25! Ja nie wiemjakon sie zakonserwowal ;):):) :P ale co racja to racja-Helmuty to pasztety;) Fajnie,ze piszemy sobie o tej naszej edukacji,troche mnie podbudowuje..:* BUZKI

Gość czerwona pelargonia
siema studentki:) Przejrzałam sobie plan na semestr...:P fajny:) Niemcy są ...hmm..no właśnie, tacy troche "ble"..:P mają takie strasznie mocne rysy twarzy... Włosi są fajni;) Jak mieszkanie?:)

A to mowilam,ze dzisiaj? Nie dziewczyny,pomylilo mi sie.Jade jutro,napisze Wam odrazu.Wlasnie wrocilam od ortodonty(wiem,ze to nie ten topik,ale geba mnie boli) i jestem zakrecona.Mnie Niemcy jako mezczyzni w ogole nie interesują,Włosi natomiast owszem-niezle sztuki,ale ja jestem ZAKOCHANA ;);) :):) Ps. A JA JESZCZE PLANU NIE MAM :(

Gość czerwona pelargonia
ojej, myslalam, że dzisiaj...:) ok, napisz jutro! Dzień adaptacyjny mam 28.08....aj:) boje się. Eh...zakochani...:) on też Nastko to samo co Ty będzie studiował? Ja singlem jestem:(

Jestes singlem,ale wiesz,ze na uczelni mozesz poznac kogos? ;) Moj chlopak jest dwa lata starszy,byl w technikum,ja w liceum i tak wyszlo,ze ma dopiero 1 rok ratownictwa medycznego za soba,a ja dopiero filologii germanskiej przed! Najgorszy jest wlasnie 1 rok :( Pelargonko nie smutkaj sie,zobaczysz,ze jeszcze Cie beda studenciaczki rozrywać! ;)No,moze to dziwnie ujęlam,ale wiadomo o co chodzi. :D

Gość czerwona pelargonia
wiadomo, wiadomo:) na moim kierunku ponoć więcej facetów będzie:) zobaczymy...tylko jaka jakość, ktora nie idze czesto w parze z ilością:P

No wiec wlasnie-niestety te dwie rzeczy nie zawsze ida w parze.Narazie sie tym nie martw,zajmij sie nauka,a reszta sama przyjdzie.Pelargonko zapomina mi sie-Ty studiujesz w miejscowosci,w której mieszkasz,tak?

Gość czerwona pelargonia
tak. Warszawka się kłania:P (idę na Uniwersytet Warszawski)

A no to w sumie nie bedziesz miala tych stresow zwiazanych z pieniedzmi,zakwaterowaniem i jedzeniem!:) Ciesz sie z tego.Ide popakowac czesc rzeczy,ktore zabieramy jutro,bo w pazdzierniku sie z tym nie zabierzemy! Buzki

Gość czerwona pelargonia
:) papapa:*

Nic takiego nie spakowalam,pamietam tylko o kilku rzeczach,ktore rzuci sie do auta.Nie wiem co mam pisac,zawieszona jestem.Ale nawet dzisiaj jak siedzialam na fotelu 1,5 h u ortodonty to modlilam sie,zeby wszytsko na tych studiach dobrze mi poszlo...wiem,przerazajace to sie robi...

Gość czerwona pelargonia
heh, pamiętam jak poszłam papiery zanieść... umówiłam się z mamą, że ze mną pójdzie.... po drodze 2 razy się popłakałam (rozryczałam). Czemu? Ten stres przed wynikami i czy słuszna decyzja... Na szczęscie tusz wytrzymał:P w biurze rekrutacyjnym był strasznie sympatyczny (i niezły;)) chłopak i tam opowiadał o tym wszystkim, że się przekonałam... A teraz? z jednej strony nie moge się doczekać, a z drugiej cholernie się boję... żeby jakąś fajną grupę mieć:) i żeby mnie lubili...ajjaj.