Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjhytaaa

Pierzecie od czasu do czasu kołdry i poduszki?

Polecane posty

Gość oczywiscie że tak

Gość jak czesto
i w ajki sposob, bo ja nigdy nie prałam

Gość oczywiscie że tak
normalnie, ładuje do pralki, 70 st.C, i sie pierze. musisz tylko zobaczyć jakie masz wypełnienie poduszek i kołder i jak to prać.

Gość oczywiscie że tak
latem piore przynajmniej raz w miesiącu albo częściej, zimą raz na 2 mc.

Gość o ranyyyyyyyyyyy
nie wiedziałam ze to sie pierze,ale kołdra wejdzie do pralki automatycznej?????????

Gość oczywiscie że tak
spokojnie wejdzie.

Gość kto to słyszał aby kołdry
i poduszki prac?! nie pierze sie!jak juz to najwyzej 1 raz czy 2 do roku ale nie raz w miesiacu jak ktos tu napisał

Gość oczywiscie że tak
jak masz ochotę, drogi poprzedniku sypiać z tysiącami żywych i martwych roztoczy, prosze bardzo, ja nie zamierzam i piore tak jak mi pasuje. gdyby rzeczywiście sie nie prało poduszek ani kołder, to po co producent umieszczał by informacje o sposobie prania. tak na marginesie, jak mozna spać na miesiacami czy nawet latami nie pranej poduszce???????????????? brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Ja to nawet poduszki z pierza piorę.Teraz czekam,aż odpalą porządnie C.O.Latem suszę na słońcu.

Gość oooooooooooooooo
Kordly nie piore bo nie mam takiej duzej pralki, ale co jakis czas kupuje nowa, poduszki oczywiscie piore. Jak nie ma mozliwosci wyprac koldre to w zimie jak jest duzy mróz wyniescie ja na balkon na caly dzien, mroz zabija roztocza.

Gość oooooooooooooooo
Moja koldra ma rozmiar 220 na 230 cm

Gość oooooooooooooooo
Ale raz na miesiac...to juz przesada, napij sie wybielacza bo w twoich jelitach zyje kilogram roznych bakteri...

Gość bziczek
kupiłam takie poduszki które mozna prać wiec piorę od czasu do czasu. Kołdrę wyrzucam tylko na dwór do przewietrzenia, bo po pierwsze nie mieści sie do pralki a po drugie jest z pierza.

Kołdrę z pierza wietrzę latem, a zimą wyrzucam na mróz, żeby roztocza wymroziło. Poduszki z pierza j.w. Kołdry i poduszki z włókien piorę wg zaleceń producenta, na ogół 60 stopni, ale mam też taką na 90 stopni. Zresztą kupując zwracałam uwagę, żeby można było prać w wysokich temperaturach. Piorę tak ze 2 razy w roku. W końcu pościel zmieniam co 1-2 tygodnie.

Gość ULLA1

oczywiście że tak! Jak można tego nie robić.. Trzeba dbać to jest podstawa aby mogły długo służyć, aczkolwiek tez w dużej mierze zależy to od tego z czego są wykonane. W domu mam całą pościel od amw nawrot i dobrze się sprawdza. Jak do tej pory, a mam ją już z dobre 2 lata nic się jeszcze z nią nie wydarzyło