Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy opłaca się studiować histo

czy opłaca się studiować historię jeśli się nie chce zostać nauczycielem?

Polecane posty

Ja skończyłam pedagogikę i filologię polską, na szczęście, bo godzin polskiego jest dużo w szkole i ze znalezieniem pracy nie ma problemu. Nie polecam studiowania historii z prostego powodu- nie ma po tym pracy. Kumpel skończył parę lat temu, musi łączyć etaty.

Gość Ja studiowałam
Eeee tam. Moi znajomi z grupy pedagogicznej wszyscy maja prace i nie mieli problemów z jej znalezieniem. Z tego co wiem, teraz nie narzekają. Z naszą grupą już gorzej. W zawodzie pracuje tylko ja. Część w innych miejscach, mniej lub bardziej związanych z archiwistyką, część siedzi za granicą.

Gość up do góry

Gość bezrobotny archiwista
Jak chcecie być bezrobotni jak ja, to jak najbardziej! Archiwistyka to przeżytek, nigdzie po tym nie ma pracy, bo i archiwa zaczynają być przeżytkiem, a poza tym żeby tam pracować wcale nie musisz skończyć historii. Po historii można uczyć w szkole (jak znajdziesz jakiś etat), albo... Nie wiem :D

Gość cheer up
Ja studiowałem historię dziennie na najstarszej uczelni w tym kraju. Odradzam te studia. chyba że jako drugi kierunek, hobby, albo widzisz się jako naukowiec w tym fachu. Same studia nudne, nie zachęcające do aktywności i rozwoju. Brak perspektyw pracy i godnych zarobków. Jeśli nie jesteś przekonany, nie zawracaj sobie głowy.

Gość 787871
Ja dzieki temu że kończyłam historię, mam obecnie 33 lata i zero stazu pracy. Teraz wychowuję dzieci, szuakałam pare lat, jak było gigantyczne bezrobocvie, wysłałam 900 cv, trzy rozmowy o pracę. Ukończenie tego durnego kierunku- to mój największy błąd zyciowy....