Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieluszkowa mama

Pieluszki- rozmiary

Polecane posty

Gość pieluszkowa mama

Na pieluszkach jednorazowych podana jest waga dziecka które moze je nosic od do. Czy przestrzegacie tego?. U mnie to zupełnie sie nie sprawdza. Dziecko wazy odrobinke ponad 7 kg a rozmiar 3 już jest zly. Przecieka, obciska nóżki i brzuszek. Zaczniemy uzywać już rozmiaru 4. Podobnie było z rozmiarem 2 też przeszliśmy na niego dużo wcześniej zanim maluch osiągnąl wage podaną na opakowaniu bo pieluszki byly wiecznie przesikane a nóżki poodgniatane. Czy wy też zmieniacie rozmiary pieluszek wczesniej ? Czy wogóle należy sugerowac się tą wagą z opakowania?

Chyba tylko orientacyjnie, ale samemu trzeba ocenic rozmiar. Na dodatek z roznych firm rozmiar rozmiarowi nie rowny np 4 Pampers jest mniejsze niz 4 Huggies...

Mój małżonek uważa, że pieluszki powinni robić na obwód brzuszka, a nie na kg :) Moi znajomi mają półrocznego synka i mieli podobne problemy z pieluszkami - zawsze zaczynali nowy rozmiar zanim synek faktycznie osiągnął wagę dla tego rozmiaru przewidzianą. Natomiast z moim synem było odwrotnie - był i jest chudziutki, w związku z czym nawet jak ważył 3,5 kg najlepiej sprawdzały się pieluszki dla wcześniaków 1-3... teraz waży ok. 4,5, zakładam mu te 3-6 kg i są nieco za duże.

Rozmiary podane na opakowaniu nie mają nic wspólnego z wagą dziecka :D Mój synek waży 9 kg, a używamy 5 (17-25kg). Są odrobinkę za duże, ale 4+ są za małe, przeciekają.