Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agula

Juz nie mam sil

Polecane posty

Juz nie wiem co mam robic.Mam skore tlusta,ale od 4 lat tak bardzo sie przetluszca ze juz nie mam sil.Doslownie co pol godziny musze isc do lazienki i przykladac papier do buzi bo tak sie swieci:(((Juz nie wiem co mam robic.Dbam o swoja buzie,myje zelem nastepnie tonik i lekki krem ale to i tak nic nie daje.Gdy bylam u dermatologa to powiedzial mi ze jedynie leki wewnetrzne dadza sobie z tym rade miedzy innymi ioztek>....Napiszcie czy wy dalyscie sobie ztym rade bo ja juz nie mam sil,a juz nie jestem taka mloda mam 24 lata

Gość Taaaka tam
używaj jakiegoś wysuszającego peelingu a masz może trądzik??

jak peeling moze byc wysuszajacy????uzywam peelingu ale co z tego jak chwilke buzia jest oki a potem znowu to samo.A tradzik lekki mam tzn czasem mi cos wyskoczy na policzkach bo przy tlustej skorze to nieuniknione

Gość Taaaka tam
no to kup sobie davercin on wysuszy Ci buźke i kup sobie wysuszający puder a raczej podklad dream matte mousse. mi pomogł.

Uzywam acne derm i jestem zadowolona gdyz fajnie syki mi wyleczylo a ten podklad mam i nic,,,,,

uzywaj kremow do cery tlustej ja mam cere mieszana, bardzo tlusci mi sie na nosie. uzywam toniku, na nos klade krem antybakteryjny matujacy, na to podklad do cery mieszanej ;) na kilka godzin mam spokoj, potem przecieram nos lekko chusteczka. na nos stosuje raz w tygodniu peeling kokosowy gruboziarnisty. moze rzeczywiscie zastanow sie nad tymi lekami? lepiej przyjmowac leki, niz miec jakies kompleksy z tego powodu;)

o to chodzi ze kosmetyki mi nic nie daja.nawet dermatolog powiedzial ze to tylko lekami trzeba wyleczyc,,,

Gość ja mam cere suchą ALE
wszyscy uważali, że tłustą, bo się ciągle "świeciłam". Okazało się, że to przez BRAK NAWILŻENIA, skóra tak się broniła. Może spróbuj w tym kierunku? Więcej wody i np krem nawilżający na noc?

ja jej wlasnie na sile nie matuje.Uzywam zelu nawilzajacego toniku i acne derm,ale kremu nawilzajacego boje sie uzywac gdyz mam sklonnosc do tradziku

miałam trądzik przez 5 lat. Koszmarrrrrrrr. Zaczęłam nawilżać, zaczął znikać. Taką radę dała mi jedna kosmetyczka - 5 poprzednich kazało mi jeszcze bardziej wysuszać skóre, a dermatolog zapisał mi tone antybiotyków....i kupa :O

a pozqa tym nawilżanie to nie to samo, co natłuszczanie :) Nie mówię, że masz taki sam, problem, jaki ja miałam, ale może akurat?

Gość tgjgghghggh
a może to po prostu skóra łojotokowa?? uzywasz kosmetyków matująychc?? jesli to marketowe badziewie to wywal do kosza od razu - bo to ci wysusza skórę a ona reaguje znowu łojem... myslę że tu powinnien pomóc pełny pakiet - zmiana stylu odzywioanai na zdrowy (nie niskokaloryczny tylko zdrowy i pełnowartościowy!!!), regularny sport i zupełna odmiana kosmetyków. Od razu wszystko naraz zmień... ja bym postawiła na kosmetyki naturalne! Najważniejsze oczyścić taka skórę - możesz wypróbować serie naturalne z biolander czy np pobawic się w to co proponuja mazidła, możesz na początek myć regularnie skórę tzw owsiankę. potem tonik albo kuopny albo jakis domowy - napar z szałwi albo z cytryną, sa różnorakie naturalne sposoby. potem krem - najlpeij nawilżający (tu się zaczynają schody bo wiekszośc może zapychać , przetłuszczać -trzeba testowac na sobie) napewneo odwalilam bym wszytskei z parafina i te mnatujące pełne silikonów) albo może słynny olejek do skóry tłustej http://www.torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=5290 Makijaż darowałabym sobie na jak najdłużej jedynie puder naturalny (tzn bez szkodliwegoi talku) który zmatuje skuteczniej niż wszystkie do tej pory ci znane : http://www.torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=9910 jesli ten jest dla ciebie za drogi to może słynna skorbia modyfikowana (niz namo sobiści ale ma dobre recenzje) http://www.mazidla.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=45&Itemid=10 albo http://www.mazidla.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=185&Itemid=10 najpierw musisz wyregulować sobie tę skjórę choc trochę... a może jakiś zabieg u dermatologa estetycznego np kwasy?? to tez świetnei oczyści skórę... próbuj i walcz to mozna przezwycieżyc tylko trzeba być cierpliwym i wytrwałym oraz konsekwentnym!!! Raz a dobrze a się uda... :-)

Gość tgjgghghggh
no jesli dermatolog mówi brac leki to bierz i oby pomoglo... ale napewneo zmiany w innych sferach nei poszkodzą... a jeszcze polecam raz w tygodniu po peelingu maskę z glinki zielonej ale tej naturalnej w proszku (czystej) co się samemu robi w domku.