Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Elżwira

Do mam karmiących sztucznie.

Polecane posty

Mam pytanie odnośnie wygotowywania butelek, co robicie by pozbyć się osadu z butelek powstałego podczas wygotowywania? Słyszałam że powstaje on jeżeli wygotowuje się razem butelki i smoczki, ale teraz robię to osobno i dalej to samo. Jak długo gotowałyście butelki? Od któregomiesiąca wystarczy je tylko wyparzać?

Gość Brodawka mała
Nie przesadzaj z tym gotowaniem,jeżeli długo gotujesz to i tak będzie osad.Moja córka ma 5 miesięcy a ja juz nie gotuje tylko czasem wyparzam.Też nie możesz mieć wszystkiego sterylnego.....

Gość a z osadem
poradzi sobie najlepszy Ludwik :) tylko potem dobrze wypłucz. Ja przestałam gotować jak dzieci miały pół roku, teraz tylko myję i nie wyparzam. Zyją zdrowo.

Dziękuję za porady,ale mój mały ma miesiąc więc jeszcze trochę muszę butelki gotować.

Gość dziewczyny a jak dlugo trzeba
gotowac butelki? ja bede karmic butelka od poczatku ale jeszcze nie wiem jak dlugo trzeba wyparzac butelki.

nie chodzi o sam proces wygotowywania ale do ktorego miesiaca. no i gratuluje bobaskow my jestesmy na etapie staran

gdybym dzis mogla cofnac czas to nawet nie podeszłabym do stoiska z butelkami , przestalam karmic piersią w 4 miesiącu i żałuje. To znaczy dziecko zdrowe itd ale jednak nie ma jak to cycuś:)

Gość lopowa
czasami to nie jest sprawa wyboru ale konieczności żeby sztucznie karmić

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a ja wygotowywalam przez pierwszy tydzien a pozniej tylko wyparzam. szkrab ma 2 miesiace juz. tak mi pozwolila pediatra

do przybywajacej z daleka- no to swietnie a jestes w stanie cos odpowiedziec konkretnego na moje pytanie czy tylko pomarudzic jaki to zly wybor? dodam ze to moj wybor wcale nie ze wzgledow zdrowotnych itp. o prostu uwazam karmienie piersia za przereklamowany przezytek ale szanuje dziewczyny ktore sie tak psowiecaja- ich wolna wola.

aaaaaaaaaaaaaaaa -dzieki;)

ja polecam sterylizator tommee tippee bardzo fajny tylko drogi, tansze sa do mikrofalowki:)

Ten osad to zwykły węglan wapnia i magnezu, można go usuwac chemicznie, ale po co, lepiej fizycznie go zetrzeć szczotką do butelek ;)

A ja mam stary sprawdzony paten na pozbycie się osadu - w dodatku bez chemi :D! Otóż tam gdzie jest osad posyp solą (najlepiej kamienną) skrop ciut wodą,odczekaj 5-10 minut i pocieraj tą papką.Osad napewno zejdzie bez wyśiłku.

Ja mam sterylizator avent do mikrofalowki sprawdza sie super . Moja ma pol roku i sterilizuje butelki , lyzeczki i smoczki , nie jest to dla mnie problemem . Nie wiem jak dlugo trzeba to robic , ale polecam sterilizator bo wygodniej i szybciej niz gotowanie tych wszystkich rzeczy . Pozdrawiam