Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BeznadziejnaosobaGermanka

moze mi ktos sprawdzic dialog z niemieckiego

Polecane posty

K:Guten Tag telefoniere mit ich der Philharmonie? A:Ja ich hóre K:Ich móchte das Konzert von Schopen gehen. Wann findet die Veranstalltung Statt ? A:Der Freistatt sind vierundzwanzig und funfundzwanzig November um achtzehn Uhr. K:Wie viel kosten die Karten? A:Die Karten kosten zweizig Euro normalish und zehn Euro erleichterungish. K:Kann man dort eventuel ubernachten? A:Ja naturlich hier an Platz ist Hotel. Reservieren Sie? K:Ja, ich móchte dir Karten und Aufenhalt in Hotel reservieren. A:Wieviel die Person? Und welchen sie seid old? K:Zwei erwachsen Person und zwei Kinder. A:Die Karten werden reichisch Adresse abschicken. K:Danke sehr A:Bitte

Gość Beznadziejna moment daj to
pomoge:)

Gość voxvoxvox
no rzeczywiscie beznadziejnie

Gość kobieta 27
gut

qwertz i kula\j ---> 🖐️ :) ja robie ogladam jak oni spiewaja i na kolanie robie lekcje Beznadziejna moment daj to-->byłoby super :) voxvoxvox --> aha :O

Gość kobieta 27
tak mi sie wydaje...zrozumiałam ...ale pewności nie mam czy jakis rodzajnik albo koncówka ...ręki nie dam

Ja rozumiem .. prawie .... wszystko Jest bardzo slodki -- ten dialog :D Nie przejmuj sie bledami chyba mozesz je miec Dam kilka rad ins Konzert gehen Tylko Schopen to - jest KTO/CO shopping ;) ? Chopin - ten kompozytor? ;) normalish :) ---- = normal erleichterungish-- nie ma takiego czegos ... = mit Ermaessigung Wie alt sind Sie ? albo Wie alt seid ihr? reichisch --- ??? co to?

K: Guten Tag, rufe ich die Philharmonie an? (albo: Telefoniere ich mit der..) A: Ja, ich höre K: Ich möchte aufs Konzert von Chopin gehen (jakie kuuu Schopen:O) Wann findet.. statt? A. Er statt am vierundzwanzig und fünfundzwanzig November um achtzehn Uhr. K: Wieviel kosten die Karten? A. Sie kosten.... normal und .. ermäßigt K: Kann man dort eventuell übernachten? A.Ja, natürlich, hier gibt es ein Hotel. Möchten sie ein ZImmer reservieren? K: Ja ich moechte (juz nie chce mise umlautow robic;)) mir Karten und Aufenthalt im Hotel buchen. A: Fuer wieviel Personen? Und wie alt sind sie? K Zwei erwachsene Personen und zwei Kinder. A: Die Karten werden auf ? nie wiem co tu chcialas powiedziec

ins Konzert, racja:)

Gość lala bez pudru
w pierwszym zdaniu ich od razu po czasowniku :) A TAKTO TE bledy ktore wytyczyla kolezanka powyzej :) pozdr

i w 4. zdaniu er findet.. tralalala statt;)

Gość es findet
bo to konzert:D

dziekuje WAm bardzo jestescie kochani zadałam to samo pytanie na jezykowym forum a nikt konkretnie nie odpowiedział oni tam chyba tylko udaja ze znaja ten jezyk nie wiem co mnie trafiło z tym schopenem :D chyba sie dzisiaj przeuczyłam niemca 🌼🌼 kulaj ok chwila momento przetłumacze na przerwie w polsacie :p

K; Guten Tag! Spreche ich mit Philharmonie? A: Ja,bitte? K;Ich mochte ins Konzert von Schopen gehen.Wann findet die Veranstaltung statt? A: in zehnte dezember um achtzehn uhr K:Wie viel kosten die Eintrittskarten? A: zwanzig Euro pro eine Karte und fur Schuler kann man schon fur funfzehn Euro sie kaufen K:Kann man dort eventuell ubernachten? A:Ja, naturlich.Es gibt Hotel gleich neben Philharmonie.Mochten Sie ein Zimmer reservieren? K:Ja,ich mochte eine Karten wahrend meines Aufenhalt im diesen Hotel reservieren.Also ich meine fur 3 Tagen. A:Fur wie viele Personen?Und wie alt sind Sie? K:2 Erwachsene und zwei Kindern A:Bitte sagen Sie mir Ihre Adresse noch und dann schicken wir die Karten K:ok danke schon, Aufwiedersehen! A:bitte, aufwiedersehen!

Gość nie ma za co Beznadziejna
jak bedziesz miala pytanie to pisz:) ja studiuje germanistyke, chetnie pomoge jak cos:D

dobra to tłumacze a przynajmniej pisze to co miałam na mysli K:dzień dobry dodzwoniłam sie do filharmoni? A:tak słucham K:chciałbym pojsc na koncert szopena kiedy sa miejsca na ta impreze ? A: wolne miejsca sa 24 i 25 listopada o godz 18 K: ile kosztuja bilety? A: bilety kosztuja 20E normalne i 10 E ulgowe K:można sie tam ewentualnie przenocowac ? A: tak oczywiscie na miejscu jest hotel . rezerwuje PAni ? k: tak chciałabym zarezerwowac bilety i pobyt w hotelu A: dla ilu osób? i w jakim wieku ? K: 2 dorosłe osoby i dwoje dzieci A:bilety wyslemy na podany adres K dziekuje bardzo A: prosze

Gość a nie ZUM Konzert gehen
??

tamron:O niee tak... in zehnte dezember?? während meine Aufenthaltes

während meines*Aufenthaltes

DO BEZNADZIEJNEJ MOMENT DAJ TOO nie aufs Konzert tylko ins Konzert!! w 4 zdaniu tez blad..er findet ...na koncu statt! i nie mowi sie erwachsene Persone tylko nur ERWACHSENE

Gość no i AM 24 November
a nie IN!!

zum nie, in das Konzert=ins

Gość no i AM 24 November
a nie IN!!!

sorki rzeczywiscie rodzajnik jest die to sie pomylilam...ale jak studiujesz germanistyke to zrob to pozradnie bo masz tam sporo bledow;/

Gość no i AM 24 November
i nie ,,ich mochte eine karten,, tylko eine Karte

Gość no i AM 24 November
,,es gibt ein Hotel,,-rodzajnik musi byc

Gość no i AM 24 November
mysle ze jak sie to wszystko zlozy do kupy to bedzie bezblednie :)