Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megi2442

Pierwsze ruchy i strach o Malenstwo

Polecane posty

Gość megi2442

W tamtym roku stracilam ciaze blizniacza. Teraz jestem w 16 tygodniu i jestem bardzo szczesliwa ale czasem swiruje. Bardzo pragne tego Dzieciatka i dlatego chyba bym umarla z rozpaczy gdyby cos... Od dluzszego czasu czuje sie swietnie, oprocz bolacych plecow i czasami zmeczenia nic mi nie dolega. Jezeli chodzi o moj brzuch to juz jestem calkiem durna. Jak ogladam gazetki to kobiety w 4 m maja okragle brzuszki. Moj brzusio rano jest plasciutki. Sa dni w ktorych podwieczor robi sie wystajacy jak pileczka i bardzo twardy, a sa tez takie jak np. dzisiejszy, ze prawie wogole go nie ma-jest delikatnie zaokraglony w dole. Mezowi juz nawet nie mowie, bo twierdzi, ze przesadzam. nie wiem czy to wszystko normalne i kiedy w koncu bede miala okragly brzuszek ktory nie bedzie rano plaski. A pierwsze ruchy. Jakie to uczucie, bo mam wrazenie ze je przeocze. Za dwa tygodnie mam wizyte u POLSKIEGO GINEKOLOGA W POLSCE i zasypie go chyba pytaniami.

hej megi ja jestem w początku 28 tyg.a ruchy na początku delikatne czułam od ok.20 tyg. współczuje strate ciąży:( no a co do brzuszka to na poczatku 4 i 5 mc-y tez rano go nie było...a zreszta teraz jak leże na łużku ale rano jeszcze nie najedzona to jakby go nie było

a ruchów nie przeoczysz. TEGO NIE MOŻNA PRZEOCZYĆ dla każdej kobiety sa inne ja je kojaże z językiem udeżającym delikatnie w policzek:)

Gość megi2442
Czesc Yza!! MIlo, ze ktos tam siedzi i klika bo dostaje juz swira do glowy z nudy. Dzieki za odpowiedzi. Milo jak ktos rozumie. Ostatnio poczulam cos dziwnego jakby ktos od srodka bardzo delikatnie dotchnal mnie w brzuch. Tak przejechal palcem szybko z gory na dol ale juz sie nie powtorzylo, wiec nie mam porownania czy to moj Bobas.

Gość ups ups ups ups
ludzie, zwracajcie uwagę na swoje błędy

Gość ulululu
nie przemeczaj sie tylko a powino byc ok.brzuszek w czwartymmiesiacu nie jest super widoczny,wiem po sobie dopiero pod koniec czwartego i to tylko wieczorkiem widac brzuszek.nie martw sie dzidzia jest jeszcze mala a na kulanie sie z brzuchem przyjdzie nam jeszcze czas i to calkiem niebawem :)

Gość megi2442
Dzieki Dziewczyny!! Ide cos przekasic.

Gość kobietki jak odczuwa sie
ruchy dziecka w brzuchu???Jak to mozna opisac??

Gość megi2442
Tez o to ciagle pytam. Mam tu kolezanki ktore juz urodzily albo takie co tez sa w ciazy. Jedna mi powiedziala, ze to tak jakbys miala babelki w brzuchu. Inna znowu, ze jakby rybka wypuscila banke buzka. Wszystkie jednak mowia mi, ze nie da sie tego przeoczyc. Ja rownierz czekam na pierwsze ruchy, wiec nie dlugo same sie dowiemy jak to jest. Pozdrawiam!! P.S W ktorym jestes tygodniu?

Gość bardzo mi przykro
z powodu straty bliźniaków:(. Czy mogę zapytać w którym tygodniu straciłas ciąże? Nie martw się, teraz na pewno wszystko będzie ok:)

Gość megi2442
Tak naprawde to ciezko powiedziec w ktorym tygodniu. W krakowie znalazlam sie mniej wiecej gdzies w 10 a lekarz powiedzial mi, ze one moga juz nie zyc od dwoch tygodni. Musze to sprawdzic, bo gdzies mam zapisane.

Gość megi2442
A ja nadal swiruje tak przynajmiej twierdzi moj Maz, ze przesadzam. Ja po prostu bardzo pragne tego Maluszka. Bola mnie krzyze a do tego brzuch jakbym miala okres dostac. Nie wiem czy to normalne.

Gość megi2442
myszka24 a te bole to normalne?

megi czesc ja w 4 mcu mialam taki brzusiu jakbym sie tylko objadla dopiero w 5 dostalam i to i tak moje znajome mamuski mowily mi ze szybko, jeszcze zdazy ci urosnac zobaczysz, ja tez wariowalam rozumiem Cie, i tez mialam ciagle pobolewania to skutek rozciagania sie macicy bo przeciez wszystko rosnie i zaczyna uciskac rozne narzady, gdybys naprawde sie niepokoila idz do lekarza, ja tak robilam, mialam wogole bardzo wyrozumialego doktorka

mówisz o ból pleców ??? tak mnie bardzo bolał kręgosłup w3 ciaży czasem ledwo chodziłam mąż codziennie masował bym rano wstała zmienia sie srodek ciężkości i to dla tego teraz już mnie nie boli jestem 4 tyg po porodzie choć czasem odczuje delikatny dyskomfort bo mały coraz cięższy radze jak najwiecej odpoczywać spać ( pozniej nie znajdziesz na to czsau )

Gość megi2442
Dziewczyny serdeczne dzieki za pomoc. Ja tak wogole to powinnam zalozyc tu klub ciezarnych warjatek, chociaz nie wiem czy jest wieksza ode mnie. Oczywiscie pojechalam dzisiaj do szpitala i okazalo sie, ze wszyscy mieli racje. Dzidzia zdrowa i wszystko jest OK. Jedyna co to Irlandzka pani gin. patrzyla na mnie jak na idiotke ale co mnie tam. Mam prawo chodzic do szpitala ile tylko chce a teraz przynajmiej jestem spokojniejsza. Jeszcze raz dzieki i przesylam caluski!!!!

oczywiście jesli coś cie niepokoi masz prawo jedzić do szpitala ile chcesz ja na koncówce od 37 tyg ciazy byłam system,atycznie w weekend na izbie przyjeć bo ciażgle mi sie wdomu bujałao a jak dojechałam do szpitala to nic zero skurczy wkoncu w 40tyg urodziłam

ja pierwsze ruchy poczulam w 22 tyg, a brzuszek wyskoczyl pod koniec 5 mies, w 7 zaczelam nosic dopiero pierwsze spodnie ciazowe ;) wiec nie masz sie czym martwic! po co stresowac dzidzie ;)

Gość megi2442
A moja Dzidzia to rusza sie jak szalona. Caly czas podczas USG krecilo sie i robilo cos w rodzaju fikolkow. Wiem, ze jestem przewrazliwiona ale musze sie wyluzowac. Dzisiaj zrobilam sobie z malenstwem relaksacyjny piknik. Pojechalam nad rzeke, wzielam picie i jedzonko. Przy dzwiekach muzyki klasycznek odpoczywalam sama z Malenstwem przez godzine, zeby mu zrekompensowac ta nerwowke z ostatnich dni.

Gość megi2442
na 3 marca

Gość megi2442
Czesc Dziewczyny!! Widze, ze nikogo nie ma. Ja juz na nogach, Maz wyprawiony do pracy. Dzisiaj jak mnie wydelo to, az oddychac nie moge. Zaraz ide poleniuchowac na kanape. Buziaki!!

Gość megi2552
A mnie dzisiaj znowu tak plecy bolaly i brzuch ale przespalam sie i przeszlo.

Gość czytająca listy
Jestem w 18 tc i mój brzuch rano też jest płaski jak leżę a jak wstanę to się zaokrągla. Ale jeszcze dwa dni temu nawet na stojąco nie było widać. Nie przejmuj się Tobie też taki lada dzień "wysadzi" ;)

Gość megi2552
Ja od wczoraj mam brzuszek zaokraglony. Klade sie z Nim spac i tez z takim wstaje. Pewnie mi sie macica podniosla, bo bardzo mnie bolal brzuch ostatnio-tak jak na okres. Chodze teraz i dumnie go podkreslam.

Gość megi2552
Brzuszek jest a ruchow jeszcze nie ma, juz sie nie moge doczekac. Pozdrawiam!!

Cześć Meggi! Ja uważam,że nie musisz się martwić , każda kobietka ma inaczej.Chociaż mój synek ma juz 2 latka ja doskonale pamietam jak chodziłam w ciąży, pod koniec 5-ego miesiaca dopiero zaczęło cokolwiek byc widac a wcześniej czy rano czy wieczór brzuch miałam płasciutki.Ruchy zaczełam czuć dopiero w 5 miesiącu i to nawet nie były ruchy tylko tak jakby bulgotki w jelitach-cieżko opisać. Prawdziwe ruchy miałam pod koniec 6 miesiaca, a potem.... na okragło kopanie i przewracanie sie z boku na bok mojego maluszka aż do porodu. Badż dobrej mysli a bedzie wszystko ok. pozdr

Gość megi2552
Czesc Funia!! Dziekuje za mile slowka ktore wrzucilas. Pozdrawiam!!!

Gość 18tc
ruchy dzidzi poczulam w 18tc, tak jakby rybka plywala w brzuchu:) nie da sie przeoczyc .A brzuch wystajacy mialam bardzo wczesnie od 3 m-ca