Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agataaaaa

wrastający paznokieć?

Polecane posty

Gość agataaaaa

W dzieciństwie miałam z tym problemy. Teraz, od kilku dni, bardzo boli mnie paznokieć (stopy), sprawdzałam wczoraj, ale nie wygląda na to, żeby wrastał. Ale niestety, boli:( Macie jakieś rady? Moczyć w czymś stopę? Jakieś okłady?

Gość agataaaaa
dzięki. potem rozumiem sprawdzic jeszcze raz?

ya. mi tylko raz wrastal paznokiec bo zle go obcielam i wymoczylam go w mydlinach i bylo ok.

Gość asiula24
czesc,ja tak kiedys nakombinowalam bo mi wrastal ze wbilam sobie az nozyczki i zaczelo mi sie paprac az naroslo mi cos mi i bylam zmuszona isc do chirurga.w znieczuleniu wycieli mi kawalek paznokcia z boku,tydzien nie moglam chodzic ale teraz juz nie mam tego problemu.

Zrob sobie tamponade. Wymocz wczesniej stopy w wodzie z mydlinami. Potem wez wate skrec w rure tak by mogla wejsc Ci pod paznokiec. Zakladasz ja z boku paznokcia. tylko musi to byc pod paznokicem inaczej \"wepchasz\" paznokcia tak ze dalej ci sie bedzie wrastal. Zmieniaj ta tamponadę codziennie. Jesli dalej nie wiesz jak to zrobic idz do kosmetyczki, ona Ci to zrobi i pokaze! Ja tez mialam problemy z wrastajacymi paznokciami! Dochodzilo nawet do stanow ropnych. Dostalam skierowanie do chirurga ale nigdy tam nie poszlam! Wyleczyla mnie kosmetyczka! Powiedziala o tamponadzie! Od tego czasu jesli obetne za krotko paznokcie i cos sie dzieje zaraz robie tamponade. Acha ja dodatkowo zwilzam wate woda utleniona i spirytusem. Nie muszemowic chyba o tym ze trzeba to wszystko trzymac w czystosci.

Gość metua
tez mialam ten problem, teraz kiedy tylko zaczyna pobolewac, przykładam rywanol - skutecznie

Gość agataaaaa
dzieki Wam bardzo:*

Możesz poszukac pediciurzystki - która założy klamrę szukaj na stronie zdrowenogi