Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megi2442

Pierwsze ruchy i strach o Malenstwo

Polecane posty

Gość w ciąży
ja przed ciaza wazylam 57 kg na 160 cm wzrostu, nie bylam gruba choc te moze ewentualnie nadprogramowe kg gromadzily mi sie wlasnie a brzuszku ten zawsze mialam lekko wystajacy i tak sie zastanawiam czy ta dodatkowa kolderka przypadkiem nie opoznia poczucia pierwszych ruchów...

meggi mieszkam na Teneryfie. co do ubranek kilka mam ale jakos szal na zakupy jeszcze mnie nie ogarnal:)

Nie jestem gruba!!! Pracowalam przez ostatnie 6 lat jako modelka. W tym momencie mam tylko brzuszek. Moj Maz smoieje, ze wygladam jak pajak.

Jest to moja trzecia ciaza. Dwie wczesniejsze poronilam ale nie zdazylam poczuc ruchow. Dopiero w tej ciazy jest mi to dane i mam nadzieje, ze do konca bedzie dobrze. Kocham juz bardzo mojego Synusia. Ja ubranek wogole nie kupuje, bo mam kolezanki ktore nie dawno urodzily. Wszystko mi odkladaja. Zazdroszcze Teneryfy. Ja mieszkam w Irlandi.

a to zalezy tez slyszalam ze otyle moga pozniej odczuwac ale mam kolezanke ktora jest szczupla i dzidzie poczula di\\opiero pod koniec 20 tyg wiec nie ma reguly

Dokladnie ja nawet nie bylam pewna czy to plumkanie na poczatku to ruchy czy nie. Jednak jak dostalam tego kopniaka to juz na 100% wiedzialam, ze to Dzidzia.

hehe no wlasnie pozniej juz sie wie :) a ty juz zakupy jakies robisz??

Czasami jak chodze po sklepach i widze te sliczne, male, niebieskie ciuszki to mam ochote kupic wszystkie. Kolezanka ostatnio przywiozla mi piec wielkich siat z ciuszkami po jej synku a druga wielki worek. Musze to najpierw przejzec i zobaczyc najwyzej czego mi brakuje. Tutaj u mnie sa ladne i tanie body ale za to malo fajnych spiochow w donrej cenia.

no tak.u nas to najwecej body sa potrzebne bo jest na tyle cieplo z enie ma co maluszka cieplej ubierac.a irlandia ma inny klimat wiec spioszki itp jak najbardziej.

Z ta pogoda to jest roznie. Dzisiaj np. mam piekne, cieplutkie lato. Siedzialam w ogrodku w samej podkoszulce i spodniach od dresu. Jednak wiadomo, ze body zawsze sie przyda i spiochy. W grudniu jade do polski to kupie reszte.

U mnie juz prawie pierwsza a ja jeszcze nic nie zrobilam. Nie mam weny dzisiaj na objad, a Maz glodny wroci. Len ostatnio mnie straszny ogarnia.

:) to bedzi emaly Antos :)? mi si edzis snilo ze chlopca urodzilam :D

mni ena poczatku tez same dziewczynki sie snily a tu prosze zmiana na chlopca:) ale w brzuszku raczej dziewczynka tzn 4 usg ja potwierdzily wiec... dziewczynka bedzie chyba bez zadbnych niepodzianek:)

Jejku bedziesz miala taka malutka corcie. Bardzo podobaja mi sie ciuszki na dziewczynki. Tutaj u mnie jest pelno takich slicznych sukieneczek i malych bucikow. Mowie Ci za grosze mozna to dostac.

ulululu musze uciekac do garow. Odezwe sie pozniej!!! Pozdrawiam!!! Poglaszcz brzusio ode mnie!!!

u nas tak srednio jedne body ok 8 euro kosztuja.ja chcialam miec chlopca ale jest dziewczynka :) ale i tak ja kocham :) dla chlolpcow te zmaja super ciuszki takie male spodenki slodkie :) i wogole :) ide na spacerek zajrze pozniej pozdro :)

uLULULU u mnie paczka w ktorej jest 7 par body kosztuje 9 euro i sa bardzo dobre gatunkowo. Przemysl czy Ci sie nie oplaca, zebym je Tobie wyslala. Moze zkosztem przesylki nadal beda w dobrej cenie. Ja chetnie pomoge. Jedzonko juz gotowe, znaczy sie prawie. Dochodzi na kuchence. Pozniej tylko ziemniaczki obiore a teraz ide na kanape, bo od tego stania kregoslup mnie boli.

Gość wulkan teide z teneryfy

to dziewczynki mowicie ze mam szanse na pierwsze ruchy juz niebawem:) megi a ty duzo juz przytylas w ciazy?? bo teraz jestes w 19tc tak?? bo ja w 18tc i 3 kg juz mi przybylo. a chcialabym tak 10 przytyc bo pozniej wiem ze bedzie ciezko zrzucic:(

a przed ciaza wazylam 46kg wiec jak 10 przytyje to chyba bedzie dal mnie szok:) i tym bardziej ze malutka jestem taka bo mam niecale 160cm:P

Czesc Pinia!!! Ja juz koncze 23 tydzien. Nie przytylam duzo, bo tylko brzuszek mi urosl. Od samego poczatku ciazy 7 kg. W duzej czesci to piersi, wiadomo Dzidzia itd. Tluszczyku jednak nigdzie mi nie przybylo. Moj Maz glaszcze brzuszek i smieje sie, ze wygladam jakbym pilke polknela. Czasem tez twierdzi, ze wygladam jak pajak.

Tak wogole to nie ma co sie przerazac kilogramami. Wez pod uwage, ze na to wszystko sklada sie Dzidzia, piersi, wody itd. Ja przytylam siedem ale wogole tego nie widac. Najwazniejszy jest dzidzius. Zawsze mialam nienaganna figurke ale zawsze pozniej moge isc na basen lub silownie. Dzidzius ma u mnie 1 miejsce.

hej meggi! wiem wiem dzidzius najwazniejszy ale ja to bede smiesznie wygladac bo zawsze taka malutka i szczuplutka a teraz jak przytyje z 10kg to bede wygladala jak pingwin:P heheh ja to nawet nie wygladam na swoj wiek i pewnie gdyby nie to ze zna mnie moja Ginka to pewnie by sobie pomyslala ze jakas dziewczyna 17lat wpadla:P a ja mam 24 lata i mezatka:) no ale co tam mam tylko taka nadzieje ze wiecej niz 10kg mi nie przyjdzie bo slyszalam ze ok 6kg sie traci podczas porodu wiadomo dzidzius wody itd... wiec 4 kg to moment sie zrzuci:) a ty ile przytylas jak bylas w 18tc?? bo ja narazie 3 kg meggi a co sie stalo ze wczesniejsze dwie ciaze stracialas?? dawno to bylo?? nie balas sie teraz zajsc w ciaze?? u mnie jak narazie wszystko oki tfu tfu nie zapeszac ale to moja pierwsza ciaza wczesniej nie mialam zadnych kaplikacji wiec mam nadzieje ze do samego konca bedzie dobrze!

Czesc!!! U mnie to bylo troche inaczej z tymi kg. Jak sie dowiedzialam o ciazy to wazylam 64kg. W pierszych dwoch miesiacach schudlam 6 kg, mdlosci. Od okolo12 tygodnia minely i zaczelam przybierac na wadze. Tak juz w 18 tygodniu wazylam 61 kg. Teraz juz jest prawie 24 tydzien a ja waze 65 kg. czyli tylko kilogram wiecej jak przed ciaza. Nie bylam nigdy gruba. Mam 177cm wzrostu i zawsze bylam szczupla, ale od zawsze biustonosz rozmiaru 75 D. Jej teraz sa jeszcze wieksze. Co do poprzednich Dzidzi to pierwsza ciaze poronilam, ale nikt nie byl w stanie wytlumaczyc dlaczego. Wszystkie badania mialam bardzo dobre. Lekarz powiedzial, ze to czeste u mlodych dziewczyn, mialam wtedy 20 lat. W drugiej ciazy mialam 23 lata. Mieszkam od prawie trzech lat w Irlandi i to za sprawka tutejszego lekarza stracilam ciaze. Twierdzil, ze nic mi nie jest i, ze to normalne zle samopoczucie. Nawet kiedys powiedzial mi \" nie ty pierwsza w ciazy \". Okazalo sie jak juz dotarlam do polski, ze to byla ciaza blizniacza i ze wszystko bylo dobrze tylko powinna miec leki na podtrzymanie i lezec. Strasznie to przezylam!!!. najpierw nie moglam doczekac sie, az w koncu to pol roku minie od zabiegu a potem stwierdzilam, ze na razie nie chce miec dzieci. Rok po stracie kupilam mieszkanie w polsce, zabralam sie za siebie czyli silownia, basen itd. Po miesiacu okazalo sie, ze jestem w ciazy. Nie mam problemu z zachodzeniem w ciaze, bo za kazdym razem bylo to od jednego razu. Ciesze sie bardzo, ze jestem w ciazy. Na poczatku balam sie i ciagle latalam do lekarza jak mnie tylko cos zmartwilo. Teraz jest dobrze i mam nadzieje, ze tak bedzie do konca. Tym razem prowadzi mnie polski lekarz i zdecydowanie bede rodzic w polsce.