Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ryrunrkulr

Co zabrać ze sobą na wycieczkę w wysokie góry??

Polecane posty

Gość ryrunrkulr
mam zwykłe adidasy i nie wiem ,czy nadają się na "spacerek" po górach

Gość plamkaa
absolutnie nie.. Jedziesz w tatry?

Gość rózaniec i modlitewnik
:-p

Gość a jak wysokie gory
teraz w tatrach (wyzsze partie, chociaz ostatnio od 1300m) byl snieg. adidasow nie polecam. powinnas zabrac: specjalne buty stupoty jakies spodnie wygodne koszulke bawelniana jakis polarek odpowiednia kurtke z membrana, nieprzemakalna lub taka peleryne foliowa (to w razie deszczu, ale bedziesz sie w niej czula jak w saunie) plecak wygodny w plecaku cos do przebrania batoniki, czekolade (w gorach potrzebna jest energia) mozesz zabrac mape picie rekawiczki mozesz zabrac, czapke

Gość plamkaa
oprocz tego latarkę jakąs lekka jak masz, suszone owoce lub batoniki energetyczne, gorzką czekoladę. Mape tez lepiej mieć, tel komórkowy. Rękawiczki i czapka lub chustka plastry na odciski lub bandaże jesli masz niewypróbowane na takich trasach buty. Picie Krem z filtrem, okulary przeciwsłoneczne , pomadke ochronną - bo im wyżej tym ostrzejsze promieniowanie, wiatr. Dobrze tez mieć dokumenty, różnie bywa, zdarzaja się sytuacje kiedy trzeba/mozna przejsc przez turystyczne przejsćie graniczne

Gość na wysokie gory
zabierz przede wszystkim rozum gory tylko dla rozwaznych

Gość gość
buty! odpowiednie buty! - ja swoje kupilam tu www.dbsport.pl i mam je dwa lata, sa mega wygodne i sprawdzaja sie w gorach:)

Gość gość
ubrania i buty - ja wszystkie potrzebne akcesoria kupilam tutaj www.dbsport.pl

Gość gość
Przede wszystkim dobry sprzęt. Najlepiej jest popytać na jakimś fachowym forum, nie tutaj - http://e-gory.pl/forum czy coś takiego, warto się tam dopytać? Moim zdaniem dobre buty i odzież, plecak, który nie będzie sam w sobie zbyt ciężki. Sama jestem na etapie przygotowania sobie "wyprawki" w naprawdę wysokie góry. W zeszłym roku dałam sobie cel, że wejdę na Kilimandżaro i co? W Marcu spełnię po części moje marzenia. Możesz jeszcze zajrzeć tutaj http://adventure24.pl/kilimandzaro-5895-m-n.p.m.-2-dni-safari-korona-ziemi - tam gdzieś jest przekierowanie do forum i porady, jak generalnie się ubrać na takie wyprawy. Wiem, bo sama musiałam to przeczytać :P

Gość gość

wode przede wszystkim, góry to wiatr i i zimno więc przyda się też parasol najlepiej byłoby zabrać ze sobą wszystko ale tak sie nie da bo pogada tam jest nieprzewidywalna zależy jeszcze jakie góry jakie szczyty chcesz zdobywać